Чт, 2024-04-18, 18:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Лукашенко прагне розвивати співпрацю з "братньою" Україною та захищати спільні інтереси
18:26
Лукашенко прагне розвивати співпрацю з "братньою" Україною та захищати спільні інтереси
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко підтвердив готовність розвивати багатопланову співпрацю з Україною та спільно захищати інтереси двох держав.

"Бєларусь як була, так і залишається вірною своїм принципам, як була надійним союзником братньої України, так і залишається", - заявив Лукашенко, зустрічаючись в четвер, 19 травня, в Мінську з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лукашенко запевнив голову українського уряду в тому, що "будь-які пропозиції України, які йдуть на користь нашим державам, буде підтримано, сприйнято і неодмінно реалізовано". "Ми готові співпрацювати за всіма напрямами, захищати спільно з Україною питання, без будь-яких сумнівів, питання, які цікавлять Україну і нас", - підкреслив бєларуський президент.

"Я прошу це передати президентові Януковичу, що ми завжди були і залишимося вірними своїм принципам у відносинах з нашою братньою Україною", - заявив Лукашенко.

У свою чергу прем'єр-міністр України зазначив, що українська делегація прибула на засідання Ради голів урядів "з питань, пов'язаних з роботою Співдружності".

Азаров повідомив, що в ході нинішнього засідання передбачається схвалити Договір про зону вільної торгівлі. "В Україні вважають це надзвичайно важливим кроком", - сказав прем'єр, зазначивши, що це дозволить збільшити товарообіг і зміцнити співпрацю в рамках СНД.

Він зазначив, що в ході зустрічі з головою уряду Бєларусі Михайлом М'ясниковичем було обговорено низку питань, які "інтенсифікують наші відносини не тільки в торгівлі".

"Настав час переходити від торговельно-економічної співпраці до співпраці у ширшому сенсі, переходити до організації спільних виробництв", - сказав прем'єр України. Зокрема, уточнив Азаров, перспективними є спільні проекти у сфері машинобудування, інноваційні проекти, співпраця в освоєнні космосу.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Азаров відбув до Мінська для участі в засіданні ради голів урядів держав-учасниць Співдружності незалежних держав. Під час засідання планується розглянути питання співдружності в рамках СНД, зокрема щодо зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, що взаємини між Україною та Бєларуссю загострилися після образливих висловлювань Лукашенка на адресу, зокрема, українського керівництва.

Лукашенко, пояснюючи причини того, чому він у квітні не приїхав до України на заходи, присвячені 25-м роковинам аварії на Чорнобильській АЕС, заявив: "Поставте це запитання Віктору Януковичу: чому бєларуський президент не присутній на їхніх заходах. Це ви у них запитайте. На жаль, "вошивости" вистачає у нинішнього керівництва України".

Він також заявив, що не збирається бути "підспівувачем" ні у президента України, ні у президента Росії, який приїхав на чорнобильські заходи.

У Міністерстві закордонних справ України висловили обурення словами Лукашенка про керівництво України та називали їх "безпрецедентно некоректними". У свою чергу посол України в Бєларусі Роман Безсмертний запевнив, що образлива заява Лукашенка на адресу української влади вплине на відносини двох країн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 925 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ