Вт, 2024-04-16, 19:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » Мітинг на Майдані можуть розігнати. Суд заборонив проведення акції
21:58
Мітинг на Майдані можуть розігнати. Суд заборонив проведення акції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Окружний адміністративний суд Києва обмежив проведення акцій з 22 по 26 листопада в центрі столиці .

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, у зв'язку з візитами іноземних делегацій 21-24 листопада, а також зверненням Головного управління МВС України в Києві та Управління держохорони міська влада звернулася до Окружного адміністративного суду з позовом про обмеження проведення масових акцій у цей період.

- На Майдані не акція протесту, а зустріч із народним депутатом. Підприємцям допоміг нардеп Гримчак
- Яценюк хоче особисто пояснити Януковичу, чому не можна підписувати Податковий кодекс
- Янукович переконує світ, що у нього в країні настало благоденство
- Підприємці ініціюють референдум щодо розпуску Ради
- Бродський упевнений, що президент підпише Податковий кодекс
- Підприємці залишаться на Майдані ночувати і нарікають, що політики не дали грошей
- Аполітична акція підприємців не обійшлася без політиків: на сцені виступили Тимошенко та Луценко
- В Росії підтримали акцію протесту українських підприємців
- Пряма трансляція з Майдану Незалежності

У прес-службі зазначили, що в понеділок у Києві пройшла п'ятитисячна акція протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Київміськдержадміністрація закликає учасників акції дотримуватися законодавства і не порушувати громадський порядок.

У свою чергу, в міліції підтвердили, що існує рішення київського суду про заборону проведення акцій в центрі Києва. У столичному главку наголосили, що рішення суду буде вручено організаторам акції протесту проти Податкового кодексу.

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в м. Києві, "таке рішення дійсно є. Воно буде вручено організаторам акції, і ми сподіваємося, що вони дослухаються і виконають рішення суду, щоб не турбувати виконавчу службу і не залучати її і, напевно , також наших працівників до його примусового виконання".

Організатори акції протесту підприємців проти податкового кодексу закликають музикантів приєднатися до них. З таким закликом виступив один з організаторів акції зі сцени. Також організатори попереджають, що найважчим буде стояння на Майдані цієї ночі.

"Сьогодні найважча ніч, як 6 років тому. Якщо ми вистоїмо сьогодні, ми вистоїмо потім. Покажемо, що ми народ!" - закликав він протестувальників. Поки на Майдані частіше за все лунають пісні Помаранчевої революції. Також лунають пісні групи ДДТ.

Зазначимо, що близько двадцяти тисяч підприємців з різних регіонів України зібралися в понеділок вранці на Майдані Незалежності в Києві, щоб висловити свій протест проти ухваленого парламентом Податкового кодексу. За інформацією міліції, мітингувальників близько 3,5 тисяч. Організатори з трибуни на Майдані заявили, що на площі зібралося 90 тисяч людей.

Підприємців, які стоять на кордонах, попросили взятися за руки, щоб убезпечитись від провокацій. Демонстранти почали скандувати "Міліція з народом", "Могильова у відставку". Підприємці мають намір ініціювати імпічмент президента та дострокове припинення повноважень парламенту в разі відмови ветувати Податковий кодекс.

Мітингувальники паралізували рух у центрі столиці: Майдан Незалежності повністю перекрито, а вулиці Хрещатик та Інститутська - частково. Пізніше рух цими вулицями було відновлено.

На Майдані Незалежності виступають підприємці і прості люди. Їхні виступи прості і чисті, але дуже емоційні. Так, один шахтар-пенсіонер  повідомив, що він із Донецька і його обурює той факт, що за президента Віктора Андрійовича Ющенка він отримував 3500 гривень пенсії, а після приходу до влади "свого" президента - 1500.

"Геть з трону Януковича і Азарова", - емоційно завершив шахтар-пенсіонер із Донецька.

Організатори акції протесту заявляють, що міліції дана вказівка порушувати кримінальні справи. Також організатори закликали підприємців звільнити Інститутську вулицю з Хрещатика до Поштамта, щоб пропуcтити колону міліції.

Підприємці мають намір ініціювати імпічмент президента та дострокове припинення повноважень парламенту в разі відмови ветувати Податковий кодекс. Вони мають намір зібрати ініціативну групу вже сьогодні.

Підхід до будівлі Адміністрації президента України на вулиці Банковій перекритий співробітниками внутрішніх військ. У декількох метрах від огорожі адміністрації голови держави встановлені металеві щити, за якими в два ряди стоять співробітники внутрішніх військ.

Станом на 12:40 на Банковій відбулась сутичка з міліцією. Однак туди одразу підішли депутати, і міліція пішла. Після цього люди почали скандувати "Міліція з народом!". Мітингувальники скандують "Ганьба", а також створюють шумові ефекти за допомогою свистків, дудок, барабанів і пластикових пляшок.

Підприємці оголосили про намір поставити наметове містечко на Банковій. Спілка письменників, яка розташована на цій вулиці, надає приміщення для штабу мітингувальників, які поставлять наметові містечка перед адміністрацією президента. Тепер намети мітингувальників стоять під Верховною Радою, Адміністрацією президента і на Майдані Незалежності.

Раніше організатори акції заявляли, що українські телеканали проігнорували акції протесту, і закликали усіх писати повідомлення в соціальні мережі про те, що відбувається.

Протестувальники закликали людей, які перебувають на Майдані і вживають алкогольні напої, піти. Про це заявив один з активістів зі сцени. "Тут є люди, які відкрито вживають спиртні напої", - сказав він. "Величезне прохання до цих людей, які знаходяться на підпитку, ми даємо вам півгодини, щоб ви звідси забралися, після цього ми будемо здавати вас міліції", - заявив він.

Мітингувальники тримають українські прапори, а також символіку своїх організацій, зокрема, Федерації профспілок малого і середнього бізнесу, і гасла: "Кодексу - ні!", "Забрали у нас все - залиште роботу", "Руки геть від наших грошей" та інші. Прапорів політичних партій на акції немає.

Свою акцію протестувальники почали з гімну України і молитви "Отче наш", яку проказав представник церкви. За даними київської міліції, правопорядок під час проведення мітингу забезпечує достатня кількість співробітників правоохоронних органів. Акція протесту проходить мирно.

Організатори мітингу заявили про те, що 140 автобусів з підприємцями з різних регіонів не змогли потрапити на мітинг в Києві через перешкоджання співробітників міліції. Водночас, у ДАІ не вдалося поки отримати інформацію, чи відповідає ця інформація дійсності.

Зазначимо також, що мітинг підприємців збігся з річницею легендарної Помаранчевої революції, яка розпочалася 22 листопада 2004 року після фальсифікації результатів другого туру президентських виборів. Ця революція також як і сьогоднішній мітинг транслювалася в Інтернеті і по ТБ і прославила Україну на весь світ. У багатьох людей за кордоном й дотепер Україна асоціюється тільки з цією революцією.

Тим не менш, президент Віктор Янукович, який у 2004 році через революцію не став президентом, не планує роздавати нагороди і брати участь в урочистих заходах в цю річницю.

Підприємці залишаться на Майдані ночувати і нарікають, що політики не дали грошей

Організатори акцій протесту проти податкового кодексу закликають активістів залишатись на Майдані незалежності на ніч.

"Я прошу вас, не розходитись, не роз"їжджатись", - заявив він, передає "Українська правда".

"Ми збираємось залишатися тут на ніч. Ми звідси не відступимо", - наголосив активіст зі сцени.

"2004 році ми обирали свободу слова, сьогодні ми обираємо економічну свободу", - зазначив він.

Організатори акції також звернулися до мітингувальників із проханням про фінансову допомогу.

"Депутати сьогодні піарилися тут, але жоден з них не дав ані копійки", - заявив один з організаторів зі сцени.

"Ця сцена коштує 6,5 тисяч доларів на добу. Ми зараз пройдемось по ряду з членом координаційної ради. Хто скільки може, дайте, будь ласка", - сказав він.

"Будь-яка революція потребує самоорганізації", - додав він. Водночас інший організатор заявив, що поки грошей вистачає і на сьогодні сцена оплачена.

Аполітична акція підприємців не обійшлася без політиків: на сцені виступили Тимошенко та Луценко

Незважаючи на аполітичність мітингу підприємців, на трибуну пробралися лідери опозиції. Так, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що переконана, що в разі відмови президента України Януковича заветувати Податковий кодекс громадяни України зберуть 3 млн підписів для початку референдуму щодо відставки глави держави. Про це вона заявила сьогодні під час мітингу у Києві на Майдані Незалежності.

"Наше з вами завдання - якщо вони підпишуть Податковий кодекс і президент поставить свій підпис - нам треба діяти, не втрачаючи жодного дня. І це значить, що в той же день, як тільки президент підпише Податковий кодекс, ми почнемо збирати підписи за дострокові вибори президента і Верховної Ради", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що для проведення референдуму за народною ініціативою необхідно зібрати 3 млн підписів, і запевнила, що її політична команда надасть усю необхідну допомогу в цьому процесі. "Якщо організовано та чітко розпочати цей процес, то мінімум півкраїни поставить свої підписи", - сказала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" не виключила, що влада зробить усе, аби не звертати уваги на ці підписи, але якщо українці не залишаться осторонь цього процесу, то "вони на своїх посадах не зможуть утриматися".

Тимошенко зауважила, що останні заяви Януковича та прем’єр-міністра України Миколи Азарова свідчать про те, що вони не збираються йти на поступки підприємцям.

Лідер "Батьківщини" наголосила, що вона та її команда підтримують вимоги підприємців щодо ветування Податкового кодексу. "Ми вимагаємо ультимативно накладання вето. І це не через тиждень, і не через два, а негайно", - заявила Тимошенко.

Також Тимошенко заявляє, що один із розробників Податкового кодексу – віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко під час продажу свого банку "ТАС" сам не сплатив податки.

Тимошенко зауважила, що Тігіпко неодноразово наголошував на тому, що президент України Янукович має якнайшвидше підписати ухвалений Податковий кодекс.

"Скажіть будь-ласка, Сергій Тігіпко, який жодної копійки не сплатив податків від продажу свого банку "ТАС", перед ким буде відповідати? По якому кодексу?", - запитала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зауважила, що цікаво дізнатися, за яким кодексом Тігіпко діяв, коли за сотні мільйонів доларів продав свій банк, але жодної копійки не сплатив. "Потрібно, щоб усі вони (влада – ред.) у першу чергу жили по Кримінальному кодексу", - сказала вона.

Після виступу Тимошенко на Майдан вийшов екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Луценко закликав своїх колишніх підлеглих дотримуватися законів і не чіпати людей, які протестують на Майдані Незалежності. Про це він заявив, виступаючи зі сцени на Майдані Незалежності.

"Хлопці, я ніколи як міністр внутрішніх справ не кидав вас на людей. Дотримуйтесь цього і дотримуйтесь законів", - сказав Луценко.

Водночас, звертаючись до учасників акції, він закликав їх прийти на Майдан не лише у понеділок, а й у вівторок, середу і протягом інших днів, поки не буде досягнута остаточна мета.

"Ви всі самі прийшли сьогодні і повинні прийти і завтра - всі, кому не байдужа доля держави - від учителя, підприємця до військовослужбовця. Чим більше вас буде на Майдані, чим більше ви будете показувати, хто в домі господар, тим швидше ми переможемо вже у цьому році", - зазначив Луценко. Він наголосив, що всі сподівання на президента Януковича та його команду марні.

"У них єнакієвомисліє... Янукович - голова партії найбільш багатих людей України, які не платять податки, оскільки гроші виведені в офшорні зони", - сказав Луценко. За його словами, "ціна нинішній владі - у магазинах". "Яйця коштують вже стільки, наче Азаров торгує своїми", - наголосив Луценко. Він побажав мітингувальникам оптимізму і віри в перемогу.

В соціальній мережі Твіттер люди висловлюються негативно щодо цих виступів. Раніше організатори заявляли про аполітичність протесту, який підтримали люди, що є прихильниками різних політичних сил.

Підприємці ініціюють референдум щодо розпуску Ради

На мітингу підприємців було ухвалене рішення про ініціювання референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Рішення було ухвалене учасниками мітингу одноголосно. Організатори акції оголосили про початок збору підписів, щодо цього питання.

Мітингувальники ухвалили таке рішення "у зв'язку з антинародною діяльністю більшості її представників, у зв'язку з систематичними зрадами національних інтересів України, у зв'язку з паразитуванням на тілі нашого народу".

Також організатори мітингу нагадали, що у понеділок, 22 листопада, за конституцією 1996 року мали бути оголошені чергові вибори до Верховної Ради. Водночас, на мітингу не було ухвалене рішення щодо ініціювання процедури імпічменту президента Януковича.

На мітингу оголосили, що у президента "ще є час" щоб ветувати Податковий кодекс.

Тим не менш, представники підприємців, які бастують проти податкового кодексу, вирушили до Банкової. З метою уникнення "самозванців", вночі буде створена реальна координаційна рада. Люди, які залишаться чатувати на Майдані незалежності, почати встановлювати намети.

За деякою інформацією правоохоронні органи оточують людей, які пікетують адміністрацію президента.

Також зі сцени повідомили, що Українська діаспора у США приєднується до акції пікетуванням українського посольства.

Тим часом, президент Янукович вважає, що його перебування при владі характеризується утвердженням європейських цінностей в Україні та "довгоочікуваною політичною стабілізацією".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1080 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ