Пт, 2024-04-26, 05:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 27 » Яценюк - ухвалення держбюджету - це вотум довіри обраному шляху реформ
14:31
Яценюк - ухвалення держбюджету - це вотум довіри обраному шляху реформ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ухвалення Верховною Радою України закону про державний бюджет на 2016 рік, який став компромісом між баченням парламенту і уряду, є не просто сигналом, а вотумом довіри обраному плану і курсу реформ, сказав у ході позачергового засідання уряду прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Це не просто сигнал. Це документ, за яким фінансово Україна житиме весь наступний рік. Це наша політика – політика реформ у всіх сферах", - сказав він. – Це вотум довіри українським реформам. Хочу нагадати, що торік у нас було на 30 голосів "за" закон про держбюджет менше, ніж цього року".

Яценюк наголосив, що всі плани з дестабілізації країни, відставку уряду, зриву реформ "провалилися вранці". "Це той кредит довіри, який ми, як уряд, і народні депутати не маємо права втратити. Якби ми були неправі, ми ніколи б ми не ухвалили всі закони щодо бюджету, економічної та соціальної сфер", - зазначив прем`єр.

Також прем`єр-міністр наголошує на необхідності сповідувати принцип єдності і політичної відповідальності.

За його словами, "і далі сповідується принцип політичної відповідальності", хоча не всі фракції голосували за держбюджет-2016.

"Далеко не всі фракції коаліції проголосували за закон України про державний бюджет. Я це оцінюю тільки одним шляхом: це втеча від відповідальності, це безвідповідальність, це слаба позиція. Але я звертаюсь до тих фракцій юридичної коаліції, які не проголосували, - ми і далі сповідуємо принцип єдності і політичної відповідальності", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада України о 4 годині ранку 25 грудня ухвалила закон України про державний бюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП і з доходами 595 млрд грн. Раніше показник доходів був на рівні 601 млрд грн.

Проект держбюджету було доопрацьовано з урахуванням ухвалених напередодні законів, що зумовили зміни до податкового законодавства. Ухвалення бюджету було ключовою рекомендацією Україні від основного кредитора - Міжнародного валютного фонду, підтриманою Мінфіном США та посольствами країн "Великої сімки" в Україні.

Зокрема, Кабмін змінив показники зборів деяких податків, особливо ПДВ в агросекторі та ЄСВ, у зв`язку із зміною їх ставок і механізму сплати. Ставка ЄСВ знизилася до 22%, ПДВ для аграріїв вирішили запровадити в таких пропорціях: для зернових компаній – 85% платежів до бюджету і 15% на спецрахунки для подальшого використання на свій розсуд, для тваринників і молочників – 20% до бюджету і 80% на спецрахунки, для інших підприємств – 50% до бюджету і 50% на рахунки. Раніше такими пропорціями були 75% до бюджету і 25% на спецрахунки для всіх агропідприємств незалежно від напрямку діяльності. При цьому загальний ефект від розподілу коштів не змінився: аграріям, як і раніше, залишають для власного використання близько 6,6 млрд грн.

Незмінними в бюджеті залишилися показник держборгу – 1,5 трлн грн, показник держгарантій – 28,2 млн грн, доформування енергетичного спецфонду на рівні 700 млн дол., обсяг запозичень - 202,997 млрд грн. Прожитковий мінімум, згідно з оновленим документом, з 1 січня 2016 року так само становитиме 1330 грн, з 1 травня - 1399 грн, з 1 грудня - 1496 грн. Розмір мінімальної зарплати: з 1 січня - 1378 грн, з 1 травня – 1450 грн, з 1 грудня – 1550 грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: ухвалення держбюджету, Яценюк, вотум довіри шляху реформ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ