Чт, 2024-03-28, 16:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 26 » На літній час переходить Україна: експерти радять зменшити навантаження і вітамінізувати раціон
20:53
На літній час переходить Україна: експерти радять зменшити навантаження і вітамінізувати раціон
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У ніч на неділю, 27 березня, Україна переходить на літній час, повідомляє Урядовий портал.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509" Про порядок обчислення часу на території України "на території України 27 березня 2016 року в 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед", - йдеться в повідомленні.

У багатьох людей перехід на літній час може викликати певний дискомфорт.

Щоб уникнути пов'язаного з цим погіршення самопочуття, лікар сімейної практики терапевт Олександр Баранов радить уважніше "прислухатися" до свого організму протягом перших двох-трьох тижнів після переведення годинників, передає "Укрінформ".

"Дуже добре, що перехід на літній або зимовий час відбувається у вихідні дні, тому що є додатковий шанс пережити цей дискомфорт - як психологічний, так і дискомфорт зміни біологічного ритму. Протягом півроку люди входять в певний біологічний ритм, і коли він змінюється, в перші два-три тижні це може привести до погіршення працездатності, загострення хронічних і серцево-судинних захворювань", - говорить Баранов.

У перший тиждень лікар радить обмежити як фізичні, так і психічні навантаження, оскільки в цей час відбувається певна перебудова нервової системи на новий ритм. Її по можливості потрібно стимулювати ранковим контрастним душем.

Людям з хронічними захворюваннями, а також тим, у кого підвищений артеріальний тиск, протягом двох-трьох тижнів потрібно ретельніше стежити за своїм станом, а пацієнтам після медичного втручання, можливо, буде потрібно збільшити добову дозу ліків. Баранов пояснює це тим, що нервова система буде переживати стрес. У той же час він застерігає, що рішення про зміни в дозуванні препаратів повинен прийняти фахівець, тому спочатку слід проконсультуватися з лікарем.

В цілому медики радять не забувати всім відомі правила здорового способу життя.

Найпростіший спосіб уберегтися від перевтоми - добре висипатися. У період після переведення годинників потрібно лягати спати на півтори години раніше, а також проводити якомога більше часу на свіжому повітрі, не нехтувати прогулянками перед сном.

З огляду на додатковий стрес, потрібно обмежити вживання кави, чорного чаю і особливо алкогольних напоїв - краще замінити їх зеленим або трав'яним чаєм.

Крім цього, завкафедрою сімейної медицини КМАПО ім. Шупика доктор медичних наук Лариса Матюха радить всім - дорослим і дітям, хворим і здоровим - звернути увагу на свій раціон.

"Зараз весна, і людям не вистачає вітамінів. За день потрібно з'їдати до 400 грамів овочів і фруктів. Це необов'язково повинні бути дорогі фрукти, досить звичайних яблук, свіжої або квашеної капусти", - зазначає лікар.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: навантаження, літній час, Україна, експерти, Вітаміни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ