Чт, 2024-04-18, 03:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 17 » КНДР підозрюють у підготовці до ядерного випробування
15:58
КНДР підозрюють у підготовці до ядерного випробування
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Південна Корея заявила про можливе відновлення ядерної активності КНДР, повідомляє Lenta.ru.

Південна Корея помітила активність КНДР на ракетному полігоні та висловила підозру, що там йде підготовка до нових ядерних випробувань.

Зокрема, вони посилаються на знімки із супутників, які показали, що на місці, де торік Північна Корея провела свої другі ядерні випробування, ведуться тунельні роботи. За словами представника МЗС Південної Кореї, це свідчить про те, що КНДР веде активну підготовку, імовірно до нових запусків атомної зброї. У зв'язку з цим спостереження продовжуються.

Також є інформація про те, що Північна Корея розпочала будівництво експериментального реактора на легкій воді в районі ядерного комплексу в Йонбені. Реактори подібного типу використовують як паливо низькозбагачений уран. Для створення повноцінної ядерної зброї необхідний уран високого ступеня збагачення.

Нагадаємо, що Пхеньян і Сеул так і не дійшли перемир'я після війни 1950-1953 років. Між сторонами діє тимчасова угода про припинення вогню, а в Південній Кореї розквартировані близько 40 тис американських військових, які перебувають там під егідою ООН.

Напруженість у відносинах Південної Кореї і КНДР активізувалася в березні цього року, коли затонуло південнокорейське військове судно "Чхонан". Звинувачення в тому, що сталося, лягли на Пхеньян. Інцидент відбувся в районі морського кордону Південної Кореї і КНДР біля західного узбережжя півострова.

КНДР спростувала це звинувачення, заявляючи при цьому, що країна може відповісти воєнними діями на будь-яке можливе засудження Пхеньяна у зв'язку із загибеллю південнокорейського корвета "Чхонан".

Також влада КНДР ухвалила рішення про припинення всіх відносин з Південною Кореєю. Крім того, в Пхеньяні оголосили про рішення вигнати з країни всіх громадян Південної Кореї, що працюють на підприємствах в спільній індустріальній зоні Кесон.

Також КНДР не раз погрожувала ядерною атакою. Так, нещодавно Північна Корея попередила, що застосує сили ядерного стримування у відповідь на спільні військові навчання сил США і Південної Кореї, в яких Пхеньян бачить загрозу своїй безпеці. Проте Південна Корея проігнорувала погрози і провела військові навчання зі США в Японському морі.

Нещодавно відбувся ще один конфлікт між КНДР і Південною Кореєю. У серпні збройні сили Північної Кореї випустили десять залпів з артилерійських знарядь у бік Жовтого моря. Запуски були проведені в межах північнокорейських територіальних вод поблизу кордону з Південною Кореєю.

У свою чергу, міноборони Південної Кореї засудило дії збройних сил КНДР і попередило, що надалі подібні провокації зустрінуть "жорстку відповідь".

Загострюють ситуацію і США. Нагадаємо, 30 липня цього року президент США Барак Обама підписав наказ, згідно з яким проти Північної Кореї вводяться нові санкції у зв'язку з її ядерною програмою.

Пізніше Вашингтон застеріг Пхеньян щодо проведення чергового ядерного випробування, після того як американський розвідувальний супутник зафіксував в районі головного ядерного полігону КНДР підвищену активність. Президент США Барак Обама погрожує КНДР посиленням санкцій.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 935 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ