Чт, 2024-04-25, 11:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Лукашенко: "Ми деколи не розуміємо, чого хоче від Бєларусі Європейський союз"
12:16
Лукашенко: "Ми деколи не розуміємо, чого хоче від Бєларусі Європейський союз"
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Бєларуський президент Олександр Лукашенко "більш ніж розчарований" політикою Євросоюзу стосовно Бєларусі. Про це президент Бєларусі заявив 25 листопада в інтерв'ю французькій газеті "Фігаро", повідомляє агентство БЕЛТА.

"Ми більш ніж розчаровані. Ми взагалі деколи не розуміємо, чого хоче Європейський союз. Ми робимо все для того, щоб у нас були нормальні відносини з нашим західним сусідом. Чому Європейський союз таким чином реагує на наші ініціативи, це знову ж таки питання до них, а не до нас", сказав Лукашенко.

При цьому він відзначив, що всі ініціативи Бєларусі були направлені на встановлення хороших взаємин з ЄС. "Ми хороші учні, ми готові у вас вчитися всього того, що відповідає інтересам бєларуського народу, і тому, що не створює проблем нашим сусідам, тобто Європейському союзу, Україні, Росії, іншим народам світу. Ми готові в цьому напрямі вчитися у вас", - запевнив Лукашенко.

Разом з тим бєларуський лідер відзначив, що політика Європейського союзу направлена на те, щоб Бєларусь постійно тримати в напрузі і ставити умови, а іншим разом підштовхувати до дій, до яких країна, м'яко кажучи, не готова через об'єктивні причини. "Ця політика у нас ніколи не знайде розуміння, Європейський союз винен це враховувати", - підкреслив він.

Лукашенко підкреслив, що завжди діятиме на користь бєларуської держави і народу. "Ми забезпечуватимемо наш суверенітет і незалежність і діятимемо перш за все на користь нашого бєларуського народу, тому що ми як країна і народ, який живе в цій країні, маємо свої інтереси, і ці інтереси, нас ніхто в цьому дорікнути не може, ніяк не протирічать Європейському союзу".

Голова бєларуської держави також відзначив, що Бєларусь готова налагоджувати стосунки з ЄС у будь-якому форматі. "Давайте налагоджувати взаємини. Хочете - в рамках "Східного партнерства", хочете - безпосередньо Європейський союз - Бєларусь, хочете - Франція-Бєларусь, як вам зручно", - сказав Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що розраховує на визнання з боку Європейського Союзу президентських виборів, які відбудуться у Бєларусі 19 грудня. "Ми прагнемо до того, щоб після цих виборів пальцем на нас ніхто не показував", - заявив Лукашенко під час зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте.

Президент Европарламенту Єжи Бузек стурбований тим, як складуться президентські вибори в Бєларусі. "Це будуть дуже важливі вибори, які визначать майбутній напрям відносин Бєларусь - ЄС", - сказав Бузек.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1033 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ