Чт, 2024-04-18, 09:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » Японія відмовиться від АЕС на користь альтернативних енергоджерел
21:15
Японія відмовиться від АЕС на користь альтернативних енергоджерел
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Японія в майбутньому має повністю відмовитися від використання атомної енергії. Про це 12 липня заявив прем'єр-міністр країни Наото Кан. Наото Кан зазначив, що Японії слід найближчим часом виробити нову енергополітику і поступово знижувати залежність від енергії, що виробляється на АЕС, передає Lenta.ru з посиланням на японські ЗМІ.

Отже, як наголосив прем'єр-міністр, потрібно відмовитися від раніше взятого владою завдання до 2030 року підвищити частку атомної енергії до 53 відсотків від загального обсягу вироблюваної в країні. Зараз близько 30 відсотків електроенергії в Японії генерується на АЕС.

Раніше Кан заявляв, що до 2020 року частка енергії, що отримується за допомогою альтернативних поновлюваних джерел, має бути збільшена до 20 відсотків з нинішніх 1,1. Попри складність поставленого завдання, Кан зазначив, що його можна досягти, на його думку, протягом 5-10 років.

11 березня в Японії стався найсильніший в історії країни землетрус, який викликав цунамі. Внаслідок дії стихії на АЕС "Фукусіма-1" вийшли з ладу автоматичні системи охолодження реакторів і сталося декілька вибухів. Наслідки аварії, імовірно, вдасться ліквідувати лише на початку 2012 року.

Після аварії на "Фукусімі-1" Японія припинила будівництво нових АЕС, а на початку липня оголосила, що проведе перевірку безпеки всіх реакторів, що є на території країни. У Японії є 54 реактори, але працюють зараз тільки 19.

Згідно із ухваленим торік планом розвитку енергетичної політики країни, Японія повинна була до 2030 року довести частку АЕС в енергозабезпеченні до 53% (до березневої аварії на АЕС "Фукусіма-1" на атомні станції припадало близько 30% виробництва).

Аварія на АЕС "Фукусіма" та антиатомні настрої, що зростають у суспільстві, змусили прем'єра ще в травні вказати на необхідність перегляду енергетичної стратегії Японії, приділивши значно більше уваги поновлюваним видам енергії.

Раніше інформаційне агентство Кіодо оприлюднило дані опитування громадської думки, проведеного 14-15 травня методом випадкової комп'ютерної вибірки по телефону. За результатами, 57,9% опитаних згодні з тим, що рішення про припинення роботи ухвалено лише щодо однієї АЕС "Хамаока" і не зачіпає інші атомні станції в країні. Як вважає агентство, такі результати опиту викликані побоюваннями браку електроенергії.

Водночас 47% респондентів вважають за необхідне певне скорочення кількості АЕС в Японії, 38,5% виступають за збереження цієї кількості на попередньому рівні і 6% - за їхню негайну ліквідацію.

Після аварії на АЕС в Японії від атомної енергії вирішила відмовитися Німеччина.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1055 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ