Пт, 2024-03-29, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Кіпр допоможе Україні з візами, податками та освітою
15:23
Кіпр допоможе Україні з візами, податками та освітою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко і президент Кіпру Нікос Анастасіадіс сьогодні, 11 грудня, в Києві обговорили продовження санкцій Євросоюзу союзу проти Росії і перспективи безвізового режиму для України.

"Для нас є винятково важливим кроком ратифікація Кіпром Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дякую, пане президенте, за вашу особисту тверду позицію і Вашої політичної сили, яка зробила можливим цей важливий крок", – заявив Порошенко, передає його прес-служба.

Також президент висловив подяку за тверду підтримку Кіпром суверенітету і незалежності нашої держави, тверду позицію щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

Глава Української держави наголосив на необхідності ефективної координації дій країн всього світу задля відновлення суверенітету України над Кримом та окупованою частиною Донбасу та висловив подяку за тверду і принципову позицію усього Європейського Союзу, за активної участі Кіпру, в питанні запровадження санкцій за неімплементацію Мінських угод і продовження санкцій у зв’язку з тим, що Росія не виконує взятих на себе зобов'язань.

Президент повідомив, що відбулися надзвичайно інтенсивні корисні переговори, які дозволяють скоординувати зусилля на міжнародній арені, дії у форматі ООН, де Кіпр підтримав кандидатуру України при обранні на посаду непостійного члена Ради Безпеки ООН.

"Для нас зараз ця позиція є виключно важливою, бо Україна захищає сьогодні мир, стабільність. Ми маємо можливість використовувати трибуну Ради Безпеки ООН для встановлення миру та стабільності на території нашої держави", – підкреслив український президент.

Співрозмовники провели переговори стосовно підтримки Кіпром прагнень України щодо запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом. "Мені було дуже приємно почути тверду позицію підтримки Вами особисто, пане президенте, Кіпром цього надзвичайно важливого для України кроку", – наголосив Порошенко.

Президент повідомив, що за підсумками переговорів підписано 4 документи, в тому числі ті, що дозволяють уникнути подвійного оподаткування. Глава держави висловив сподівання, що це сприятиме розвитку економічних відносин між двома країнами. За його словами, під час економічного форуму, який відбудеться сьогодні, представники бізнесу Кіпру матимуть змогу дізнатися про нові кроки України з покращення інвестиційного клімату.

"Кіпрські підприємці будуть завжди найбажанішими гостями на території України", – заявив президент України.

Порошенко подякував Нікосу Анастасіадісу за запрошення відвідати Кіпр та повідомив, що з вдячністю приймає цю пропозицію та має намір здійснити візит у першій половині наступного року.

У свою чергу, президент Республіки Кіпр подякував за гостинність, зазначивши, що під час переговорів було підтверджено високий рівень двосторонньої співпраці, а також взаємодії в рамках ЄС та інших міжнародних організацій.

"Хочу ще раз повторити, що наші дружні відносини, які ми розвинули з іншими країнами, ніколи і ніяким чином не зашкодять та не вплинуть на відносини Кіпру з Україною", – наголосив він.

Щодо ситуації в Україні, президент Кіпру зазначив: "Сьогодні ми бачимо, що Мінські домовленості повністю не виконуються. Вочевидь, потрібно інтенсифікувати наші намагання, щоб вони виконувались, і ми маємо певним чином наполягати, щоб домовленості "Нормандської четвірки" впроваджувалися в життя. Кіпрська республіка буде підтримувати Україну у її прагненні до збереження територіальної цілісності", – запевнив Анастасіадіс.

Президент Кіпру позитивно оцінив кроки української влади в реформуванні країни, зокрема на шляху євроінтеграції.

"Мені приємно почути, що Ви докладаєте всіх зусиль для впровадження в життя тих рішень, яких вимагає від України Європейський Союз для того, щоб Україна стала якомога швидше членом ЄС, і я вітаю ці кроки, – зазначив Анастасіадіс. – Хотів би висловити повну підтримку Республікою Кіпр України у її намаганнях стати якомога ближче до ЄС та поглибити стосунки з Європейським Союзом. Ми будемо підтримувати впровадження безвізового режиму з Україною".

Президент Кіпру висловив сподівання на імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також на запровадження безвізового режиму у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, 29 жовтня парламент Кіпру ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Раніше ЗМІ писали, що ратифікація затягувалася через вплив проросійських сил.

Президенти обговорили "кіпрське питання"

"Нам дуже корисний буде досвід Кіпру і в розвитку економіки, і в подоланні банківської кризи, і в ситуації, яким чином відновлювати територіальну цілісність держави", - заявив Порошенко.

Президент Кіпру подякував президенту України за його позицію щодо цього.

"Я наголошую на тому, що я буду невтомно працювати над тим, щоби було знайдене рішення, яке влаштує всі сторони, і рішення, яке можна впровадити в життя... Я хотів би сподіватися, що той діалог, який ми розпочали, в найближчому майбутньому приведе до того, що дозволить нам закінчити цю неприйнятну ситуацію, коли частину Кіпру утримує інша держава", - наголосив Анастасіадіс.

Він заявив, що розвиток відносин з третіми країнами жодним чином не вплине на відносини України та Кіпру. "Відносини, які Україна розвиває з іншими державами, не будуть шкодити відносинам з Кіпром", - сказав Анастасіадіс.

На переконання президента Кіпру, його зустрічі з Порошенком на різних міжнародних форумах поглиблюють відносини між країнами.

Глава Кіпрської держави висловив впевненість у подальшому поглибленні двосторонньої співпраці, зокрема, цьому має сприяти сьогоднішній українсько-кіпрський бізнес–форум.

Зазначимо, на даний час острів Кіпр фактично розділений на дві частини. 60% території контролюється владою Республіки Кіпр, населеної переважно греками, решта - невизнаною Турецькою Республікою Північного Кіпру, де проживають здебільшого турки.

Кіпр де-факто є розділеним з 1974 року після військового вторгнення Туреччини. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Україна, візи, Податки, освіта, Кіпр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ