Чт, 2024-03-28, 23:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 26 » Мінекономіки хоче створити в Криму спеціальну економічну зону
16:59
Мінекономіки хоче створити в Криму спеціальну економічну зону
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Міністерство економіки на прохання колишнього президента Віктора ЮщенкаВіктор Янукович підтримає запровадження спецрежиму. Але станеться це не швидко, оскільки депутати найбільших фракцій парламенту мають намір істотно допрацювати цю ініціативу, пише "КоммерсантЪ-Украина". підготувало проект створення спеціальної економічної зони в Криму.
Підприємства, які вкладуть у Крим щонайменше 500 тис євро, отримають на два роки податкові пільги. В автономній республіці сподіваються, що новий президент

Вчора, 25 лютого, Міністерство економіки оприлюднило проект закону "Про впровадження спеціального економічного режиму інвестиційної діяльності на території Автономної республіки Крим" (АРК), розробленого на виконання указу колишнього президента №1096/2009 про стимулювання інвестиційного розвитку Криму. Законопроект пропонує з 1 січня 2011 року запровадити на території Криму спеціальний економічний режим строком на 20 років.

Інвестиційні проекти, реалізація яких почнеться в цей період, будуть на два роки звільнені від сплати мита на імпорт нового устаткування. Інвестори отримають податковий вексель для сплати ПДВ з устаткування з терміном погашення 720 днів, при цьому Кабмін зможе його продовжити. Половина податку на прибуток цих підприємств ітиме на спеціальні рахунки Держскарбниці для їх реінвестиції у виробництво.

Претендувати на пільги зможуть проекти на суму понад 10 млн євро в оброблювальній промисловості, 5 млн євро - в секторі сільського господарства, 2 млн євро - медицина, 0,5 млн євро - туризму і галузі послуг. Контроль за проектами здійснюватиме Рада міністрів АРК. Економічний ефект від створення спецрежиму міністерство не підраховувало.

У Криму діють спеціальна економічна зона "Порт Крим" (Керч) і ряд територій перспективного розвитку. Проте вони були позбавлені податкових пільг ще в 2005 році. У Криму розраховують, що новий президент підтримає ініціативу свого попередника.

"Уряд приступив до реалізації президентського указу про стимулювання інвестиційного розвитку Криму. Це дуже потрібна для нас ініціатива, і ми збираємося обговорити з новим президентом, наскільки вона відповідає його концепції розвитку країни", - заявив голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко.

Депутати парламентських фракцій Партії регіонів (ПР) і БЮТ не поспішають гарантувати схвалення проекту. "Ми виступаємо за відновлення роботи спеціальної економічної зони і територій перспективного розвитку, тому така ініціатива відповідає нашій політичній програмі. Але ідея надання спецстатусу такій великій території виглядає дещо оригінально і не має світових аналогів", - зазначив член комітету Верховної Ради з питань економічної політики Олексій Плотніков (ПР).

"Безумовно, необхідно розвивати регіони, зокрема Крим, - сказала голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська (БЮТ).- У Криму необхідно кластерно розвивати туристичний сектор. А якщо ми дамо пільги підприємствам машинобудування, то інвестори перенесуть свої проекти з промислових регіонів до Криму. Це погіршить екологію півострова і його туристичний потенціал".

Як повідомлялося, 10 вересня 2009 року Ющенко доручив вжити додаткових заходів для соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим. Зокрема, Кабінету міністрів України доручено:

вивчити у тримісячний строк питання щодо розширення повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим в галузі туризму та в разі необхідності внести в установленому порядку відповідні пропозиції;

опрацювати у шестимісячний строк питання щодо встановлення строків оформлення документів, що посвідчують право на земельну ділянку, в разі переходу права власності на об'єкт нерухомості, що на ній розміщений;

опрацювати питання щодо впровадження механізму припинення договору оренди земельної ділянки з продавцем нерухомого майна, розташованого на цій ділянці, з наданням переважного права оренди такої ділянки особі, яка придбала таке нерухоме майно, та внести відповідні пропозиції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1201 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ