Чт, 2024-04-25, 10:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 17 » На "Будяк року" претендує вся Адміністрація президента і пів-Кабміну
17:39
На "Будяк року" претендує вся Адміністрація президента і пів-Кабміну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

10 грудня Україна дізнається, хто з чиновників або організацій найбрутальніше порушував права людини. Головних претендентів оргкомітет Української Гельсінської спілки з прав людини, яка вручає антипремію, вже визначив. Найбільше шансів отримати "Будяк року" має голова СБУ Валерій Хорошковський, повідомляє Deutsche Welle.

Як заявив член правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров, загалом номінантів десять. Він також відзначив, що шанс отримати "Будяк року" є в усієї Адміністрації президента України. Такої "честі" вони удостоєні за незаконний збір приватної інформації про соціально активних людей.

Гідним номінантом вважають Хорошковського. Зокрема, за використовування спецслужби для боротьби з опозицією і через конфлікт інтересів.

"Голова СБУ одночасно і власник найбільшого медіа-холдингу країни, і член Вищої ради юстиції, яка призначає та звільняє суддів", - зауважив Захаров.

Серйозну конкуренцію Хорошковському в цьому "суперництві" створює міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. Окрім великої кількості скарг від затриманих на дії міліції, йому закидають ще й негідне ставлення до самих міліціонерів.

Отримати "Будяк року" може і міністр освіти Дмитро Табачник . Йому докоряють у провальному зовнішньому тестуванні, переписуванні підручників історії та намаганні запровадити у вищій школі платні послуги.

Претендентом на антипремію є й прем'єр-міністр Микола Азаров. Зокрема, його можуть "нагородити" за дискримінацію жінок. Захаров нагадав, що в українському уряді жінок немає, а його керівник неодноразово казав, що керувати - це нежіноча справа.

Торік Української Гельсінської спілка також вручала антипремію за порушення прав людини. "Будяк року - 2009" дістався шести лауреатам - Верховному суду України, міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку, Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі, міському голові Харкова Михайлу Добкіну, Сіверськодонецькій міській раді та Одеському міському голові Едуарду Гурвіцу.

У 2008-му такої нагороди були удостоєні президент Віктор Ющенко, фракція БЮТ та генпрокурор Олександр Медведько.

У свою чергу, "Будяк року-2007" отримали мер Києва Леонід Черновецький ("за незаконне обмеження свободи пересування"), Генеральна прокуратура України ("за абсолютну бездіяльність у випадку порушення прав людини"), перший заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Микола Ільтяй ("за незаконне насильство щодо засуджених").

Ця антипремія вручається до Дня захисту прав людини, 10 грудня. Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Українська Гельсінська спілка з прав людини" започаткувала щорічну антипремію "Будяк року" у 2006 році для привернення уваги громадськості до найсерйозніших порушень прав людини, що сталися в Україні протягом року.











.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ