Чт, 2024-04-25, 15:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 16 » Луценко майже не встає і ледве говорить, каже його дружина
17:06
Луценко майже не встає і ледве говорить, каже його дружина
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина заявляє, що стан її чоловіка погіршився. "Юра піднімається з ліжка лише у разі крайньої потреби", - сказала вона після відвідання Луценка в лікарні у неділю, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

За словами Ірини Луценко, на сьогодні її чоловік втратив у вазі 21 кг, знову з’явився запах ацетону. Крім того, він відчуває постійні запаморочення, втрачає координацію руху. "На вечір у чоловіка вже два дні підвищується температура тіла", - додала дружина екс-міністра.

- Захист Луценка планує знову звертатися до Європейського суду з прав людини

"Якщо ще вчора він спокійно говорив, хоча й хриплим голосом, то сьогодні я його вже ледве чула. Йому важко говорити, я вже не кажу про перегляд телевізора чи читання книжок. Його організм повністю виснажений і змучений", - наголосила вона.

Ірина Луценко також додала, що фото її чоловіка вмить би розвіяло всі коментарі прокуратури про його стабільний стан здоров’я.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

У п'ятницю Луценко заявив, що якщо його дружина і захисник Ірина Луценко не отримає дозволу на побачення з ним у суботу, неділю та понеділок, він відмовиться не лише від вживання води, а й від усіх медичних процедур - ліків, крапельниць та консультацій лікарів.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка середнього ступеню тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що оголошення Луценком голодування є "нічим іншим, як ретельно продуманим тиском на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності та впливу на судочинство".

Захист Луценка планує знову звертатися до Європейського суду з прав людини

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка планує знову звернутися до Європейського суду з прав людини, доповнивши свою скаргу новими фактами, повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, інформує Deutsche Welle.

16 травня спливає термін, відведений судом для ознайомлення захисників колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з матеріалами справи проти нього. Натомість його адвокати вважають незаконним часове обмеження для ознайомлення з матеріалами. "Ми сказали, що не бажаємо знайомитися з матеріалами кримінальної справи. Робіть що бажаєте. Ми свою функцію вже виконали. А те, що вони обмежили нас у часі для вивчення справи – це для них підстраховка. Вони зараз поспішають і вже 17 (травня) направлять цю справу до суду з обвинувальним висновком", - сказав Фомін.

Водночас він зазначив, що захисники Луценка не сидітимуть склавши руки, але не уточнив, яку буде обрано тактику захисту колишнього міністра внутрішніх справ, аби наперед не відкривати карти.

Він також додав, що планується доповнити скаргу до Європейського суду з прав людини, яку вони подавали раніше, новими фактами. За словами Фоміна, захист домагатиметься визнання арешту Юрія Луценка таким, що не відповідає українському законодавству і Європейській конвенції з прав людини. На переконання адвоката, мирним шляхом вирішити справу Луценка українська сторона не збирається. "У нас зараз вітається політика жорсткої руки, яка не здатна ні на компроміси, ні на мирові угоди", - вважає адвокат Луценка.

Натомість політолог Олександр Палій вважає, що на Європейський суд з прав людини Юрію Луценку та його адвокатам не варто покладати великих сподівань. На його думку, максимум, чого можна досягти у цій справі через Європейський суд з прав людини, це повторний розгляд справи українськими судами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ