Ср, 2024-04-24, 16:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 22 » InoPressa: Путін на "російському Давосі": йдіть до мене, інвестори!
12:26
InoPressa: Путін на "російському Давосі": йдіть до мене, інвестори!
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

На Петербурзькому економічному форумі старий добрий Путін випромінює впевненість у собі, однак плани зменшення ролі держави в економіці, викладені Медведєвим торік, стали ще більш туманними, пишуть зарубіжні ЗМІ. На форумі панує настрій "поживемо - побачимо". "Репутація створюється роками, а не за два дні коктейль-паті і презентацій".

У четвер на Петербурзькому економічному форумі президент Путін пообіцяв провести широкомасштабні реформи і зберегти макроекономічну стабільність, повідомляє The Wall Street Journal. Але його слова не заспокоїли зарубіжних інвесторів, нова програма приватизації поки що не справила на них особливого враження, вважає газета. Російський уряд не повідомляє, коли саме будуть здійснені ключові угоди. Він також розпорядився, щоб акції найцінніших активів нафтового сектора скуповував "Роснефтегаз", нагадує видання.

Ситуація в російському нафтовому секторі - "суцільна невизначеність і припущення", каже Пол Коллісон, головний керуючий інвестиціями в 55 North Capital Partners. "Отже, біржа напевно накине дуже високі премії за ризик, і вартість активів, відповідно, знизиться". Більшість інвесторів повірить не словам, а реальним результатам, додав Коллісон: "Репутація створюється роками, а не за два дні коктейль-паті і презентацій".

Тимчасом Путін аж ніяк не зачарував топ-менеджерів іноземних і російських нафтових компаній, коли примусив їх прочекати кілька годин у вузькому коридорі. "Люди сприйняли це як образу. Підрахуйте, скільки коштує година роботи всіх керівників, присутніх тут. На цю суму можна проводити форуми кілька років", - сказав один бос нафтової компанії.

Але було й дещо хороше, вважає газета. Глава МВС Володимир Колокольцев пообіцяв, що російські правоохоронні органи стануть привітніше ставитися до бізнесу.

Виступаючи на Петербурзькому економічному форумі, президент Путін сказав впливовим бізнесменам, чиновникам і економістам саме те, що їм хотілося почути, вважає The Washington Post. "Але замість того, щоб аплодувати запевненнями Путіна, що він будує демократію, бореться з корупцією і створює суди, що заслуговують на довіру, люди слухали в повній тиші. Все це вони вже чули. Навіть на тому ж форумі торік", - пише журналістка Кеті Лалл.

На думку Лалл, в залі панував настрій "поживемо - побачимо", і Путіну плескали радше з ввічливості.

"Перед нами старий добрий Путін. У промові випромінює впевненість у собі. Подивимося, чи багато буде здійснено на ділі", - зауважила Анжела Е. Стент, директор Центру євразійських, російських та східноєвропейських студій (Center for Eurasian, Russian and East European Studies) Джорджтаунського університету.

"Безсовісно. Така безсовісність, що просто не віриться", - сказав в інтерв'ю якийсь росіянин, який побажав залишитися анонімним. Він мав на увазі, зокрема, затвердження Путіна, що демократія розвивається.

Автор загострює увагу на цікавій деталі: "Олексій Кудрін, який останнім часом фліртує з опозицією, сидів у залі в першому ряду. Очевидно, він радше друг, аніж недруг Путіна".

"Путін - інвесторам: довіртеся мені", - так назвала свій коментар в блозі на сайті The Financial Times Кетрін Белтон. На Петербурзькому економічному форумі перед президентом Путіним стояло нелегке завдання - переконати інвесторів, що уряд поліпшить інвестиційний клімат, проте, на погляд автора, жодних "нових ініціатив" запропоновано не було, а плани зменшення ролі держави в економіці, викладені Медведєвим торік, стали тільки більш туманними.

"За словами інвесторів, тепер ключове питання - як швидко уряд візьметься до здійснення обіцянок Путіна. Є побоювання, що приватизація застопориться через міжусобиці", - йдеться в статті.

Путін промовляв переконливо, зауважив якийсь неназваний західний банкір. "Але питання в тому, чи вірите ви, що такий могутній чоловік поки що не в змозі зруйнувати систему корупції та олігархів", - додав він.

Багато інвесторів сподіваються, що хвиля акцій протесту змусить уряд активніше проводити реформи, йдеться в статті.

Путін у Санкт-Петербурзі обіцяв не відкладати масштабних економічних реформ. Він спробував розвіяти побоювання, чи не принесе черговий президентський термін країні застій, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung. Путін сказав, що його мета - створити найкращі рамкові умови для інвесторів, а також знизити рівень бюрократії та непрозорості в державному управлінні, а також пообіцяв нову приватизацію.

Путіна будуть оцінювати за нинішніми обіцянками, вважає видання, а також щодо висловлення, що Росія цього року вступить до СОТ. Газета нагадує, що на початку липня Дума повинна проголосувати з цього питання і що вступ до СОТ непопулярний, бо він підвищить тиск на російську економіку.

У четвер ціни на нафту знову знизилися, що створює проблеми нафтовидобувним країнам, а також несприятливе тло для Петербурзького економічного форуму, зауважує в блозі на сайті The Financial Times журналіст Стефан Уегстіл. "Сьогодні Росія залежна від нафти навіть сильніше, ніж 12 років тому", - йдеться в статті. За низьких цін їй буде важко збалансувати бюджет.

Російська економіка має свої сильні сторони: закордонні борги набагато нижчі, ніж у 2008 році, держборг менш ніж 10% ВВП, великі інвалютні резерви, профіцит поточного рахунку - 5% ВВП. "Що тут може не сподобатися, надто в нинішньому невизначеному світі?" - зауважує автор.

Але "глобальне уповільнення економіки вже завдає шкоди Росії, а нова ударна хвиля від кризи єврозони стане ще болючішою". Чи візьметься Путін до довгострокових реформ, які потрібні для реструктуризації економіки? Уегстіл вважає, що це малоймовірно, "якщо тільки велике і тривале зниження цін на нафту не призведе до змін, послабивши паливно-енергетичний сектор і його могутніх лобістів".

Організатори економічного форуму в Санкт-Петербурзі впевнені, що буде підписано рекордну кількість контрактів, незважаючи на глобальну кризу і падіння ціни на нафту, пише Антонелла Скотт у газеті Il Sole 24 Ore. Італійське видання розповідає, які контракти і домовленості вдалося укласти компаніям Eni, Enel і Alenia на "російському Давосі".

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1022 | Додав: admin | Теги: Путін, давос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ