Ср, 2024-04-24, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 9 » Янукович за єдину державну мову. І російську - як регіональну
15:12
Янукович за єдину державну мову. І російську - як регіональну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент України Віктор Янукович заявляє, що українська мова буде єдиною державною мовою. Про це він сказав під час церемонії вручення Шевченківських премій у Каневі на Чернічій горі, передає УНІАН.
"В Україні буде розвиватись українська мова як єдина державна", - сказав Янукович. Крім того, за його словами, в Україні в обов’язковому порядку буде запроваджено Європейську хартію регіональних мов.

Віктор Янукович вручив у вівторок національні премії імені Тараса Шевченка 11-ти представникам творчої інтелігенції. Зокрема, цих нагород удостоєні публіцист Михайло Андрусяк, майстер народної творчості Степан Ганжа, поет Дмитро Іванов, артист Богдан Козак, композитор Левко Колодуб, а також письменник Галина Москалець.

Церемонія вручення премій проходила в меморіальному для літератури музеї імені Шевченка в Каневі, де вже більше 5 років йде реконструкція. Раніше президент Янукович доручив генеральному прокуророві з'ясувати причини такого затяжного ремонту і витрачання коштів на його проведення. Наразі планується завершити цей ремонт до дня незалежності 24 серпня.

Грошовий еквівалент премії скоротили на 40 тис грн

Цього року на виплату Шевченківських премій виділено 1,3 млн грн - розмір Шевченківської премії скорочений на 40 тисяч гривень.

"Розмір премії визначений в Указі президента України Віктора Януковича, це 130 тисяч гривень. Хоча торік ця сума була 170 тисяч гривень. Безперечно, це мені дуже прикро. Адже ми, щоб хоч трохи підняти не тільки престиж премії, але і її фінансовий еквівалент, просили її збільшити до 200 тисяч гривень", - сказав "Радіо свобода” голова Шевченківського комітету Микола Жулінський.

В адміністрації президента наголошують, що у кризовий час сума в 130 тисяч гривень для Шевченківської премії є абсолютно нормальною.

Про це заявила заступник глави адміністрації Ганна Герман журналістам, коментуючи заяву голови Шевченківського комітету Миколи Жулинського. Вона наголосила, що коштів було виділено стільки, скільки їх було на рахунках Шевченківського фонду.

"Сам Шевченко жив скромно, жив у потребі, і для того, щоб його викупити з кріпацтва, російською інтелігенцією було зібрано 2,5 тисячі рублів", - сказала Герман. Водночас вона пообіцяла, що розмір премії буде збільшено, якщо економічна ситуація в країні поліпшиться.

За словами Герман, президент Віктор Янукович буде змінювати нагородну політику, зокрема, думатиме над тим, щоб змінити концепцію нагородження Шевченківською премією. Вона наголосила, що потрібно піднімати престиж цієї премії та підвищувати її авторитет, який "останніми роками був девальвований".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1122 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ