Чт, 2024-04-25, 09:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Київщина доводить фальсифікації: результати опротестовані в Білій Церкві і Василькові
17:23
Київщина доводить фальсифікації: результати опротестовані в Білій Церкві і Василькові
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

8 листопада 2010 року Київський окружний адміністративний суд зобов'язав Білоцерківську виборчу комісію повторно перерахувати голоси виборців на виборах.

Суд також визнав протиправною постанову Білоцерківської міської виборчої комісії "Про результати голосування і підсумки виборів", а також її бездіяльність щодо внесення змін до протоколу про підсумки голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Білоцерківської міської ради, повідомляє прес-служба "Свободи".

- У Василькові опротестовують результати виборів: мера все ж таки можуть поміняти
- Під Києвом передреволюційна ситуація: селяни вимагають перевиборів
- У Криму госпіталізовано учасницю голодування від КПУ
- Кандидату в мери Кам'янця-Подільського погрожують через sms
- Ситуацію навколо місцевих виборів в Україні детально розгляне ПАРЄ, повідомила Герасим'юк

"Свободівці" вказують, що тим самим суд підтвердив факт виборчих фальсифікацій у Білій Церкві, де результат "Свободи" у зведеному протоколі Білоцерківської міської виборчої комісії значно менший за той, який отримала "Свобода" згідно з протоколами ДВК з мокрими печатками.

У зведеному протоколі - 1729 голосів (1,5%), за протоколами ДВК - 6500 голосів, або 9,1%.

Така сама ситуація з результатом "Свободи" до міськради, де за протоколами ДВК з мокрими печатками за "Свободу" проголосували 4796 виборців, а у підсумковому протоколі Білоцерківська міська виборча комісія намалювала 3823 голоси.

"Свободівці" впевнені, що на Київщині у них вкрали більше половини голосів.

За офіційними даними, "Свобода" отримала 3,48%.

Відтак "Свобода" вимагає негайно заарештувати голів Переяслав-Хмельницької міської та районної виборчої комісій та Білоцерківської міської виборчої комісії.

Також партія вимагає звільнити голову Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка за незабезпечення конституційного права громадян на вільне волевиявлення та чесний підрахунок голосів.

У Київській області у результатах виборів сумніваються також мешканці міста Василькова.

У Василькові опротестовують результати виборів: мера все ж таки можуть поміняти

Жителі міста Васильків Київської області пікетують адміністрацію президента, протестуючи проти фальсифікації виборів міського голови.

Про це повідомив кандидат на посаду міського голови Василькова Анатолій Боровик під час прес-конференції у Києві.

Він наголосив, що під час перерахунку голосів територіальною виборчою комісію результати виборів були сфальсифіковані, і з відповідною заявою - повідомленням про злочин - він 4 листопада звернувся до Генеральної прокуратури, обласної та міської прокуратур, а також до Служби безпеки України, повідомляє УНІАН.

За словами Боровика, відповідно до протоколів з "мокрими" печатками, за нього як кандидата на посаду міського голови проголосувало 2 тисячі 867 виборців, за кандидата від Партії регіонів, чинного мера Сергія Іващенка - 1 тисяча 681 виборець.

"Тобто на тисячу 176 виборців менше", - звернув увагу кандидат.

3 листопада ТВК вирішила перерахувати голоси на підставі неналежного запакування виборчих документів дільничною виборчою комісією, яке було виявлено після транспортування і передачі документів до Васильківської міської виборчої комісії.

"Після перерахунку голосів результати виборів стали прямо протилежними - у Іващенка стало на 58 голосів більше, ніж у мене", - заявив Боровик.

Розходження результатів повторного перерахунку і результатів, встановлених ДВК, більше ніж на 1 тисячу 200 голосів, свідчить про "брутальне, масштабне, спеціально організоване фальшування виборів на користь кандидата від Партії регіонів", стверджує Боровик.

У зверненні до Генеральної прокуратури він також зазначає, що під час транспортування виборчих документів до Васильківської виборчої комісії, за його даними, відбулось розпакування пакетів з виборчою документацією та підміна їх іншими виборчими документами, що є порушенням законодавства та містить у діях членів комісій ознаки злочину, передбаченого 158-ю статтею Кримінального кодексу України.

У своїй заяві Боровик просить порушити кримінальну справу проти посадових осіб дільничних виборчих комісій та Васильківської міської виборчої комісії за скоєння ними злочину.

Також Боровик повідомив, що представники різних партій, які брали участь у виборах у Василькові, надіслали президенту Віктору Януковичу відкритого листа, в якому просять захистити право громадян вільно обирати владу, бути обраним і забезпечити проведення чесних і прозорих виборів у Василькові.

"Просимо вас зупинити даний процес (фальсифікацій) і притягнути до кримінальної відповідальності фальсифікаторів виборів та забезпечити нормальний процес виборів у Василькові шляхом проведення позачергових виборів", - процитував він лист.

Київщина взагалі досить активна на цих виборах, надзвичайна ситуація склалася у селі Плесецьке за 30 км від столиці: 900 селян на виборах проголосували "проти всіх", а голова села, за яку віддали голоси 124 людини, так і не змінилася. Наразі селяни тримають в облозі сільраду, не дозволяючи голові увійти в приміщення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ