Чт, 2024-03-28, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 27 » Ющенко назвав себе опозицією і розповів про велику московську змову
15:13
Ющенко назвав себе опозицією і розповів про велику московську змову
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, що він є опозиціонером до нинішньої влади. Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Корреспондент".

Відповідаючи на запитання, чи є він опозицією, екс-президент сказав: "Очевидно. Я опозиція".

"Сьогодні демократичний блок розбитий, як він, можливо, був розбитий за часів Руху... Починаючи з 2005 року, ворогом демократичних сил були сили з демократичного фронту... Солідарність погубив перший партнер по так званій демократичній коаліції", - заявив Ющенко.

"Це те, що було привнесено у 2005 році в демократичний і патріотичний рух у вигляді паразитизму однієї особи. Це й призвело до розвалу. Це й стало у 2010 році ключовою причиною перемоги Януковича", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи є в нього довіра до нинішньої влади, Ющенко сказав: "Я б сказав, що ця довіра дуже мала".

"Є президент, який володіє унікальними повноваженнями, є прем'єр-міністр, який не лізе в політику, не претендує на президентство і розуміє, що у голови держави є інструмент, яким їхні стосунки дуже легко регулюються, - парламентська більшість, яка належить президенту", - заявив він.

"У мене такої радості не було. У мене було 72 місця в парламенті - і ні в чому собі не відмовляй", - зазначив Ющенко.

Ющенко може підтримати Тимошенко, якщо її посадять незаконно

Екс-президент України Віктор Ющенко розповів, в якому випадку екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко може розраховувати на його підтримку.

Нагадаємо, сьогодні в опозиції великі проблеми з владою: за ґратами Юрій Луценко, Ігор Діденко, реальна загроза потрапити за ґрати і у Юлії Тимошенко.

Ющенко не відкидає, що хвиля переслідування опозиції зачепить і його. Але нам треба чесно подивитись на суть проблеми. Ви не забули, що в Європі наша країна перебуває на 43-му місці за індексом корумпованості? Наше основне зло - корупція. А творець цієї корупції - чиновник. І тому мені не хотілося б, щоб кожен чиновник, який потрапляє на лаву підсудних, відразу ж прикривався реплікою "Це політичне переслідування", - заявив Ющенко.

У зв'язку з цим він згадав про Францію: "Якщо ми цю приставку будемо використовувати, ми ніколи правди не встановимо. Наприклад, у Франції триває суд над колишнім президентом Жаком Шираком. Його звинувачують у тому, що він приблизно 20 років тому, бувши мером Парижа, взяв на роботу людину, яка, на думку прокуратури, виконувала партійні функції. Тобто за рахунок бюджетних коштів утримувалася одна людина з партії Ширака. Я не знаю жодного француза, який сказав би, що це політична розправа. Суспільство дає Феміді шанс висловитися".

Він вважає, що зараз українському правосуддю не вистачає довіри. "Чому рік сидить у СІЗО Діденко? Чому голова митної служби рік сидить у СІЗО? Чому Луценко сидить шість місяців? Хто завтра стане жертвою, я? Можливо, я. Так от, якщо немає ключового моменту - довіри до суду, - то відразу формуються висновки: це політичні переслідування", - заявив "Корреспонденту" Ющенко.

Видання також поцікавилося: якщо посадять Тимошенко, чи стане Ющенко на її захист. "Якщо несправедливо - стану. Ми в першу чергу сьогодні повинні говорити про публічність подібних рішень. Коли справа Діденка, Луценка, Пукача ведеться в секретному режимі, перепрошую, як вони (влада) збираються пояснити громадськості, що на закритому судовому процесі виноситься вирок? Якщо ми так будемо робити, у нас кожна така справа буде тягнути на громадянське протистояння", - вважає екс-президент.

Він також спростував заяву Ганни Герман про те, що основи для такого переслідування заклали Ющенко і Тимошенко. "Це нісенітниця. Я хочу відхилити будь-яку думку, що можна жити в державі, де президент когось садить у в'язницю! Як президент ти завжди знаєш, з кого почати, але погано знаєш, на кому можна закінчити. Так виникають 1937-мі роки, так виникають єгипти, туніси. Хтось скаже, що президент, який посадив у в'язницю, стратив, замочив у сортирі, - це сильний президент. Сила президента - сформувати справедливу судову систему", - заявив Ющенко.

Екс-президент розповів про велику московську змову

Підписання закону про червоні прапори - помилка президента Віктора Януковича, вважає Ющенко. "Величезна помилка президента - реанімувати прапор, який приніс Голодомор в Україну 1920-х, 30-х, 40-х років, прапор, під яким проводилися політичні репресії. Скільки нам ще потрібно Соловків, щоб зрозуміти: ці злочини робилися під цим прапором - серпастим і молоткастим?" - сказав він.

"Чому по Червоній площі першим йде російський триколор? Чому в Україні по Хрещатику попереду йде червоний прапор? Нам хотіли показати, що на 20-му році незалежності ми не самостійні", - додав Ющенко.

Крім того, коментуючи події у Львові 9 травня, він заявив: "Звести двох українців, одеських та галичанських, щоб рвали один одному піджаки, - це великий московський задум".

Також Ющенко зазначив: "Я не можу прийняти гасло сьогоднішньої влади "дві мови - одна країна". Хлопці, це формула катастрофи".

"Я не русофоб. Я добре знаю суть російської політики. Це не докір нації. Я хочу відокремити ту політику, яку проводить Кремль, від нації, яка стала великою і в становленні якої колосальну роль зіграла Україна", - сказав екс-президент.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ