Пт, 2024-03-29, 12:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 8 » Луценка перевели до медчастини. Дружина Луценка сумнівається, що його обстежували
20:49
Луценка перевели до медчастини. Дружина Луценка сумнівається, що його обстежували
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина вимагатиме незалежного обстеження свого чоловіка у цивільній лікарні. Про це вона повідомила у неділю після зустрічі з начальником Лук'янівського СІЗО Ігорем Шейкіним і представниками Департаменту з питань виконання покарань, які повідомили про чергове обстеження стану здоров’я Луценка.

- Луценка перевели до медчастини

Ірина Луценко піддає сумніву інформацію про стабільний стан здоров’я чоловіка, оскільки в неділю триває вже 17-й день голодування і 4-й день повної відмови від вживання їжі, "суміші для голодуючих", а також крапельниць із вітамінами для підтримування організму.

У СІЗО дружині екс-міністра ще раз підтвердили, що до адміністрації досі не надійшла відповідь від Генпрокуратури про дозвіл на застосування засобів для примусового годування, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Вразила цинічна відповідь: огляд лікарів сьогодні підтвердив, що Юрій Луценко не потребує примусового годування, оскільки його стан стабільний", - обурилася дружина.

Окрім того, представники СІЗО відмовилися надати Ірині Луценко результати медогляду її чоловіка, який начебто був проведений у п’ятницю незалежними цивільними лікарями. Також не були названі прізвища лікарів, які робили медогляд.

"Причина відмови – заборона з боку Генпрокуратури видати мені на руки ці документи, а також публічно озвучити прізвища лікарів", - зауважила Луценко.

"Відмова з боку СІЗО видати мені результати медобстеження змушує мене робити висновок про те, чи справді було проведене медичне обстеження мого чоловіка, чи справжні лікарі були в той день присутні у СІЗО, а також я ставлю під сумнів всі заяви Генпрокуратури про стабільний стан здоров’я мого чоловіка", - наголосила Ірина Луценко.

Луценка перевели до медчастини

Юрiй Луценко за його згодою перебуватиме в медичнiй частинi СIЗО для забезпечення цiлодобового медичного контролю. Про це повiдомив керiвник прес-служби Генпрокуратури Юрiй Бойченко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у медичнiй частинi Київського СIЗО доктори наук, провiднi фахiвцi медустанов мiнiстерства охорони здоров'я у сферi гастроентерологiї, кардiологiї та ендокринологiї провели комiсiйний огляд Луценка i надали йому вiдповiднi рекомендацiї.

"Станом на сьогоднi загальний стан здоров'я Луценка задовiльний. Вживання iнших заходiв примусового годування вiн не потребує", - зазначив Бойченко.

При цьому вiн наголосив: "Для забезпечення цiлодобового медичного контролю Луценко з його згоди перебуватиме в медичнiй частинi СIЗО".

За iнформацiєю Генпрокуратури, Луценко добровiльно вживав поживну сумiш до 4 травня включно.

6 травня дружина екс-міністра підтвердила, що його ще не намагалися примусово годувати. "Ще не намагалися. Я так розумію, що ще не дійшла та критична межа, коли людина втрачає притомність", - зазначила Ірина Луценко.

"Наскільки я розумію, зі слів персоналу: 3-4 дні, можливо, що Юра протримається на ногах. Видно по ньому – зелений колір обличчя, він втомлений, важко розмовляє, є такі ознаки цукрового діабету", - додала дружина екс-глави МВС.

Як повідомлявось, Луценко направив листа на ім’я генпрокурора Пшонки про те, що опиратиметься примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.

"Доводжу до вашого відома, що на знак протесту проти незаконного, нічим необґрунтованого та політично вмотивованого рішення ГПУ та Апеляційного суду Києва про продовження мого арешту, я, Луценко Ю.В., з 23 квітня оголосив голодування. Не дивлячись на це, підпорядкована Вам прес-служба ГПУ цинічно поширювала брехливу інформацію про те, що я продовжую отримувати продуктові передачі, їм ковбасу, горішки та інші продукти", - зазначається в заяві.

Як відомо, раніше адвокати Луценка заявили про початок примусового годування їх підзахисного. Крім того, уповноважений з прав людини Ніна Карпачова сказала, коли Луценка почнуть годувати силою, а його адвокати відмовляються читати справу.

Нагадаємо, що Луценко заявив про намір оголосити голодування у разі, якщо Апеляційний суд Києва залишить його під арештом. 21 квітня суд продовжив його арешт до 27 травня. Інформацію про те, що Луценко все ж почав безстрокове голодування, підтвердила прес-служба партії "Народна самооборона".

Пізніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що екс-міністр не починав голодування і продовжує харчуватися, як і решта підслідних. Крім того, повідомлялося, що він регулярно отримує від рідних передачі. Але пізніше цю інформацію було спростовано.

6 травня Віктор Янукович передав лист адвоката Ігоря Фоміна та Ірини Луценко до Генпрокуратури з проханням вивчити обставини, викладені у листі, і терміново надати обгрунтовану відповідь.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 984 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ