Сб, 2024-04-20, 01:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Кількість загиблих від стихійних лих в Індонезії збільшилася до майже 800 людей
16:18
Кількість загиблих від стихійних лих в Індонезії збільшилася до майже 800 людей
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Кількість загиблих внаслідок виверження вулкана Мерапі в центральній частині острова Ява, за даними на вівторок, досягла 151, повідомило Управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії. Раніше повідомлялося про загибель 138 людей.

Зросла також кількість жертв цунамі біля берегів Західної Суматри два тижні тому - до 447 (з 427) загиблих на початку жовтня в результаті повені на крайньому сході країни - до 171 (з 162), вказується у зведенні.

У лікарнях залишаються 382 постраждалих мешканця схилів Мерапі, розташованого в центральній частині найбільш густонаселеного острова Індонезії. Кількість евакуйованих у вівторок перевищила 320 тисяч людей, передає РИА "Новости" з посиланням на владу Індонезії.

"На цей момент сім'ї повідомляють про зникнення безвісти 218 людей", - заявив у вівторок один з керівників лікарні, розташованої недалеко від вулкана.

Ймовірно, частина з них належить до загиблих, оскільки на цей момент патологоанатоми лікарні змогли упізнати лише 48 з 96 обпалених розжареним попелом тіл, які поступили туди, і тих, хто помер від опіків у самому шпиталі.

Викиди з кратера одного з найактивніших вулканів Індонезії, що перейшов у стадію активного виверження наприкінці жовтня, тривають і у вівторок, проте їхня інтенсивність знижується.

За останні шість годин "вогненна гора" лише один раз викинула пірокластичні хмари - розжарені хмари попелу, вулканічних порід і газів, які досі становили головну загрозу для місцевих жителів.

Проте давати прогноз подальшої поведінки Мерапі поки ніхто не береться. Нинішня активізація вулкана протікає незвично, заявив авторитетний індонезійський геолог. На його думку, велика вірогідність ще однієї потужної, "завершальної" серії викидів. "На підставі того, що ми бачимо зараз, (нові) викиди можуть відбутися будь-якої хвилини", - говорить голова Центру вулканології і зниження геологічних рисок (ЦВСГР) Індонезії.

Проте головною загрозою для жителів схилів Мерапі, загальний обсяг викидів якого вже перевищив 100 мільйонів кубометрів вулканічних порід, зараз стає лахар - грязьовий потік, суміш води з попелом, пемзою і гірськими породами, які скупчилися на схилі вулкана. На Яві вже почався сезон дощів, а в деяких районах поблизу кратера товщина шару вулканічного попелу, що утворився, досягає десяти метрів.

У цих умовах ЦВСГР розширив зону загрози, в якій заборонено перебувати мешканцям, до 20 кілометрів від кратера Мерапі, і додав до вищого ступеня готовності до виверження таке ж попередження про можливість сходження лахару.

Мерапі є не тільки одним з найактивніших, а й з-поміж найбільш небезпечних вулканів Індонезії: у 1994 році пірокластичні хмари забрали життя майже 70 людей, а найпотужніше за сучасний період виверження у 1930 році погубило 1,4 тисячі людей.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 803 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ