Ср, 2024-05-01, 01:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 1 » КВУ: ці вибори нагадали вибори-2004
08:27
КВУ: ці вибори нагадали вибори-2004
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Місцеві вибори 31 жовтня в Одесі нагадали президентські вибори 2004 року і стали кроком назад у розвитку України. "Але хаосу і плутанини було навіть більше, ніж на виборах Президента-2004", - наголосив голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко. Про це він заявив на прес-конференції , передає УНІАН.

За словами експерта КВУ, якщо порівнювати з останніми президентськими виборами, то на них не було такої плутанини з бюлетенями і не було зафіксовано фактів, коли на дільниці була відсутня тисяча бюлетенів. "Розбіжність в бюлетенях, переданих на виборчі дільниці, з кількістю зареєстрованих цими дільничними комісіями виборців - волаюча, - наголосив він. – Наприклад, на виборчих дільницях у Приморському районі міста середня розбіжність кількості бюлетенів до Одеської облради і кількості виборців становить від 200 до 300". "Є навіть дільниця, де не вистачає тисяча бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати за мажоритарною системою до Одеської міськради", - сказав експерт.

Порівняно з виборами минулих років одним із головних правопорушень виборчого процесу цього року в КВУ вважають саме маніпуляції з бюлетенями. "Ніколи ще не спостерігалося такої некомпетентності з боку членів виборчих комісій і ніколи ще так масово не плутали бюлетені, - зазначив Бойко. – І пряма відповідальність за створення таких проблем з бюлетенями лежить, безумовно, на міській територіальній виборчій комісії".

"Доводиться констатувати, - зазначив голова облорганізації КВУ, - що Одеський міськвиборчком допустив цілий ряд процедурних порушень виборчого процесу і створив упродовж жовтня безліч скандальних ситуацій. Достатньо пригадати, як грубо була порушена міськвиборчкомом процедура внесення політичних сил у бюлетені з голосування за партійні списки до міськради".

Другий гучний скандал виник унаслідок знехтування законності при формуванні складу дільничних комісій: близько півночі 15 жовтня склад їх був більшістю членів комісії формально затверджений, але ознайомитися з цими списками виявилося неможливо – голова ТВК при цьому послався на технічні недоробки.

"Резонно поставити питання: за що ж тоді проголосувала більшість?", - сказав експерт, припустивши, що і тут виявилася політична диспропорція, яка присутня у складі виборчкомів: "одні політичні сили мають в складі ТВК по дві-три люди, інші – по одній, та й те не у всіх комісіях".

Третім скандальним фактом став зрив встановлених законом термінів прийому-передачі з друкарні виборчих бюлетенів: замість 21 жовтня вони були передані майже з тижневим запізненням.

"Нарешті, в-четвертих, Окружним апеляційним судом Одеської області визнані незаконними рішення міськвиборчкому про відмову реєстрації двох політсил", - констатував він.

"За сукупністю явищ, а саме: за нечесними прийомами політичної боротьби, зловживанням адміністративним ресурсом, а також різними порушеннями з боку територіальних комісій - місцеві вибори-2010 в Одесі не тільки не наблизили одеситів до міжнародних стандартів виборчого процесу, а навпаки – віддалили. Єдина надія на те, що дещо виправить ситуацію голосування та чесність підрахунку бюлетенів", - сказав голова Одеського облКВУ.

Проте Комітет виборців вважає, що порушення, допущені на місцевих виборах, не зможуть вплинути на їх результат, повідомив заступник голови правління КВУ Віталій Тесленко. "Порушення, які були зафіксовані, не можна назвати дуже серйозними, і такими, які можуть вплинути на результат виборів", - сказав він, передають "Українські новини".

Також представник КВУ відзначив, що всі спроби організувати "масові каруселі" були присічені представниками виборчих комісій, спостерігачами і правоохоронними органами. В той же час, головною проблемою на виборах Тесленко назвав черги до кабінок для голосування - на його думку, саме вони могли стати одній з причин низької явки на виборах.

Тесленко також відзначив, що в основному всі виборчі дільниці закрилися вчасно, проте, є окремі дільниці, робота на яких була затримана на 15-30 хвилин. Він відзначив, що, швидше за все, явка виборців може бути нижче 50%. Представник КВУ виразив надію, що підрахунок голосів пройде без ускладнень.

Нагадаємо, Партія регіонів лідирує на місцевих виборах в цілому по Україні. Такі дані екзит-полу, проведеного компанією GFK за замовленням "Єдиного центру". А тим часом, "Батьківщина" готується до оскарження результатів виборів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 845 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ