Пт, 2024-04-26, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Le Figaro. Олександр Лукашенко: "Ми більш ніж розчаровані ставленням Євросоюзу"
13:55
Le Figaro. Олександр Лукашенко: "Ми більш ніж розчаровані ставленням Євросоюзу"
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Напередодні майбутніх президентських виборів в Біларусі президент Олександр Лукашенко дав інтерв'ю французькій Le Figaro. Він зазначив, що ті, хто вважає нинішню виборчу кампанію "ілюзією", "не мають права брати участь в цій ілюзії": "Якщо вони справжні політики, вони повинні брати на себе відповідальність і боротися за цю посаду. Схоже, вони просто не готові вести кампанію. Ненависть, що виходить від деяких з них, лише відштовхне від них виборців. Треба йти на вибори, пропонуючи народові щось хороше ", - підкреслив він.

Говорячи про відносини Біларусі та ЄС, Олександр Лукашенко відзначив: "Ми робимо все, щоб підтримувати нормальні відносини з нашими сусідами. Ми готові вчитися у вас всього того, що відповідає нашим інтересам і не створює проблем. Але політика ЄС, яка полягає в постійному тиску на нас, нав'язуванні своїх умов і примусі нас до дій, до яких ми не готові, ніколи не зустріне у нас схвалення ", - сказав білоруський лідер в інтерв'ю кореспонденту П'єру Авріл.

Він підкреслив, що Європа сама вважає санкції відносно Білорусії контрпродуктивними і, тим не менш, продовжує їх застосовувати. "Ми більш ніж розчаровані ставленням ЄС. Якщо країни ЄС хочуть спочатку дізнатися підсумки президентських виборів, ми почекаємо. Я просто хочу, щоб Європа знала: якщо Лукашенко буде обраний, то він буде обраний народом", - наводить видання слова Лукашенка.

Він зазначив, що зараз "немає об'єктивних причин" для інтеграції Біларусі в ЄС, бо Європа "занадто стурбована своїми фінансовими проблемами" і Біларусь не фігурує в списку її пріоритетів, що, на думку Лукашенка, є серйозною помилкою. Біларусь хотіла б розвивати відносини з Францією, але "Франція нічого не робить у цьому напрямку; боюся, що Ніколя Саркозі навіть не знає про існування Білорусії", сказав Лукашенко.

За його словами, відносини Біларусі з Росією "залишилися такими ж, якими були завжди". Він також визнав, що Російська Федерація фінансує білоруську опозицію, в тому числі кандидатів у президенти Андрія Саннікова та Володимира Неклаева.

"Вам чудово відомо, що Москва хотіла б включити Біларусь до складу Російської Федерації. Але я не думаю, що російське керівництво цікавиться тільки цим. Воно переслідує ще військові, політичні, стратегічні цілі в нашій країні. Але, роблячи так, вона вчиняє ту ж помилку, що ЄС. Треба брати до уваги існування білоруської держави і народу. Священний обов'язок президента - захищати їх інтереси ", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що будівництво російського газопроводу в обхід Біларусі "не створить ніяких проблем", тому його країна займається ще й транспортуванням венесуельської нафти через Україну.

"Сьогодні Москва пропонує нам природний газ по 200 доларів за тисячу кубометрів, тоді як Франція купує газ у Катару та Норвегії по 150-160 доларів. Чому ми не можемо платити ту ж ціну? Зрештою, постачальників багато", - сказав він, відзначивши, що Біларусь не готується до газової війни з Москвою. "Краще поставити це питання тому, хто використовує газ в якості зброї. У нас його немає, і ми змушені купувати його у сусіда, який вам чудово відомий ...".

Він підкреслив, що готовий співпрацювати з будь-якими групами громадян і партіями, що діють у рамках проведеної в Білорусії політики з метою покращити життя людей. Але "проблема опозиції в тому, що вона проводить політику гіршого: чим гірша ситуація для народу, тим краще опозиції". "Я не має наміру співпрацювати на таких підставах", - сказав Лукашенко. На закінчення він зазначив, що ніколи не замислювався про те, щоб бути президентом довічно, але "якщо людина здорова, а народ за, це цілком можливо".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1439 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ