Пт, 2024-04-26, 08:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » Митний союз заблокував експорт м'яса і молока з України
14:04
Митний союз заблокував експорт м'яса і молока з України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Митний союз запровадив тимчасові обмеження на право постачання продукції тваринного походження з 28 українських підприємств. Про це повідомляє прес-служба "Россільгоспнагляду".

Як зазначається, таке рішення стало результатом переговорів представників національних ветеринарних органів Росії, Бєларусі та Казахстану щодо підсумків інспекції українських підприємств, зацікавлених у поставках продукції. Тимчасові обмеження вжито "у зв'язку з непідтвердженням виконання ветеринарно-санітарних вимог і норм Митного союзу і Росії".

Впродовж інспектування було виявлено наявність свинини, виробленої китайськими підприємствами, не атестованими на право постачань до РФ. У "Россільгоспнагляді" додали, що така продукція супроводжувалася ветеринарними посвідками, виписаними Державним комітетом ветеринарної медицини України.

Обмеження діятимуть "до подання протягом одного календарного місяця матеріалів про усунення зазначених у ході інспекції недоліків і гарантій ветеринарною службою України щодо відповідності їхнім ветеринарно-санітарним вимогам і нормам Митного союзу".

Проте було вирішено зберегти право постачати продукцію в країни Митного союзу з трьох українських підприємств: ТОВ "Техмолпром" (виробництво молочної продукції), ЗАТ "Хмельницька маслосирбаза" (виробництво молочної продукції) і ТОВ "Птахофабрика Снятинська Нова" (вирощування гусей, забій птиці, виробництво готової продукції). Також внесли до реєстру підприємств третіх країн підприємство ТОВ "ВМП" (забій свиней).

Водночас щодо цих підприємств також буде запроваджено обмеження у разі ненадання протягом одного календарного місяця ветеринарною службою України гарантій усунення зазначених в ході інспекції недоліків.

Запроваджуються тимчасові обмеження на право постачань продукції тваринного походження до держав - членів Митного союзу щодо 6 підприємств - ТОВ "ПО "Моліс" (виробництво молочної продукції), ТОВ "Компанія "Зевс ЛТД" (забій великої рогатої худоби), ДП "М'ясокомбінат "Зоря" (забій великої рогатої худоби і свиней), ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат", ПАО "Конотопм'ясо" (забій великої рогатої худоби, свиней, обробка і зберігання яловичини і свинини), ТОВ "Молочний дім".

Вирішено також вважати такими, що не пройшли інспекцію, 22 підприємства і ввести тимчасові обмеження на ввезення на територію Митного союзу їхньої продукції. До цього списку ввійшли: ТОВ "Спартак" (забій великої рогатої худоби), Крижопільський філіал ТОВ "ІНТЕР ФУД", ТОВ "Елітекс" (виробництво готової м'ясної продукції), ТОВ "Комплекс Агромарс" (забій птиці, обробка, переробка, упаковка і зберігання м'яса птиці), ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Прилуки-Агропереробка" (забій великої рогатої худоби, свиней). ВАТ "Звенигородський сироварний комбінат", ПАТ "Жашківській маслозавод", ПАО "Літинський молочний завод", ПАТ "Ічнянський молочно-консервний комбінат", ПАТ "Куп'янський молочноконсервний комбінат", ТОВ "Свіженька" (забій великої рогатої худоби і свиней, обробка яловичини і свинини), "М'ясопереробний комплекс ЛТД" (забій птиці, обробка, упаковка, зберігання м'яса птиці).

Також, йдеться в повідомленні, не можуть бути включені в реєстр підприємств третіх країн ПАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" (виробництво молочної продукції), філіал ПАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" - "Харківський молочний комбінат" (виробництво молочної продукції), ПАТ "АПК-ІНВЕСТ" (забій свиней, обробка, зберігання свинини, виробництво готової м'ясної продукції), ТОВ "Заготзбут" (забій великої рогатої худоби, свиней, обробка яловичини і свинини), ПАТ "Переяславський експериментальний комбінат хлібопродуктів" (забій свиней, обробка свинини), ТОВ "Тавр Плюс" (забій свиней, обробка, зберігання свинини, виробництво готової м'ясної продукції), ПАТ "Дружба народів Нова" (забій птиці, обробка м'яса птиці), ТОВ "Літинський м'ясокомбінат" (забій великої рогатої худоби), ТОВ "Заготсервіс" (забій великої рогатої худоби, виробництво яловичини) і ТОВ "Єрмій" (забій великої рогатої худоби, зберігання яловичини).

Зауважимо, що Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України у червні заборонила ввезення свиней, сировини і продукції свинарства з Центрального округу Росії.

А наприкінці травня Комісія Митного союзу (КМС) Росії, Бєларусі і Казахстану вирішила схвалити перелік з дев'яти антидемпінгових і спеціальних захисних заходів, що підлягають поширенню на єдину митну територію МС за результатами перегляду національних заходів захисту ринку. Таким чином Митний союз обмежив увезення промислової продукції з України.

Зазначимо, Росія хоче бачити Україну в Митному союзі і обіцяє Києву, що товарообмін збільшиться на 9 млрд дол. А раніше прем’єр РФ Володимир Путін заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів.

Однак президент України заявляє, що європейська інтеграція залишається "незмінним пріоритетом" як внутрішньої, так і зовнішньої політики України. Проте з Росією Україна просто приречена співпрацювати, а з Митним союзом будуть стосунки у форматі "3+1".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1073 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ