Ср, 2024-04-24, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 23 » Луценка привезли в суд на закрите слухання його справи
12:18
Луценка привезли в суд на закрите слухання його справи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка доставлено з лікарні швидкої допомоги в Печерський райсуд Києва. Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", його вивезли з лікарні близько 6.30 ранку 23 травня у "автозаку".

Перед тим, о 4.30 ранку, в палату до Луценка прийшли лікарі, аби оглянути його. Лікарі взяли аналіз крові.

Близько 5.30 до лікарні під’їхала машина спецпідрозділу міліції із номерами прикриття, пізніше до лікарні під’їхала ще одна машина "Беркуту", хлопці одягали бронежилети. Луценка вивезли з лікарні на "автозаку" "Газель" у супроводі "мигалок" та "Беркуту".

- Карпачова попросила суд про звільнення Луценка з-під варти

Водночас "Народна самооборона" закликає всіх небайдужих до долі Луценка прийти у понеділок о 10.30 під стіни Печерського райсуду.

"Зроби собі футболку із написом "Свободу Луценку!", вдягни її під суд", - закликає прес-служба "Народної самооборони".

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 травня, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк повідомив, що суму, необхідну для звільнення Луценка під заставу, зібрано, і юристи працюють над тим, щоб при відповідному рішенні суду забезпечити перерахування цих коштів.

Раніше колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловив переконання, що виграє справу, порушену проти нього, в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка - середнього ступеня тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

До Луценка з проханням припинити оголошену ним акцію голодування звернулися глава Української православної церкви - Київський патріархат Філарет, екс-глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, діячі культури і звичайні українці, які надсилають свої листи на адресу "Народної самооборони".

З аналогічним проханням звернулася до Луценка екс-прем'єр України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші соратники очільника "Народної самооборони".

Там часом Генпрокуратура передала справу Луценка до Печерського райсуду Києва. Попереднє судове слухання у справі призначено на 23 травня.

Обвинувальний висновок у справі Луценка засекречено, суд над ним 23 травня буде закритим.

Карпачова попросила суд про звільнення Луценка з-під варти

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова звернулася до Печерського районного суду Києва з клопотанням про зміну підсудному екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку запобіжного заходу на не пов’язаний з позбавленням волі.

Як повідомили у прес-службі Уповноваженого, це було зроблено у відповідь на звернення народних депутатів України й громадських організацій щодо порушення права Луценка на свободу та особисту недоторканність.

Омбудсман звертає увагу на те, що стан здоров’я підсудного, який наразі перебуває у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, оцінюється як середнього ступеня важкості. Через голодування у нього загострилися хронічні захворювання, він майже щодня втрачає вагу.

"Європейський суд з прав людини неодноразово констатував порушення статті 2 (право на життя) Конвенції про захист прав людини і засадничих свобод саме через те, що державні органи не вживали адекватних заходів щодо надання допомоги ув’язненим, в тому числі шляхом звільнення з-під варти тих, хто голодував", - наголосила Карпачова.

Нагадаємо, наразі справа "Луценко проти України" перебуває у Європейському суді з прав людини з наданням пріоритету у розгляді. Європейським судом справу передано на комунікацію уряду України, від якого очікують пояснень з обставин затримання та арешту Луценка.

"З метою запобігання порушення конституційних прав Юрія Луценка на життя, здоров’я, свободу та особисту недоторканість Уповноважений з прав людини, звертаючись до Печерського районного суду міста Києва, просить також врахувати: Луценко одружений, має двох дітей (один з яких неповнолітній), позитивно характеризується за місцем роботи та проживання, є активним громадським та політичним діячем. До того ж з клопотанням про взяття його на поруки до Печерського районного суду міста Києва звернулися майже сто народних депутатів України", - йдеться у повідомленні.

Карпачова сподівається, що під час попереднього розгляду справи Печерський районний суд винесе справедливе рішення щодо міри запобіжного заходу Луценку з урахуванням усіх обставин, викладених у її клопотанні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ