Пт, 2024-04-19, 10:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 29 » Тільки 17% українців вважають себе щасливими. Чим менше вага й більше грошей - щастя додається
21:19
Тільки 17% українців вважають себе щасливими. Чим менше вага й більше грошей - щастя додається
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відносно щасливими, згідно з дослідженням соціологічної групи "Рейтинг", відчувають себе 68% опитаних українців, з них лише 17% вважають себе однозначно щасливими, передає "Інтерфакс-Україна".

Натомість кожен п'ятий опитаний вважає себе нещасним. Ще 13% не змогли визначитися, наголошують у прес-релізі соцгрупи "Рейтинг", поширеному в понеділок. Порівняно з аналогічним минулорічним дослідженням, кількість людей, які вважають себе більшою чи меншою мірою щасливими, трохи зменшилася з 70 до 68%. Однак кількість тих, які вважають себе однозначно щасливими, зменшилося - з 27 до 17%.

Як і рік тому, найщасливішими відчувають жителі Півночі і Заходу країни, найменш щасливими - жителі Донбасу.

За рік настрої жителів Півночі (78%), Центру (65%) та Півдня (66%) майже не змінилися. Однак цей показник зменшився найбільше на Заході - з 85 до 72% (при цьому кількість тих, які вважають себе однозначно щасливими, зменшилася вдвічі - з 39 до 19%), на Сході - з 73 до 64%, Донбасі - з 58% до 52%.

Як і рік тому, дослідження підтвердило тезу, що з роками відчуття щастя у людей поступово зникає. Так, найщасливішою відчуває себе молодь віком 18-29 років (70%), найменш щасливими - люди похилого віку (53%). Майже третина опитаних, старших за 60 років, відчувають себе нещасними.

Згідно з опитуванням, неодружені люди почувають себе щасливішими, ніж одружені. Водночас одружені набагато більш щасливі, ніж розлучені та самотні.

Люди з високим рівнем освіти більш щасливі: серед респондентів з вищою освітою щасливими почуваються 74%, із середньою загальною - лише 51%.

Тезу "не в грошах щастя" результати дослідження не підтвердили. Згідно з цими результатами, що вище доходи людей, то щасливішими вони себе відчувають. Так, серед респондентів, сукупний дохід яких перевищує 3 тис грн на сім'ю, відчувають себе щасливими 79%, нещасливими - лише 10%. Серед тих респондентів, сімейні доходи яких становлять менше 1 тис грн, щасливих лише 49%, а нещасливих - 37%.

Дослідження не обійшло "улюбленої" теми жінок і показало, як впливає вага людини на відчуття нею щастя. Жінки в цьому плані категоричні - чим нижче вага жінки, тим вони щасливіші. Наприклад, серед жінок вагою до 60 кг, кількість щасливих становить 74%, а серед жінок вагою 90 кг і більше - лише 55%.

У чоловіків реакція на вагу дещо інша: худі респонденти-чоловіки (до 60 кг) почуваються найменш щасливими, а чоловіки з великою вагою більш щасливі. Для порівняння, серед чоловіків вагою до 60 кг кількість щасливих становить лише 57%, а серед чоловіків вагою 90 кг і більше - 70%.

Опитування було проведене в жовтні поточного року серед 2 тис. респондентів. Для значень, близьких до 50%, похибка вибірки становить не більше 3%, для значень, близьких до 30%, - не більше 2,6%, для значень, близьких до 10%, - не більше 1,8%.

Співробітники Паризької школи економіки нещодавно дійшли висновку, що порівняння своїх доходів із заробітком друзів або колег додає людям нещастя. Що важливіше для людини таке порівняння, то нижчий у неї рівень самооцінки і ступінь задоволеності життям. Такі люди схильні до депресії.

Крім того, таємниці сімейного щастя і міцних подружніх взаємин розкрили австралійські науковці - чоловікові не слід показувати, що він "отримує від шлюбу більше задоволення, ніж дружина". Такого висновку дійшли дослідники з австралійського Університету Дікіна.

У липні американська компанія Gallup склала рейтинг найщасливіших країн світу. Авторитетне видання Forbes, яке його оприлюднило в суботу, 17 липня, відзначає, що найщасливіші люди живуть у скандинавських країнах, а найнещасніші - в африканських. Україна опинилася в рейтингу на 73-му місці поряд із сусідами - Росією і Румунією.

Як показує опитування Gallup, в Україні 21% людей вважають себе щасливим, 26% - нещасними, 53% - борються з життєвими труднощами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1085 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ