Ср, 2024-05-01, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 1 » На президентських виборах в Бразилії вперше перемогла жінка
07:53
На президентських виборах в Бразилії вперше перемогла жінка
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Представниця правлячої партії трудящих Ділма Руссефф перемогла у вирішальному другому турі президентських виборів в неділю в Бразилії, повідомив вищий суд з питань виборів Бразилії (TSE), який обробив 99,99% голосів. Таким чином, вона стала першою в історії Бразилії жінкою-президентом, передає РИА "Новости".

Згідно з результатами підрахунку "електронних бюлетенів", спадкоємиця чинного президента Руссефф набрала 56,05% голосів проти 43,95%, набраних її суперником, соціал-демократом Жозе Серрою. Інавгурація нового президента відбудеться 1 січня 2011 року.

Після оголошення результатів голосування Ділма Руссефф звернулася з першою промовою до нації по телебаченню як вибрана голова держави. Вона підтвердила свій намір продовжити курс чинного президента Луїса Інасіу Лула да Сілви на зменшення соціальної нерівності і боротьбу з бідністю.

За порушення на виборчих дільницях затримали більше 200 бразильців

Комі того, Руссефф висловилася на підтримку свободи преси і віросповідання, обіцяла докласти максимум зусиль на боротьбу з традиційними для Бразилії проблемами міської злочинності і наркотрафіку, реформувати системи охорони здоров'я і початкової освіти, а також підтвердила свою рішучість продовжити економічний курс президента Лули да Сілва, при якому Бразилія зазнала раніше небаченого економічного підйому.

Однією з визначних рис уряду президента Лули стала велика увага до соціальних і освітніх програм для малозабезпечених громадян. Крім того, Бразилія зазнала значного зростання внутрішнього ринку, створивши за вісім років більше 15 мільйонів нових робочих місць, і вперше подолала міжнародну фінкризу практично без втрат. У найважчий, 2008-й рік, ВВП країни був близький до нульової позначки, але так і не пішов в мінус, а вже за результатами 2010-го року зростання економіки країни знов може вийти на рівень 7% річних.

У неділю, 31 жовтня, в Бразилії відбувся другий тур президентських виборів. Голосування проходило за допомогою так званих "електронних урн" без використання традиційних бюлетенів. Виборець мав набрати на електронному табло номер кожного з кандидатів на певну посаду. Підрахунок голосів також проводився за допомогою комп'ютерів. У труднодоступних і видалених районах країни, таких як індіанські села в бразильській Амазонії, передача даних проводилася через супутник. Завдяки цьому перші результати були відомі вже через декілька годин після закінчення голосування.

Підтримку Руссефф на виборах надавав чинний президент Бразилії Луіс Інасіу Лула да Сілва, адміністрацію якого вона очолила у 2005 році.

Ділма Руссефф народилася в 1947 році в сім'ї болгарського емігранта Петра Русєва, активного члена Болгарської комуністичної партії. У 1967-1970 році брала участь у підпільній озброєній організації, що боролася проти військової диктатури, у 1970 році була арештована і після виходу з в'язниці в кінці 1972 почала легальну політичну діяльність.

У 2005 році Руссефф стала головою адміністрації президента да Сілва, де пропрацювала аж до початку виборчої кампанії 2010 року. На цій посаді Руссефф стала відома як жорсткий керівник, "залізна леді" бразильського уряду.

Вона користується абсолютною довірою глави держави Луіса Інасіу Лула да Сілви, який зберігає високу особисту популярність, проте за конституцією не міг переобиратися на третій поспіль президентський термін.

За порушення на виборчих дільницях затримали більше 200 бразильців

Бразильська влада затримала 232 людей за порушення виборчого законодавства і суспільної безпеки в другому турі президентських виборів в Бразилії, повідомив журналістам голова Вищого суду з питань виборів Бразилії.

Всього, за даними відомства, в день голосування було зафіксовано 390 порушень закону, пов'язаних з виборами. "Велика частина порушень була пов'язана зі спробами агітації на виборчих ділянках, що в день виборів заборонено згідно з законом", - зазначив глава TSE. За його словами, в цілому вибори в Бразилії пройшли спокійно, і проявів насильства не помічено.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 888 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ