Пт, 2024-03-29, 04:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 2 » Мітинг проти фальсифікацій в Одесі: Гурвіц обіцяє судитися. ВІДЕО
14:44
Мітинг проти фальсифікацій в Одесі: Гурвіц обіцяє судитися. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 На Думській площі Одеси близько 3 тисяч жителів міста провели мітинг проти фальсифікацій волевиявлення громадян на місцевих виборах, повідомляє УНІАН.

Учасники акції виступили на захист вільного і демократичного вибору городян. "Сьогодні ми переконалися, що зроблений нами 31 жовтня вибір кращих кандидатів у члени Одеської міськради і мери міста піддається серйозним фальсифікаціям... Досі немає результатів виборів", - сказав у своєму виступі президент Асоціації працедавців півдня України Юрій Борщенко.

Журналіст Сергій Братчук звинуватив групу чиновників на чолі з Едуардом Матвійчуком (голова ОДА, голова облорганізації Партії регіонів) і головою ТВК Олександром Ахмеровим у зловживанні адмінресурсом й ігноруванні вимог законодавства.

Перед учасниками мітингу виступили голова Одеської організації Національної спілки письменників України Геннадій Щепківський, голова обласної Спілки ветеранів війни Віктор Мастеренко, підприємець Валерій Чопиков та інші.

До присутніх звернувся також нинішній міський голова і кандидат у мери Едуард Гурвіц. Він висловив упевненість в тому, що городяни не допустять утиску конституційних і виборчих прав, що "масові порушення законодавства в Одесі не пройдуть". Мер повідомив, що 1 листопада на прес-конференції міжнародні спостерігачі відзначили, що "давно не бачили таких нечесних виборів".

Також він заявив, що має намір до кінця відстоювати результати виборів, на яких він отримав перемогу. "У цих людей є підроблені печатки, бюлетені, пломби. Але в них немає совісті. Тому ми їм Одесу не здамо. І те, що ви сьогодні тут, свідчить про те, що ми переможемо. Я Одесу не здам, я - з вами" , - сказав Гурвіц.

За даними низки exit-poll, у виборах мера Одеси переміг голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв (Партія регіонів).

Гурвіц: якщо виборчком продовжить фальсифікацію, справа піде до суду

Кандидат у мери Одеси, чинний міський голова Гурвіц заявляє, що якщо міський виборчком за участю партії влади продовжить фальсифікувати результати голосування, їх буде опротестовано в суді.

"Виборча кампанія в Одесі була брудною із самого початку, - зазначив Гурвіц. - Проходила вона в умовах нелюдської боротьби за владу. Причому щосили використовувалися адміністративний ресурс, брехня, прямі образи, підтасовування".

На його думку, "владними структурами були створені всі умови для системних фальсифікацій, зокрема безпідставно перекроєні межі виборчих округів у місті. Тисячі людей не отримали запрошень на вибори. Повсюдно порушувалися права спостерігачів і довірених осіб, а в ході голосування на багатьох виборчих дільницях виникли величезні черги. Виборці часто не витримували і йшли додому. І це пряма провина створених із грубими порушеннями законодавства дільничних виборчих комісій".

Гурвіц додав, що спостерігачі від партії "Фронт змін", яка висунула його кандидатом у мери міста, передали міжнародним спостерігачам фото- і відеоматеріали, на яких зафіксовано порушення законодавства на виборчих дільницях Одеси".

В одеському виборчкомі заявили, що кандидат від "Родіни" силою утримував на дільниці 40 осіб

Про незаконне утримання на дільниці 40 осіб кандидатом у депутати Одеської міської ради від партії "Родіна" Ігорем Димитрієвим заявив заступник голови дільничної виборчої комісії дільниці №258 Олександр Берлізов в ефірі телекомпанії РІАК (Одеса).

За його словами, Димитрієв утримував на дільниці членів комісії та спостерігачів. За словами Берлізова, кандидат у депутати забарикадував двері дільниці, вимагаючи перерахунку голосів. "Димитрієв грубо ображав людей, нецензурно висловлювався і погрожував голові комісії фізичною розправою", - пояснив Берлізов.

Димитрієв намагався зірвати підрахунок голосів ще до його початку. Після 22.00 31 жовтня кандидат відмовлявся реєструватися або залишати дільницю.

Комісія одноголосно проголосувала за те, щоб вигнати скандаліста, однак справа не зрушила з місця, тому що міліція не втручалася в події. За словами Берлізова, члени комісії були зачинені більш як 18 годин, велика частина з них - люди літнього віку.

Довідка. Гурвіц Едуард

Едуард Йосипович Гурвіц народився 30 січня 1948 року у Могилів-Подільському Вінницької області. Одеське коріння Гурвіца сягає його бабусі по батькові. У 1971 році закінчив Ленінградський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю "інженер шляхів сполучення".

У 1994-1998 роках - народний депутат України II скликання. У липні 1994-го обраний мером Одеси. У березні 1998-го знову балотувався на посаду міського голови. Виграв вибори з відривом від найближчого конкурента - Руслана Боделана - в 70 тис голосів, проте в результаті судових махінацій результати голосування було визнано недійсними. До перевиборів Гурвіца як кандидата не допустили.

З 1998 року - народний депутат України III скликання. Член комітету Верховної Ради з питань духовності і культури.

У 2002 році знову балотувався на посаду Одеського міського голови.

У 2002-2005 роках - народний депутат України IV скликання від блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" (№46 в списку). Член комітету ВР у закордонних справах.

У квітні 2005 року Приморський суд Одеси зобов'язав Одеський міськвиборчком зареєструвати Гурвіца мером міста і скасувати рішення від 2002 року про обрання мером Боделана.

З квітня 2006 року - знову міський голова Одеси. Член партії "Народний Союз "Наша Україна".

У вересні 2010 року Гурвіц вирішив балотуватися на пост міського голови від опозиційної до влади партії Арсенія Яценюка "Фронт змін".

Одружений, має чотирьох дітей і двох онуків.

Довідка. Костусєв Олексій

Олексій Олексійович Костусєв народився 29 червня 1954 року на Сахаліні. У 1975 році закінчив Одеський інститут народного господарства. Заслужений економіст України. Доктор економічних наук.

З 1990 року - депутат Одеської міськради. Через чотири роки - кандидат у народні депутати України по Жовтневому виборчому округу. Двічі балотувався в мери Одеси. Входив до складу партії "Союз".

На новій хвилі з 1991 року обіймав посаду завідувача відділом, заступника голови адміністрації з економічних питань в Київському районному виконкомі Одеси. Голова Одеського міського комітету приватизації. Голова Асоціації органів приватизації Україна.

З 1994 року став головним економістом, що спеціалізується на ПЕК українсько-американського підприємства "Ірен". Був помічений у зв'язках з бізнесом Олександра Жукова ("Морський транспортний банк", компанія "Синтез-ойл", що займається нафтою), а також з Русланом Боделаном.

У 1999 році Олексій Костусєв увійшов до групи "Трудова Україна". Через рік очолив комітет ВР з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій.

У червні 2001 року був призначений головою Антимонопольного комітету України (АМКУ), яким керував упродовж 7 років.

На дострокових парламентських виборах 2007 року пройшов у депутати Верховної Ради під №30 списку Партії регіонів. Очолив підкомітет з питань економічної конкуренції та антимонопольної політики Комітету ВР з питань економічної політики. Понад півроку поєднував депутатський мандат з кріслом глави АМКУ. У червні 2008-го Кабмін Юлії Тимошенко призначив в.о. голови Антимонопольного комітету Олександра Мельниченка, який обіймав посаду першого заступника Костусєва.

1 квітня 2010 року після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича і формування Кабміну Миколи Азарова Костусєв повернувся в крісло голови АМКУ.

На початку вересня 2010 року Одеська міська організації Партії регіонів офіційно висунула Костусєва кандидатом на посаду Одеського міського голови.

Одружений. Є дочка.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ