Пт, 2024-04-26, 01:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 22 » Янукович веде Україну в імперське ярмо "русского мира", вважають в діаспорі
16:03
Янукович веде Україну в імперське ярмо "русского мира", вважають в діаспорі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська діаспора у США впевнена, що українців об'єднує лише гасло "Бог і Україна", а не червоні прапори "чужої імперської держави". Представники діаспори висловили побоювання, що влада зараз "цілеспрямовано веде Україну в імперське ярмо "русского мира", передає УНІАН.

Про це йдеться у зверненні Всеамериканської громадської організації "Нова Українська Хвиля", яка є найбільшою у США і до якої входять вихідці четвертої хвилі еміграції. Таким чином ця організація висловила свою позицію щодо підписання президентом Віктором Януковичем закону про використання червоного прапора.

На думку активістів "Нової Української Хвилі", "це не що інше, як розпалювання ворожнечі поміж своїм народом".

"Якби серед Ваших дорадників, пане президенте, були предстоятелі Українських церков, чи то православної, чи греко-католицької, а не піп чужої імперської держави,... ми впевнені, що цього б ніколи не сталося. І навіть серед тих темних сил, які Вас оточують, Ви як по-справжньому віруюча людина знайшли б у собі відвагу не чинити кривди народові, котрий довірив Вам свою долю", - зазначено у зверненні.

"Нова Українська Хвиля" вважає, що політична провокація 9 травня у Львові отримала гідну відсіч. "Події 9 травня під червоними прапорами сколихнули весь український світ, який географічно не обмежений державними кордонами, i є скрізь, де живе українська нація. А живе вона і гуртується на всіх материках і континентах, під єдиним і вічним гаслом "Бог і Україна", - наголосили автори звернення.

На їхнє переконання, "на 20-му році незалежності президент та Верховна рада не стали на захист державності". "Знову, як на початку 90-х, лінію оборони тримає національно-свідома частина нації", - впевнені представники діаспори.

Вони висловили подяку, всім, хто вийшов на захист української державності у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та по всій Україні, за свідому громадянську позицію.

"Ми, які щодня є свідками великого патріотизму і пошани до національних символів, на яких виховується американська молодь, вражені цинізмом сучасної української влади. Прикриваючись синьо-жовтим прапором, за який ще 20 років тому саджали у тюрми, влада цілеспрямовано веде Україну в імперське ярмо "русского мира", - підкреслено у зверненні.

"Для кожного з нас пам'ять про полеглих за волю України є священною. У кожного з нас, вихідців із Галичини, є рідні, які воювали як в УПА, так і в складі радянської армії чи в армії "СС Галичина". Більшість із них давно лежать у могилах. І все, чого потребує християнська душа, що відійшла у Вічність, – це молитви і прощення", - нагадали автори заяви.

Вони також звернулися до Віктора Януковича із зауваженням про те, що він досі не відповів на Меморандум Світового Конгресу Українців, в якому міститься головний заклик – "стати українським президентом і припинити всі українофобські та імперські замашки ворогів наших".

"У час підготовки до Світового форуму Українців, що має відбутися 19-21 серпня у Києві, ми, представники четвертої хвилі еміграції у Сполучених Штатах Америки, ініціюємо звернення до парламентарів країн нашого проживання по всьому світу з фактами та відеоматеріалами про репресії та наступ московської п'ятої колони в Україні", - сказано в заяві "Нової Української Хвилі".

Зазначимо, Віктор Янукович 20 травня підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги".

Як відомо, закон про червоні прапори став символом політичних провокацій навесні 2011 року. Багато політиків і експертів мають думку, що у Львові відбулася спланована акція для роз'єднання українців, яка писалася "зверху", можливо і в Росії.

Водночас "ліві" сили заявили про свій намір 22 червня, в роковини початку Великої Вітчизняної війни, у Львові провести ще більший за масштабністю захід з використанням червоних прапорів, аніж був 9 травня. Крім того, харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківщини поїхати 22 червня до Львова.

У свою чергу губернатор Львівської області Михайло Цимбалюк заявив, що у Львові на гостей 22 червня не чекають.

17 травня Верховна Рада України відмовилася підтримати постанову щодо заяви парламенту "Про засудження висловлювань, які нівелюють внесок українського народу в перемогу над фашизмом у Другій Світовій війні". За постанову віддали свої голоси лише 97 народних депутатів із 375, зареєстрованих у залі.

У заяві, зокрема, зазначалося, що висловлювання прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про те, що Росія і без України перемогла б у Великій Вітчизняній війні, нівелює роль України і українського народу у визволенні світу від фашизму і применшує внесок українців у спільну перемогу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ