Пт, 2024-03-29, 06:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 30 » Холера в Маріуполі: заборонили купатися в морі, ловити і продавати рибу
15:40
Холера в Маріуполі: заборонили купатися в морі, ловити і продавати рибу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Маріуполі (Донецька область) введено заборону на купання на пляжах, а також на вилов риби та продаж її на ринках, повідомив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко, передає "Інтерфакс-Україна".

На прес-конференції 30 травня він підкреслив, що в першу чергу заборона на купання стосується дітей. Санепідемстанція також доручила місцевим органам влади забезпечити жителів якісною водою.

Головний санлікар нагадав, що в Маріуполі виявлено три особи, які захворіли на холеру, та 5 осіб, що контактували з ними. Всі вони поміщені в протихолерний шпиталь, що працює при інфекційній лікарні Маріуполя.

Риженко закликав населення не панікувати. Він підкреслив, що в разі дотримання всіх необхідних санітарних вимог захворювання можна уникнути.

Насамперед медики рекомендують якомога частіше мити руки, а також не купувати готових продуктів на ринках, зокрема сиру, в'яленої, копченої риби, морепродуктів.

Риженко нагадав, що зазвичай випадки холери виявляються наприкінці курортного сезону, коли температура води досягає 25 градусів і вище.

За його словами, те, що ці три випадки виявлено на початку сезону, свідчить про високий професійний рівень фахівців, які змогли виявити ембріон холери.

Як повідомила завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Маріупольської СЕС Лариса Антонова, в Маріуполі госпіталізуються всі люди, які мають підозру на гостру кишкову інфекцію.

За її словами, на даний момент стан трьох осіб, госпіталізованих з підозрою на захворювання холерою, задовільний.

Антонова зазначила, що джерела зараження холерою не пов'язані між собою. За її словами, постраждалі - жінка 1921 року народження та чоловік 1946 року народження, які вживали в їжу рибу. Третій потерпілий зачепився за борт судна, впав у воду, наковтався морської води, яка, швидше за все, стала джерелом зараження.

За даними Антонової, на даний момент у місті "оголошено вогнище холери", розроблено план його локалізації та ліквідації. У місті посилено нагляд за об'єктами водопостачання, їдальнями, кафе. Баклабораторії перейшли на цілодобовий режим роботи.

Як повідомлялося, в Маріуполі зареєстровано три випадки підозри на захворювання холерою. Вік хворих - 55 років і старші. За попередніми даними епідеміологічного розслідування, хворі готували і вживали рибу, виловлену в Азовському морі. Випадки захворювання безпосередньо між собою не пов'язані.

Дніпропетровщина посилила контроль за якістю води через холеру в Маріуполі

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул підписав розпорядження про посилення санітарно-епідемічного нагляду за об'єктами підвищеного епідемічного ризику і якістю води у водоймах.

"У Дніпропетровській області вжито заходи щодо посилення санепіднагляду за об'єктами підвищеного ризику, в тому числі дитячими та оздоровчими таборами, об'єктами громадського харчування і водозабезпечення, а так само якістю води у водоймищах", - повідомив він.

За словами Вілкула, встановлено регулярний моніторинг за станом 17 пляжів області, зокрема за якістю води в питних фонтанчиках.

Холера належить до групи гострих кишкових інфекцій з фекально-оральним механізмом зараження. Збудник може потрапити в організм людини із забрудненою водою при купанні або споживанні, з неякісними харчовими продуктами, через брудні руки.

Щоб запобігти захворюванню, рекомендується не вживати воду із сумнівних джерел, воду для пиття використовувати тільки після кип'ятіння або фасовану, не купувати продуктів у невстановлених місцях торгівлі, фрукти, овочі перед вживанням ретельно мити, завжди мити руки перед прийомом їжі і після туалету і привчати до цього дітей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1798 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ