Пт, 2024-03-29, 04:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 14 » Меджліс може отримати статус державного органу
14:45
Меджліс може отримати статус державного органу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Наслідки нелегітимного суду над Меджлісом в окупованому Криму виявляться репресивними для кримськотатарського народу. Про це в понеділок, 14 березня 2016 року, під час круглого столу "Заборона Меджлісу в Криму - ігнорування прав корінного народу на самовизначення і порушення міжнародного законодавства окупаційною владою", заявив народний депутат України Георгій Логвинський ("Народний фронт"), повідомляє "15 хвилин".

"З точки зору права цей суд не є легітимним. Однак, важливо розуміти, що у кожних дій є свої цілі. Тут все просто: щойно буде рішення суду, то навіть особи, які будуть пов'язані з Меджлісом, потраплять під переслідування відповідно до кримінального кодексу РФ", - сказав Логвинський.

За словами депутата, Меджліс є "кісткою в горлі" для тих, хто управляє окупаційною владою Криму.

"Зараз ми розробляємо законопроект про те, як надати статус державного органу Меджлісу. Тоді вже буде не можна заборонити державний орган всієї країни. Тоді вже потрібно називати всю країну екстремістської", - повідомив Логвинський.

Своєю чергою народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив думку, що міжнародне співтовариство ніяк не може захистити кримських татар, які піддаються репресіям в Криму з боку окупаційної російської влади. "На території окупованого Криму сьогодні є цілісні групи, які є об'єктом цілеспрямованої репресивної політики окупаційної влади, зокрема це кримськотатарський народ", - цитує його УНІАН .

"На сьогоднідень кримські татари розплачуються на очах всього світу за свою послідовність, за свою позицію, яка повністю збігається з позицією світового співтовариства, яка спирається на міжнародні цінності, і в цей момент світова спільнота ніяк не може захистити цих людей", - підкреслив Чубаров .

"Коли ми говоримо про інструменти, які задіяні міжнародним співтовариством, ми повинні визнавати, що вони неефективні з точки зору захисту людей, які сьогодні зазнають репресій на окупованих територіях і особливо в Криму", - додав Чубаров.

На його думку, Росію слід змусити взяти участь в переговорах, на яких обговорюватиметься питання деокупації Криму.

"Якщо влада прийняла нашу ідею про створення міжнародного майданчика, де будуть обговорюватися питання деокупації Криму, то тепер треба, щоб ця тема не була просто забалакана. Насправді треба такий майданчик як можна швидше створювати", - зазначив Чубаров.

"У нас, зокрема, була дискусія в Анкарі, коли деякі політики, гаряче підтримавши цю ідею, сказали, що це буде майданчик для діалогу з Росією з різних питань, пов'язаних з правами людини, з взаємодією країн Чорноморського басейну з Росією, я був змушений сказати, що цей майданчик створюється тільки з однією метою - з метою обговорення питання деокупації Криму, повернення Криму (Україна - ред.) ", - підкреслив Чубаров.

"На питання, що тоді Росія не сяде за цю площадку, я був змушений сказати, що це і є нашим завданням - змусити Росію сісти за ту площадку, на якій буде обговорюватися принципове питання - питання повернення Криму. Без вирішення цього питання говорити про можливість забезпечення прав людини, умов для регіональної і глобальної безпеки, мені здається, що це усе буде марно ", - переконаний глава Меджлісу.

Нагадаємо, 3 березня "Верховий суд Криму" почав розгляд позову про визнання громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу "екстремістською організацією і його заборону на території РФ. Позов було подано "прокурором" республіки Наталією Поклонською. Відповідачем виступає перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, який представляє інтереси організації в Криму. 7 березня у Меджлісу відібрали головний офіс у Сімферополі.

Водночас найвідоміші та найактивніші керівники Меджлісу ось вже як два роки поспіль піддаються послідовним репресіям з боку окупантів. Чубарову, а також національному лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву, "офіційно" заборонено в'їзд на півострів, у Ленура Іслямова - конфісковано майно, а перший заступник голови правління організації Ахмет Чийгоз перебуває під "арештом".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: статус державного органу, меджліс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ