Чт, 2024-04-25, 12:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 20 » Грузія жаліється в ООН на Росію, яка й далі чинить сваволю на її територіях
16:07
Грузія жаліється в ООН на Росію, яка й далі чинить сваволю на її територіях
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


   Грузія представила в ООН заяву, в якій звинуватила Росію в невиконанні угоди про припинення вогню після серпневої війни 2008 року в Південній Осетії.

У заяві МЗС Грузії мовиться, що через два роки після підписання (12 серпня 2008) угоди про припинення вогню Росія, як і раніше, не виконує її і далі грубо порушує майже всі її положення, повідомляє в п'ятницю Центр новин ООН".

У надісланому на ім'я генерального секретаря ООН і голови Ради Безпеки повідомленні постпред Грузії при ООН Олександр Ломая вказав, що "російські війська окупували додаткові території, які перебували за межами району конфлікту".

Лист постпреда разом з доданою заявою МЗС поширені як документ Генеральної Асамблеї ООН у пункті порядку денного "Тривалі конфлікти на просторі ГУАМ та їхні наслідки для міжнародного миру, безпеки і розвитку", а також як документ РБ ООН.

"Незважаючи на те, що сьогодні військові дії не ведуться, російські збройні сили і незаконні збройні формування проросійських маріонеткових режимів продовжують грабежі, викрадення людей, підпал будинків, знищення історичних пам'яток, примусову паспортизацію, організацію збройних нападів і терактів проти цивільного населення і поліцейських, незаконне затримання жителів, а також інші незаконні діяння", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

У серпні високопоставлений чиновник в уряді Грузії заявив, що Росія будує складну радіолокаційну установку на новій військовій базі в Південній Осетії. У Тбілісі впевнені, що будівництво об'єктів військового призначення поряд з Цхінвалі свідчить про те, що Москва активно готується до повторення серпневого конфлікту 2008 року, впевнені в Тбілісі.

У серпні в Абхазії для прикриття російської військової бази і території республіки була розгорнута зенітна ракетна система С-300. Секретар Ради національної безпеки Грузії Ека Ткешелашвілі назвала розміщення С-300 в Абхазії "продовженням російської окупаційної політики щодо Грузії".

Міністерство оборони РФ не припиняє кроків для посилення боєготовності об'єднаного стратегічного командування, яке зараз формується, (ОСК) "Південь". Як заявив член громадської ради при Міністерстві оборони Росії Ігор Коротченко, модернізація військових частин, які входять до командування, військової техніки і нова організаційна структура допоможуть відбити нову можливу агресію з боку Грузії.

Довідка

8 серпня 2008 року Грузія, яка піддалася на провокаційні обстріли своєї території, взяла штурмом Цхінвалі - столицю самопроголошеної республіки Південна Осетія. У відповідь РФ ввела свої війська на територію Грузії, що спровокувало збройний конфлікт між цими країнами. Під час конфлікту російська авіація знищила майже всю систему ППО Грузії.

12 серпня 2008 року Росія заявила про завершення "операції з примушення Грузії до миру", а через десять днів оголосила, що повністю закінчила виведення військ. 26 серпня РФ визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Захід засудив цей крок, як і засудив визнання Росією незалежності Абхазії і Південній Осетії, висловив солідарність з Грузією перед обличчям тиску з боку Росії і виявив готовність допомогти зміцнити її економічний і військовий потенціал.

У свою чергу керівництво РФ ухвалило рішення створити військові бази чисельністю по 3 700 осіб кожна в Абхазії й у Південній Осетії. Також розглядається питання про будівництво в Абхазії бази Військово-Морських сил для кораблів Чорноморського флоту РФ.

ЄС заявив, що розглядатиме будівництво цих баз як порушення Росією угоди з Грузією про припинення вогню, яку було підписано в 2008 році після російсько-грузинської війни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1159 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ