Пт, 2024-04-26, 03:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 18 » Le Point. Що я знаю про Домініка Стросс-Кана
21:16
Le Point. Що я знаю про Домініка Стросс-Кана
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Я не знаю, що насправді трапилося позавчора, у суботу, в номері, який став вже відомим, готелю Sofitel у Нью-Йорку. Я не знаю, як не знає ніхто, чи винен Домінік Стросс-Кан в діях, в яких його звинувачують, чи він в цей час обідав зі своєю донькою. Я не знаю - а саме про це було б непогано якомога швидше дізнатися - як покоївка могла виявитися сама, всупереч чинній у більшості нью-йоркських готелів практиці "збиральних бригад" з двох осіб, в номері одного з найбільш охоронюваних осіб планети", - пише в Le Point французький філософ Бернар-Анрі Леві.

"Але я знаю, що ніщо в світі не може бути підставою для того, щоб так поводитися з людиною. Я знаю, що ніщо, жодна підозра (...) не дозволяє, щоб усьому світу пропонували насолодитися видовищем людини, закутої в наручники, змученої 30-годинним ув'язненням, але все ще гордої. Я знаю, що ніщо, жоден закон не повинен допускати, щоб жінка, його дружина, любов і мужність якої гідні захоплення, піддавалася непристойним нападкам з боку громадської думки, сп'янілої вигадками або якоюсь незрозумілою жагою помсти", - пише Леві.

"Я також знаю, що Стросс-Кан, якого я знаю, Стросс-Кан, другом якого я є вже 25 років і другом якого залишуся, не схожий на чудовисько, на ненажерливого та хтивого звіра, на печерну людину, якою його нам сьогодні всюди представляють: так, він спокусник, що впокорює серця жінок, найперше, звісно, своєї дружини. Але цей грубий і жорстокий персонаж, ця дика тварина, цей примат - зрозуміло, це не він, це абсурд", - переконаний Леві.

Леві висловлює обурення жінкою-суддею, що обійшлася в США зі Стросс-Каном як зі звичайним кримінальним злочинцем; "обвинувальним" характером американської судової системи, де "хто попало може звинуватити кого завгодно в будь-якому злочині, й обвинуваченому доведеться доводити, що звинувачення фальшиве і необґрунтоване"; жовтою нью-йоркською пресою, яка "ганьбить професію" і без будь-яких доказів зображує Стросс-Кана якимось "хворим збоченцем, мало не серійним вбивцею"; "всіма тими у Франції, хто скористався цією можливістю задля зведення рахунків або досягнення власних цілей"; коментаторами, політологами і поплічниками політичного класу, розбурханого цією несподіваною новиною, що тут-таки пустився в розмови про "перетасування карт" та "новий розклад"; француженкою, яка заявила, що вона теж нібито є жертвою спроби зґвалтування, яка мовчала вісім років, а тепер, коли випала вдала нагода, продала цю стару історію телеканалам.

"Я також вражений політичними наслідками цієї події. Для лівих, які в разі зникнення Стросс-Кана втратять свого лідера. Для Франції, якій він упродовж стількох років був слугою - одним з найбільш відданих і компетентних. І для Європи, якщо не для всього світу, які зобов'язані йому тим, що він, чотири роки обіймаючи пост глави МВФ, сприяв тому, щоб уникнути гіршого", - пише Леві. Стросс-Кана було заарештовано за кілька годин до його зустрічі з Ангелою Меркель, де мало обговорюватися питання про порятунок Греції. "Його поразка буде провалом і цієї великої справи. Це стане катастрофою для тієї частини Європи та світу, яку МВФ під його керівництвом вперше не намагався принести в жертву інтересам фінансового світу", - переконаний Леві.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1005 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ