Пт, 2024-04-26, 05:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Майдан не розходиться: підприємці бояться, що влада їх надурить
18:12
Майдан не розходиться: підприємці бояться, що влада їх надурить
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники протестуючих підприємців вийшли з Кабінету Міністрів, куди їх запросили для того, щоб довести рішення президента щодо вимог протестуючих. Представники влади повідомили, що президент наклав вето на Податковий кодекс і пропонує створити Координаційну раду при президенті України, яка розробить зауваження та надасть свої пропозиції, щоб у четвер вони могли бути подані до Верховної Ради, аби дати змогу ухвалити бюджет цього року на підставі узгодженого між владою і президентом варіанту Податкового кодексу.

- Підприємці не задовольнилися ветом президента: вони вимагають відставки уряду

Ця Координаційна рада планується як постійно діючий орган, який у подальшому може пропонувати зміни й до іншого законодавства, яке стосується підприємницької діяльності.

Представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, оскільки фактично йдеться про внесення змін до вже існуючого Податкового кодексу, адже за кілька днів новий кодекс написати неможливо. До того ж протестувальників невідомо, що саме мається на увазі під словом вето, і як саме президент буде обгрунтовувати його, бо, наприклад, варіант подання зауважень президента, які Верховна Рада врахує і прийме 226 голосами, підприємців не влаштовує, повідомляє прес-служба Національної Координаційної ради підприємців України.

Підприємці заявляють, що їх не влаштують косметичні поправки до Податкового Кодексу, що пропонуються переговорною групою Кабинету министрів. "Ми внесли свої обгрунтування вето 25.11.10 до Адміністрації президента і 28.11.10 до Міністерства финансів. Понад двісті статей у Податковому Кодексі вимагають змінення. А це больше ніж половина усього документу. Такий обсяг необхідних змін потребує не внесення поправок, а розробки абсолютно нового документу", - кажуть підприємці.

Чіткою позицією протетувальників в питанні Податковго кодексу є:

1. Податковий кодекс має бути повністю заветований президентом і припинити своє існування.

2. Бюджет має бути прийнятий на основі нині діючого законодавства.

3. Новий Податковий кодекс повинен бути розроблений за правилами регуляторної політики й вступити в дію з 1 січня 2012 року. В його розробці мають брати участь експерти від підприємців та громадськості.

4. Ми наполягаємо на покаранні чиновників, винних у створенні нефахового Податкового Кодексу, який призвів до масових заворушень, збитків підприємців і бюджетних втрат.

Також представники підприємців сказали, що не можуть сьогодні пропонувати кандидатури до Координаційної ради, оскільки, по-перше, там мають бути фахівці, згоду яких ще треба отримати, по-друге, підприємці мають прийняти рішення між собою взагалі щодо свого ставлення до пропозиції увійти до Коордради.

Центральний штаб порятунку українського підприємництва дякує усім учасникам протесту за виявлену стійкість і волю до перемоги, так як влада злякалася протестів підприємців і призупинила дію антинародного Податкового Кодексу.

Були озвучені й інші вимоги протестувальників, які вони попросили донести до президента: відставка уряду та дострокові вибори Верховної Ради в березні 2011 року. Представники підприємців також наголосили, що влада повинна припинити репресії щодо учасників протестів у Києві та Хмельницькому,припинити залякувати підприємців, припинити здійснювати рейди податківців та міліціонерів по ринках тощо.

Аби домогтися виконання своїх вимог і не дати владі втягти їх у закулісні ігри підприємці не скасовують попередньо проголошений мітинг на Майдані 2 грудня, а, навпаки, закликають всіх прийти на нього, аби не дати владі вкрасти перемогу народу, який спромігся на масштабні протести заради відстоювання своїх прав. У четвер 2 грудня Верховна Рада України розглядатиме вето президента на Податковий Кодекс.

Зазначимо, президент України Віктор Янукович заявив, що наклав вето на Податковий кодекс. Президент зазначив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер. На думку Януковича, потрібно доопрацювати ті розділи Податкового кодексу, які стосуються захисту прав товаровиробників і бізнесу.

22 листопада на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, схваленого перед цим Верховною Радою. Активісти вимагали від президента ветувати цей закон. До сьогоднішнього дня в центрі столиці розбите наметове містечко, де постійно чергують підприємці. Вони запевнили, що не підуть з Майдану, доки їхні вимоги не будуть задоволені.

Підприємці не задовольнилися ветом президента: вони вимагають відставки уряду

Підприємці і надалі вимагатимуть відставки Кабміну або його частини. Про це " Дзеркалу тижня" заявив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

За його словами, підприємці, як мінімум, будуть вимагати відставки блоку уряду, що відповідає за розробку Податкового кодексу - міністра фінансів Федора Ярошенка, віце-прем'єра Сергія Тігіпка, голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського і прем'єра Миколи Азарова, який "не повністю прочитав" Податковий кодекс.

Швецов також повідомив, що підприємці будуть наполягати на участі представників малого та середнього бізнесу в розробці нового Податкового кодексу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1064 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ