Пт, 2024-04-26, 16:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Янукович прилетів до Росії. Відбудеться 10-а зустріч за рік з Медведєвим
12:09
Янукович прилетів до Росії. Відбудеться 10-а зустріч за рік з Медведєвим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

26 листопада президент України Віктор Янукович здійснить робочий візит до Москви (РФ) для участі у четвертому засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час засідання планується обговорити розвиток двосторонніх відносин у політичній сфері, стан реалізації перспективних проектів у високотехнологічних галузях, а також гуманітарну взаємодію.

Окрему увагу буде приділено запровадженню сторонами комфортних умов для громадян України та Росії при перетинанні ними міждержавного кордону у розвиток домовленостей, досягнутих Главами обох держав 17 вересня 2010 року у Глухові.

- Росія готова трошечки поговорити про газові побажання України
- Янукович не стане почесним професором

За результатами засідання очікується підписання підсумкового Протоколу, а також низки інших документів, спрямованих на подальший розвиток співробітництва між Україною та Російською Федерацією. Передбачається також проведення окремої зустрічі президента України Януковича з президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Це буде вже десята зустріч Медведєва і Януковича цього року. Вона відбудеться в підмосковній резиденції російського президента в Горках, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив помічник президента РФ Сергій Приходько, перед засіданням комісії лідери РФ і України проведуть переговори у вузькому складі. За словами Приходько, у ході бесіди президенти приділять основну увагу питанням подальшого розвитку торгово-економічної співпраці.

"Очевидне пожвавлення товарообігу з Україною, який у січні-вересні поточного року збільшився майже на 75% у порівнянні з відповідним періодом минулого року й склав більше $2,5 млрд", - зазначив він. "Зростання російсько-українського товарообігу випереджає навіть темпи зростання зовнішньої торгівлі Росії в цілому", - підкреслив представник Кремля.

Приходько також повідомив, що в ході засідання міждержкомісії Медведєв і Янукович заслухають доповіді керівників профільних міністерств і відомств Росії й України про стан і перспективи співпраці а в інвестиційній сфері, енергетиці - в тому числі атомній, космосі, авіабудуванні, транспорті, гуманітарній сфері.

Він зазначив, що великий інтерес для Росії й України представляє проект будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Приходько нагадав, що зараз завершується робота над техніко-економічним обґрунтуванням проекту.

Серед іншого, помічник Медведєва сказав, що "висока інтенсивність політичного діалогу на вищому рівні між РФ і Україною супроводжується сьогодні помітним просуванням в усіх без винятку галузях співпраці - економічній, договірно-правовій, гуманітарній, культурній, науково-технічній". Планується, що в засіданні міждержкомісії візьмуть участь провідні міністри двох країн.

Міждержавну комісію було створено 2005 року. Згідно з регламентом Комісії, засідання під головуванням президентів обох країн мають проводитися двічі на рік і, як зазначив голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін, починаючи з цього року, сторони вийшли на стабільну, системну та конструктивну роботу цього органу.

Зазначимо, що попереднє засідання Комісії уже відбулося у Києві 17 травня 2010 року у рамках офіційного візиту в Україну президента Росії Медведєва.

Росія готова трошечки поговорити про газові побажання України

Російська сторона готова до обговорення з українськими партнерами усіх питань, пов'язаних із поставками газу, заявив помічник президента РФ Приходько напередодні засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві за участю президентів України та Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що Віктор Федорович порушить питання щодо співпраці в газовій сфері. Зацікавленість українських колег нам зрозуміла з урахуванням частки газу в їхньому споживанні - і в промисловості, і для населення", - сказав Приходько.

"Великий обсяг співпраці у газовій сфері, її перспективи роблять необхідним постійне звіряння годинників у тих процесах (пов'язаних із поставками газу), які відбуваються і в Росії, і на Україні, і на світовому ринку", - наголосив він.

При цьому Приходько має сумнів, що на найвищому рівні "йтиметься про якісь деталі, аж до гривні". "Але про якісь питання ми в колегіальному режимі поговорити готові", - додав він. Помічник президента РФ зазначив, що "бажання українського керівництва в цілому зрозуміле - вони хочуть знизити ціну на газ".

У зв'язку з цим помічник президента Дмитра Медведєва висловив думку, що треба знайти золоту середину, яка враховує інтереси і української сторони, і "Газпрому". "Потрібно подивитися, наскільки побажання української сторони обґрунтовані, наприклад, ситуацією на світових ринках чи пов'язані зі внутрішніми процесами в країні", - зазначив Приходько.

Він наголосив, що сьогодні обговорення газової теми з Україною "не конфліктне, як це було раніше"."Атмосфера сьогодні інша. Співпраця в газовій сфері розвивається в цілому безпроблемно і вже точно безконфліктно", - сказав помічник президента Росії.

"З підписанням пакету довгострокових угод навесні цього року ми не лише гарантували безперебійні поставки газу для України, але й зняли занепокоєння періоду Ющенка, які були в цілої низки наших провідних партнерів у газовій сфері з країн ЄС", - зазначив Приходько.

Янукович не стане почесним професором

Янукович під час візиту до Росії не стане почесним професором Московського державного університету імені Ломоносова, як раніше планувалося, повідомляє газета "Сегодня".

Причиною стала насичена програма візиту - у Януковича не буде часу заїхати до університету. Раніше прес-служба МГУ повідомляла, що український президент прочитає студентам і викладачам лекцію, після чого йому вручать диплом і медаль почесного професора. Журналістам обіцяли дати можливість задати питання учасникам зустрічі. На даний момент анонс прибрали з програми заходів університету.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1063 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ