Чт, 2024-05-02, 01:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Інформатору WikiLeaks загрожує понад 50 років в'язниці, а власнику сайта - смерть
18:11
Інформатору WikiLeaks загрожує понад 50 років в'язниці, а власнику сайта - смерть
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Головний підозрюваний у витоку  на веб-сайт WikiLeaks секретних документів Пентагону і Держдепартаменту США - рядовий американської армії Бредлі Меннінг - може бути засуджений на 52 роки в'язниці, передає "Интерфакс-Украина".

- Радник прем'єра Канади запропонував убити засновника Wikileaks

В даний час 23-річний аналітик військової розвідки США проводить вже 189 день в ув'язненні на базі морської піхоти США в штаті Вірджинія. Меннінга підозрюють в організації витоку понад 250 тисяч документів американської дипломатичної пошти та військових записів про інциденти в Іраку і Афганістані, які потім були опубліковані на сайті WikiLeaks.

Очікується, що попередні слухання в справі Меннінга пройдуть у США на початку наступного року, а суд відбудеться навесні.

В цей час Меннінг має право дивитися теленовини й зустрічатися з адвокатом, однак інші його контакти із зовнішнім світом обмежені.

Британська "Дейлі телеграф" у середу повідомила, що четверо родичів Меннінга, включаючи його матір, приїхали з Великобританії у Вірджинію, але не змогли побачити з ним.

"Вони сподівалися побачити його, але не змогли цього зробити, тому що він перебуває у військовій в'язниці", - цитує газета одного із друзів підозрюваного.

Батько арештованого Брайан Меннінг, військовослужбовець у минулому, зі своєї сторони заявив, що родину попросили не робити ніяких заяв для ЗМІ із приводу справи його сина.

Бредлі Меннінг був заарештований у травні 2010 року, після того, як WikiLeaks опублікував секретний відеозапис атаки американського військового вертольота в Іраку в 2007 році, в ході якої були вбиті двоє журналістів.

Довідавшись про публікацію на Wikileaks американської дипломатичної переписки, держсекретар США Хілларі Клінтон пообіцяла почати "суворі заходи, щоб зупинити тих, хто викрав цю інформацію". Представники Республіканської партії США, зі своєї сторони, заявили, що вважають за необхідне дорівняти цей витік до тероризму.

Радник прем'єра Канади запропонував убити засновника Wikileaks

Професор Том Фленеген, радник прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, призвав до фізичної ліквідації засновника порталу Wikileaks Джуліана Ассанжа під час інтерв'ю на телеканалі CBC News Network 30 листопада. Інформація про це з'явилася на сторінці Wikileaks у Твіттері.

Зокрема, Фленеген заявив, що президенту США Бараку Обамі варто було б призначити нагороду за голову Ассанжа, або використовувати безпілотний літак для його ліквідації.

Ведучий програми Еван Соломон дав можливість професору звести справу до жарту, однак той повторив, що "не шкодував би, якби Ассанж раптово зник".

28 листопада ресурс WikiLeaks опублікував чергову порцію секретних документів. До неї увійшли приблизно 250 тисяч дипломатичних депеш, складених американськими представниками в різних країнах світу.

20 листопада шведська влада видала міжнародний ордер на арешт засновника сайту WikiLeaks, 39-річного громадянина Австралії Джуліана Ассандж. Його підозрюють у згвалтуванні та домаганнях.

Мова йде про зґвалтування в місті Енчепінг, двох випадках сексуального домагання (в Енчепінг та Стокгольмі) і "незаконному примусі", в чому Ассанжа звинувачують дві жінки.

Усе це нібито було скоєно протягом двох днів у серпні, коли Ассандж перебував у Швеції з робочим візитом.

Сам Ассанж відкидає звинувачення на свою адресу, вважаючи їх "брудною кампанією" спецслужб з його дискредитації у зв'язку з діяльністю сайту WikiLeaks, який публікує секретні документи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 866 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ