Пт, 2024-04-19, 07:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 16 » Масові протести: українські підприємці просять притулку в Гондурасі
17:43
Масові протести: українські підприємці просять притулку в Гондурасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Майдані Незалежності у Києві відбувається акція протесту підприємців, представників малого і середнього бізнесу, профспілок проти ухвалення Податкового кодексу. Понад 40 тисяч людей з різних регіонів України вимагають відставки уряду Миколи Азарова і відхилення проекту Податкового кодексу, повідомляє "Дело".

Протестувальники стоять з транспарантами з відповідними гаслами і висловлюють свої вимоги за допомогою гучномовців. Міліція охороняє захід. Рух транспорту по Хрещатику не перекривався. Підприємці з'їхалися з усіх регіонів України, зокрема з Одеси, Криму, Дніпропетровська, Львова, Полтави, Донецька тощо.

Як передають очевидці, правоохоронні органи відтісняють мітингувальників від огорожі, що відокремлює Маріїнський парк від площі перед Верховною Радою. Таким чином правоохоронці провокують протестантів на силові дії.

У районі дуже погано зі зв'язком. Мобільний зв'язок перевантажений. Мікрофони, встановлені на сцені, що споруджена перед Верховною Радою, не працюють. Організатори акції протесту впевнені, що всі технічні проблеми пов'язані з тим, що силові органи їх "глушать".

Мітингувальники планують пізніше піти до будівлі Адміністрації президента.

Окрім прапорів і плакатів з назвами населених пунктів України, вони тримають плакати з написами: "Зупинимо податковий терор", "Оплата соціального внеску - за доходами", "Азаров, Хомутиннік, Тігіпко, Бродський - на базар зі своїм Податковим кодексом!" та іншими. Також учасники мітингу б'ють по відрах або стукають по огорожі пластиковими пляшками і викрикують: "Ганьба! Ганьба!".

У центрі Києва в напрямку до Верховної Ради пройшла колона протестувальників проти ухвалення Податкового кодексу. В колоні було близько 10 тисяч людей. Учасники акції заповнили всю вулицю Грушевського. Рух цією вулицею перекрито.

Під час проведення мітингу з проїжджої частини вулиці Грушевського у бік Верховної Ради полетіли кинуті учасниками акції близько 20 рулонів туалетного паперу, кілька жмень монет, кілька помідорів, а також великі пластикові пляшки з мінеральною водою. Міліція на ці дії не відреагувала.

У Маріїнському парку біля Верховної Ради зосереджені автобуси з тонованими вікнами, в яких перебувають бійці спецпідрозділу МВС "Беркут" і бійці Державної служби охорони при МВС України. За даними міліції, для охорони громадського порядку біля Верховної Ради і інших державних установ, розташованих в центрі Києва, задіяно майже півтори тисячі співробітників Міністерства внутрішніх справ.

Представники правоохоронних органів, які стежать за порядком під час пікету, не можуть назвати кількість пікетувальників, тому що ті все ще підходять до парламенту. Протестувальники стоять по периметру будівлі парламенту, а також у Маріїнському парку, передає "Українська правда".

Водночас збільшується кількість правоохоронців. Міліціонери оточили проїжджу частину вулиці Грушевського, починаючи від будівлі Кабміну до Верховної Ради. На цьому відрізку міліціонери стоять на відстані не більше 10 метрів один від одного. На тій частині вулиці, де безпосередньо перебувають протестувальники, міліціонери стоять на віддалі близько метра один від одного.

Підприємці мають намір до вечора пікетувати Верховну Раду на знак протесту проти прийняття Податкового кодексу, оскільки депутати вирішили до 22.00 розглядати поправки до цього документу. Так вони одноголосно постановили після того, як народний депутат Ксенія Ляпіна повідомила пікетувальників про таке рішення парламентарів.

Також вона поінформувала учасників акції, що представники парламентської більшості вже на початку розгляду кодексу заслуховують зміст поправок, внесених опозицією, але не голосують за них.

Малий бізнес просить захисту у президента

Представники малого і середнього бізнесу, які сьогодні мітингують під стінами Верховної Ради, звернулися до Януковича з вимогою втрутитися і не допустити ухвалення Податкового кодексу. Відповідне звернення було зачитано організаторами акції під стінами парламенту, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Умови ведення бізнесу в Україні, незважаючи на обіцяні вами податкові канікули і задекларовані реформи, для підприємців і невеликих підприємств цього року істотно погіршали", - мовиться у зверненні. За словами підприємців, вони багато місяців брали участь в розробці проекту Податкового кодексу, але більшість пропозицій, які б дали змогу не погіршити систему оподаткування для малого і середнього бізнесу, були повністю проігноровані Кабінетом міністрів і через позицію уряду не враховані під час доопрацювання у Верховній Раді.

"У разі набуття чинності підготовленого до другого читання проекту Податкового кодексу спрощену систему оподаткування буде знищено, а загальна система оподаткування абсолютно не покращає. Наші власність, робота і життя стануть повністю залежними від податківців, митників і міліції", - заявляють підприємці.

Також вказано, що на попередні подібні звернення від глави держави не було жодної реакції. "Знову просимо вас зробити все можливе і неможливе для того, щоб урядовий проект Податкового кодексу №7101-1 був повернений розробникові як такий, що не відповідає програмі президента України Віктора Януковича і національним інтересам України, і ніколи не набрав чинності", - сказано в зверненні.

Підприємці просять політичного притулку в Гондурасу

Представники малого і середнього бізнесу, що мітингують під стінами Верховної Ради, просять політичного притулку в Гондурасі. Текст відповідного звернення зачитали сьогодні організатори акції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

У зверненні до президента Республіки Гондурас наголошується, що представники малого і середнього бізнесу України звертаються з проханням про надання політичного притулку їм і їхнім сім'ям. "Наше рішення викликане наполегливістю чинного Кабінету міністрів у знищенні українського бізнесу, останнім кроком якого стало внесення проекту Податкового кодексу, який підтримала владна більшість", - йдеться в зверненні.

За твердженням підприємців, влада "викидає їх на звалище", хоча багато хто з представників бізнесу взимку цього року голосував за президента Віктора Януковича саме через обіцяні податкові канікули. Також у зверненні мовиться, що в Гондурасі забезпечуються кращі умови для ведення бізнесу, ніж сьогодні в Україні.

"Шановний пане Президент (Гондурасу - ред.), просимо Вас надати нам можливість своєю працею заробляти на гідне життя своїм сім'ям. Ми вміємо створювати робочі місця і працювати, але ми не потрібні українській владі, тому в нас є надія, що з Божим благословенням ми не будемо знищені, а зможемо вижити в Гондурасі", - сказано в зверненні.

Як пояснили журналістам організатори акції протесту, текст звернення має бути офіційно переданий у посольство Гондурасу, але оскільки його в Україні немає, вони мають намір зробити це в Москві.

Нагадаємо, що в пострадянських країнах існує жарт: "не ту країну назвали Гондурасом"

Натовп протестувальників можуть спровокувати на штурм Ради

Організатори акції протесту під стінами парламенту заявляють, що міліція зриває намічений сценарій акції і не пускає представників громадських організацій на територію Верховної Ради. Про це заявила в коментарі журналістам голова Чернігівської профспілки підприємців Олена Варнакова, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Присутні мітингувальники стоять по периметру парламенту уздовж металевої огорожі, за яку їх не пускають правоохоронці. "Нас не пускають всередину периметра, хоча у нас є на це заявка, а знаходячись в натовпі, нам проконтролювати те, що відбувається, неможливо. У нас повинні стояти старші там (безпосередньо серед мітингувальників) і старші тут (у дворі). Все це робиться для того, щоб зірвати акцію, розігнати людей і швиденько прийняти Податковий кодекс", - зазначила представниця профспілки.

За її словами, відмовити в проведенні акції можна було тільки за рішенням суду, але суд не заборонив цієї акції. "Тому те, що зараз робить міліція, вона просто провокує вибух, напевно, тому що люди, коли вони некеровані і коли їм нема чим зайнятися, ви самі розумієте, що може початися", - додала вона.

Варнакова підкреслила, що акцію було завчасно сплановано, організовано, і вона має проходити за чітко встановленим сценарієм. "Наших представників громадських організацій, які постійно проводять ці акції, які працювали у всіх робочих групах, працювали з парламентом і Кабінетом міністрів, людей, які знають ситуацію і можуть вплинути на неї звідси, цих людей просто не пускають", - також додала вона.

За словами Варнакової, у зв'язку з такими діями міліції ситуація стає небезпечною, оскільки людей дуже багато, а нормально організувати акцію немає змоги. Також вона не відкидає, що серед мітингувальників присутні і провокатори. "Є інформація, що навіть закликають до штурму. Щоб цього не сталося, ми повинні бути обов'язково тут", - вважає вона.

Міліція складе протоколи мітингувальникам за перекриття вулиці

Київська міліція має намір скласти адміністративний протокол стосовно учасників акції протесту перед будівлею Верховної Ради і, можливо, порушити кримінальну справу за перекриття руху по вулиці Грушевського.

Як розповів журналістам у вівторок начальник Головного управління МВС України в місті Києві Олексій Крикун, мітингувальники "поки поводяться нормально, але рух перекрили".

"Ми зараз документуємо і вирішуватимемо питання з приводу керівників акції. Складемо спочатку протокол за те, що вони рух перекрили - дозволу на це вони не брали, - а потім дивитимемося по матеріалах, як вони поводитимуться і, відповідно, порушимо кримінальну справу", - підкреслив начальник київського главку.

Тим часом МВС заборонило здійснювати перевезення пасажирів у нічний час. Це може вплинути на кількість протестувальників з інших регіонів України під ВР.

Довідка. Проти чого протестують

Розгляд проекту Податкового кодексу почали сьогодні, 16 листопада.

Проект нового податкового законодавства практично відразу викликав бурю протестів підприємців по всій Україні. 4 листопада біля Верховної Ради почалася безстрокова акція підприємців України з протестом проти ухвалення нового податкового кодексу, яку назвали "Днем гніву". Сьогодні, 16 листопада, під стінами ВР мають зібратися 50 тисяч обурених підприємців.

Слід зазначити, що обурення підприємців, що страйкують проти ухвалення кодексу зрозуміле, оскільки Податковим кодексом передбачено значне посилення тиску на малий бізнес. Зокрема, значно звузиться перелік видів діяльності, де можуть працювати підприємці на єдиному податку, збільшується розмір власне єдиного податку та зменшується допустимий розмір річного грошового обороту таких підприємців (до 300 тис грн з 500 тис).

Так, у статті 294.8 кодексу зазначено, що "фізичні особи, які ведуть господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або по всій території України, отримують одне свідоцтво платника податків і платять податок за ставкою 1500 грн з розрахунку на календарний місяць.

Крім того, проектом Податкового кодексу вводяться різні ставки спрощеного податку залежно від того, де проживає платник податків. "Якщо він веде підприємницьку діяльність у населеному пункті, де зареєстровано менше 150 тисяч людей, податкова ставка становитиме від 20 до 200 грн на місяць. Якщо населений пункт більший, то ставка зростає до 200-600 грн на місяць", - повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1102 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ