Чт, 2024-04-18, 18:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 2 » МОН ухвалило нові умови вступу до вишів
15:14
МОН ухвалило нові умови вступу до вишів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Міністерство освіти та науки затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2011 році. Про це повідомив сьогодні, 2 листопада, міністр освіти та науки Дмитро Табачник, передає УНІАН.

Він зазначив, що умовами встановлено фіксований перелік конкурсних предметів за всіма рівнями підготовки. Зокрема, при вступі на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти встановлено два конкурсні предмети, з яких вступники складатимуть вступні екзамени.

Крім того, при вступі зараховуються бали сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти. При цьому перший предмет є обов’язковим, а другий обирає сам вступник.

При вступі на навчання за рівнем бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти зараховуються бали сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти з чотирьох предметів. Зокрема, два предмети є обов’язковими, а третій предмет обирається вступником, крім випадків, коли такий предмет визначено умовами прийому або рішенням приймальної комісії вишу.

Крім того, згідно з правилами надано право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних випробувань з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі за вибором громадян України, які у рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.

Також надано право вступати до українських вишів іноземцям, які здобули повну загальну середню освіту у закордонних школах з українською мовою навчання.

Крім того, встановлено, що при вступі до вишу на основі повної загальної середньої освіти враховується середній бал атестату за двохсотбальною шкалою як це було й у 2010 році.

Крім того, надано право особам брати участь у конкурсі і на денну форму навчання за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів у виші за їхнім вибором, коли вступники здобули повну середню освіту у 2007 році і раніше.

Також Міністерство освіти і науки України запровадило обов’язковий іспит з іноземної мови при вступі у магістратуру. "Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі базового рівня бакалавра і повного освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста обов’язковим є екзамен з іноземної мови", - сказав Табачник.

Він зазначив, що це нововведення було запроваджено у зв’язку з тим, що, на його думку, кожен майбутній науковець має володіти хоча б однією іноземною мовою.

Раніше Табачник заявив, що уряд планує зробити більш жорсткими умови ліцензування освітньої діяльності.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1125 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ