Пт, 2024-04-26, 22:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 18 » На мітингу в Сімферополі кримські татари висунули владі свої вимоги
20:59
На мітингу в Сімферополі кримські татари висунули владі свої вимоги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 18 травня, у Сімферополі відбувся жалобний мітинг, присвячений 67-м роковинам депортації кримськотатарського народу з Криму, передає "Контекст-Крым".

На головній площі Сімферополя зібралися кілька десятків тисяч представників кримськотатарського народу, що з'їхалися з різних регіонів Криму.

Вони тримають у руках державні прапори України та національні кримськотатарські прапори, а також безліч плакатів з написами, які містять вимоги або погрози: "Якщо влада не хоче - самі повернемо історичні назви Криму", "Криму - статус національної територіальної автономії у складі України", "Законодавче визнання статусу кримськотатарського народу, як корінного народу Криму" тощо.

Перед присутніми вже виступив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, який озвучив звернення президента Віктора Януковича з нагоди 67-х роковин депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей.

Зокрема, цитуючи звернення Януковича, Джарти наголосив, що за роки незалежності в Україні не було серйозних міжнаціональних конфліктів. "Це свідчить, що ми - єдиний народ, монолітність якого не вдасться порушити ніколи й нікому", - заявив кримський прем'єр.

Також у мітингу беруть участь представники Ради міністрів і Верховної Ради автономії на чолі з головою Володимиром Константиновим, муфтій мусульман Криму Хаджі Еміралі Аблаєв, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу і багато інших.

Раніше очікувалося, що сьогодні, 18 травня, в траурному мітингу візьмуть участь до 30 тисяч кримчан. Представники народу п'ятьма колонами з різних точок Сімферополя прийшли на центральну площу міста, де о 13.00 розпочався всекримський мітинг. До цього учасники заходів поклали квіти до меморіалів пам'яті жертв депортації.

Джемілєв: Росія фінансує об'єднання кримських татар-супротивників меджлісу

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв заявляє, що Росія фінансує діяльність об`єднань кримських татар, які виступають проти меджлісу. Про це Джемілєв сказав на мітингу в Сімферополі з нагоди 67-х роковин примусового переселення кримських татар до Середньої Азії, Сибіру і на Урал, передає УНІАН.

На думку Джемілєва, останнім часом активізувалася підтримка, зокрема пропагандистська, "окремих угрупувань з числа кримських татар" - супротивників меджлісу.

"Будуть створюватися і посилено підтримуватися сусідньою країною нові громадсько-політичні, релігійні, молодіжні, жіночі організації кримських татар різних орієнтацій, за умови, що вони активно виступатимуть проти меджлісу", - сказав Джемілєв.

"Розраховувати на те, що наша Служба безпеки зробить якісь зусилля з припинення такого роду діяльності сусідньої країни на нашій території, нам не доводиться, тому що через різні обставини ми знову опинилися у становищі "молодшого брата", а молодшим, як відомо, не належить втручатися у справи старших. Нам залишиться лише спостерігати, скільки ж у нашому середовищі людей, готових заради якихось особистих матеріальних благ працювати проти свого народу", - підкреслив Джемілєв, додавши, що поки їх "не так вже багато".

17 травня у Сімферополі відбулися траурні заходи, присвячені 67-й річниці депортації кримських татар у 1944 році. Представники Ради міністрів АРК, Верховної Ради автономії, мерії Сімферополя поклали вінки і квіти до пам'ятних знаків на залізничному вокзалі, в парку Салгірка і до меморіалу "Відродження".

Зазначимо, незважаючи на те, що Україна визнає злочинність депортації кримських татар і демонструє їм свою солідарність, в державі досі не вжито необхідних заходів щодо повного відновлення прав кримськотатарського народу, заявив у 2010 році голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ