Пт, 2024-04-26, 07:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 16 » Між гаїтянами та миротворцями ООН сталася сутичка
11:42
Між гаїтянами та миротворцями ООН сталася сутичка
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

На Гаїті відбулася велика демонстрація проти присутності на острові миротворчих військ ООН, яких звинувачують у поширенні холери. Безладдя охопило Кап-Аіт'єн - друге найбільше місто Гаїті, яке розташоване за 130 кілометрів на північ від столиці країни Порт-о-Пренса, повідомляє РИА-Новости.

Після зіткнень з миротворцями, натовп підпалив поліцейську дільницю. По всьому місту палають розбиті автомобілі, через безладдя закрито школи і комерційні підприємства.

Не менш як тисяча демонстрантів перекрили рух на основних вулицях міста та закидали камінням миротворців. Вони також пригрозили спалити їхню базу. Поліція застосувала сльозогінний газ і шумові гранати для розгону протестувальників, передає РБК.

У головному місті центрального департаменту Гаїті Енше розлючені жителі кидали камінням у миротворців ООН з Непалу, викрикуючи, щоб ті забиралися з країни.

За інформацією Бі-Бі-Сі, миротворці визнали, що під час демонстрації вбили одну людину. Вони стверджують, що діяли з метою самооборони, коли демонстранти почали закидати їх камінням.

Гнів гаїтян спрямований насамперед саме проти непальських миротворців ООН, адже за однією з найпоширеніших на сьогодні версій, саме вони занесли на Гаїті вібріон холери.

Багато хто вважає, що епідемія холери почалася саме в місці розташування бази непальців на річці Артібоніт і поширилася на населені пункти, розташовані нижче за течією.

Центр з контролю за захворюваннями і профілактики США підтверджує, що бактерії холери, виявлені на Гаїті, мають ознаки бактерій із Середньої Азії, проте не уточнюють, з якої саме країни вони могли потрапити на Гаїті.

Зараз на території карибської держави перебуває понад 12 тисяч миротворців ООН, які повинні забезпечувати порядок під час проведення президентських та парламентських виборів, запланованих на 28 листопада 2010 року.

Нагадаємо, що Гаїті охопила епідемія холери. За останніми даними, жертвами холери стали близько тисячі людей. Міністерство охорони здоров'я країни повідомляє, що кількість смертей від холери, зареєстрованих на Гаїті, досягла 917. З ознаками захворювання з початку епідемії наприкінці жовтня було госпіталізовано 14,64 тисячі людей.

Головною причиною трагедії називають наслідки землетрусу, який стався на острові в січні цього року. Жертвами катастрофи стали, за різними даними, від 230 до 300 тисяч людей. В результаті двох сильних підземних поштовхів магнітудою 7,0 і 5,9 постраждали близько трьох мільйонів людей, було зруйновано 250 тисяч будинків.

Країна досі не оговталася від трагедії і збитків, заподіяних катастрофою.

Найбільша загроза є для людей, які досі живуть в наметовому містечку. На сьогодні без даху над головою і без елементарних побутових умов там проживає майже 1,3 мільйона мешканців країни.

У свою чергу, президент Гаїті заявляв, що холера в країні - це біологічна атака з метою дестабілізації й так украй складної ситуації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ