Чт, 2024-04-25, 05:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 16 » Як правильно обрати свій перший автомобіль
21:26
Як правильно обрати свій перший автомобіль
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

На що насамперед варто звернути увагу тим, хто зважився придбати "залізного коня". Зрозуміло, при виборі першої машини чи не основну роль грає фінансовий чинник. Але, припустімо, що фінанси на перше авто знайшлися. Не претендуючи на повноту, ми все ж таки наважимося порадити читачеві, на що звернути увагу, вибираючи першу машину. Поради пронумеровані за ступенем їхньої важливості, пише "Газета по-киевськи".

Звертайте увагу на такі чинники.

1. Системи безпеки. Новачок за кермом - це ризик у будь-якому випадку, і тому найважливіше цей ризик максимально зменшити. Тому дуже важливо при виборі першого автомобіля поцікавитися, якими системами безпеки він оснащений. Чи є в переліку систем активної безпеки ABS (антиблокувальна система гальм, забезпечує запобігання блокуванню коліс при гальмуванні), Brake Assist (система екстреного посилення гальмування), EBD (система електронного розподілу гальмівних сил, яка перерозподіляє гальмівні зусилля між колесами так, щоб забезпечити найбільшу ефективність гальмування без втрати управління автомобілем) тощо.

Звернути увагу на кількість подушок безпеки (дві фронтальні - непогано, але для захисту водія, тим більше початківця, і пасажирів у разі ДТП бажано, щоб машина була укомплектована ще й бічними подушками безпеки). Незайвим буде поцікавитися результатами краш-тестів обраного вами автомобіля. Наприклад, на сайті www.euroncap.com - європейського комітету з проведення незалежних краш-тестів авто з оцінкою активної і пасивної безпеки. А ще важливо знати, куди у разі серйозного лобового зіткнення "піде" двигун вашої машини: у салон чи вниз, під підлогу, і чи складеться рульова колонка при ударі.

2. Конструкція ходової частини автомобіля. Поганий стан українських доріг загальновідомий, тому перш ніж купувати авто, слід поцікавитися конструкцією підвіски. Досвідченому водієві це теж важливо, але новачкові без стійких навичок важливіше удвічі. Наприклад, на наших дорогах достатньо складно їздити на авто з надміру м'якою підвіскою (при входженні в повороти на швидкості у машини сильний нахил, є ризик перекинутися, на ґрунтовій дорозі може розгойдати так, що кермо вириватиметься з рук).

Але потрібно також гарненько подумати, перш ніж купувати машину з дуже жорсткою, "спортивною" підвіскою - на такому авто на наших вибоїнах і ямах новачка трястиме так, що аж печінка відчує. Проста порада: оберіть авто з підвіскою, настроєною спеціально для наших доріг (у деяких продавців автомобілів ця опція називається "пакет "погані дороги").

3. Вартість володіння машиною. Часто покупці ігнорують цей параметр для порівняння автомобілів одного класу, а дарма. Недостатньо тільки назбирати гроші на авто, важливо ще й підрахувати, як дорого обійдеться вам його експлуатація (вартість техобслуговування, витрати на бензин і інше). Розрахувати вартість володіння автомобілем просто: достатньо скласти всі витрати (бензин, обслуговування, транспортний збір, страховка за 100 тис кілометрів пробігу) і поділити на 100 тис. Отримуємо вартість одного пройденого кілометра і прикидаємо, чи потягнемо таку фінансову ношу?

4. Оцинкування кузова. Не секрет, що автомобіль в Україні експлуатується в тяжких умовах. І метал, з якого виготовлені кузовні частини машини, схильний до корозії - він іржавіє, утворюючи "рани" на корпусі автомобіля. Може дійти і до того, що в один прекрасний момент проржавіла підлога авто просто провалиться. Різні засоби, вживані для оцинковки кузова, від корозії не врятують - заводське оцинкування ніщо не замінить. Тому перед купівлею авто треба поцікавитися, чи захищений кузов машини від корозії і чи є гарантія на антикорозійне покриття.

5. Висота кліренсу (дорожнього просвіту). Часто висотою дорожнього просвіту автомобіля цікавляться ті покупці, які планують часті поїздки за місто. Чим він вищий, тим краще - на бездоріжжі автомобіль не буде терти "черевом" дорогу. Та й торішня київська зима засвідчила: що вищий кліренс, то вища прохідність автомобіля в умовах міського "бездоріжжя". Отож перед купівлею машини варто звернути увагу на висоту дорожнього просвіту - особливо, якщо вибираєте з кількох машин одного класу або цінової категорії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1363 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ