Пт, 2024-03-29, 14:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 26 » Янукович випустив на волю три тисячі в'язнів
16:46
Янукович випустив на волю три тисячі в'язнів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович підписав закон про амністію в 2011 році, пише КоммерсантЪ-Украина. За даними Державної пенітенціарної служби, всього буде амністовано 12,9 тисячі засуджених, з яких місця позбавлення волі залишать більш ніж три тисячі осіб.

Як пише газета, під амністію в 2011 році потраплять громадяни, засуджені за нетяжкі і скоєні з необережності злочини; ув'язнені, які на момент скоєння злочину не досягли повноліття; вагітні жінки; батьки неповнолітніх або дітей-інвалідів будь-якого віку; інваліди I, II і III груп; хворі на активну форму туберкульозу, СНІД, онкологічні захворювання.

Під амністію потраплять також чоловіки віком від 60 років і жінки від 55 років; інваліди та учасники бойових дій, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії; засуджені, чиї батьки досягли 70-річного віку або отримали інвалідність I групи, за відсутності у них інших працездатних дітей.

У законі визначено коло осіб, які не можуть бути амністованими. Серед них - громадяни з двома і більше судимостями за здійснення тяжких або особливо тяжких злочинів, або які відбули менш ніж половину призначеного судом терміну; особи, чиї злочинні дії спричинили загибель двох і більше осіб; засуджені до довічного ув'язнення; злісні порушники тюремного режиму; засуджені, які повторно скоїли умисний злочин до відбування покарання, включаючи звільнених умовно-достроково.

Не підлягають амністії водії, винні в скоєнні ДТП зі смертельним наслідком в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, а також ті, котрі залишили місце пригоди. Закон набуває чинності через три дні після його опублікування і має бути виконаний протягом трьох місяців. Рішення про амністію ухвалюватимуть суди перших інстанцій. Слід зазначити, що востаннє амністія застосовувалася в грудні 2008 року.

Як повідомив помічник голови ДПС Ігор Андрушко, загалом у місцях позбавлення волі перебуває близько 157 тисяч ув'язнених. Він зазначив, що у відомстві вже підготувалися до ухвалення закону про амністію. "80% амністованих ми готові випустити протягом двох місяців. На третій місяць залишаться справи, що потребують ретельного розгляду", - пояснив Андрушко.

За його словами, всього під амністію потраплять 12,9 тисячі засуджених. З них понад три тисячі буде звільнено з місць позбавлення волі, близько 500 осіб можуть сподіватися на скорочення терміну ув'язнення, решта громадян засуджені умовно.

Нагадаємо, законопроект, що передбачає проведення в 2011 році амністії, було зареєстровано депутатами Володимиром Пилипенком, Валерієм Писаренком (обидва - позафракційні) і Юрієм Мірошниченком (Партія регіонів) і схвалено парламентом 15 червня.

Проте 1 липня президент Віктор Янукович ветував цей документ, запропонувавши скасувати норму, що забороняє судам амністувати засуджених, які не відшкодували матеріальних збитків. 8 липня Верховна Рада підтримала пропозицію, і вчора Янукович підписав закон.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ