Ср, 2024-04-24, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 18 » Національна паралімпійська збірна України йде третьою за кількістю золотих нагород
10:48
Національна паралімпійська збірна України йде третьою за кількістю золотих нагород
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/


У п'ятий змагальний день Паралімпіади у Ванкувері українці вибороли 5 медалей, серед яких 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.
День видався в цілому успішним, але, водночас, надзвичайно напруженим. Мріялось, звичайно, про більше. Але спорт є спортом: тут і професіональні якості, і погодні умови і, нарешті, елементарне везіння, якого останнім часом трохи не вистачає нашим спортсменам.

Так, першою медаллю 17 березня стало срібло Оленки Юрковської – лише один невлучний постріл відділив нашу Олену від золота. Срібло… таким чином, у Оленки вже повний комплект нагород.

До повного комплекту нагород нашому дебютанту Грині, як його називають у команді, не вистачає лише золота. Сьогодні Григорій Вовчинський виборов, як і Оленка срібло, і від золота був теж відстанню в один невдалий постріл.

Також до повного комплекту Юлі Батенковій не вистачає того ж золота – вона виборола сьогодні бронзову нагороду, а її подруга Олександра Кононова - дебютантка Х зимових Паралімпійських ігор - здійснила свою вперту мрію – у неї яскравий почин - золото.

Віталій Лук’яненко сьогодні трішки підвів публіку… Навіть незважаючи на те, що під час його старту пішов сніг (за всіма прикметами – золотий), Віталік, виклавшись на повну, виборов бронзову медаль. Тут знову ж таки мала наслідки дещо невдала стрільба (все той же один невлучний постріл).

Відтак, у п'ятий змагальний наші спортсмени-паралімпійці закінчили змагання з біатлону. У біатлонному підсумку Україна має 10 медалей: 3 золотих, 3 срібні та 4 бронзові та другу світову позицію після команди Росії.

Також 17 березня закінчились змагання у нашого дебютанта-гірськолижника Євгена Кравітза – незважаючи на важкі погодні умови він дійшов до фінішу у гігантському слаломі і став у підсумку 37 (в другій спробі був навіть 35) серед 50 учасників.

18 січня, у наших паралімпійців та паралімпійок – лижні гонки: індивідуальна гонка на 10 км (класичний стиль) у стоячих спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату; індивідуальна гонка на 5 км (класичний стиль) – у спортсменів з вадами зору; індивідуальна гонка на 5 км (класичний стиль) – у спортсменок з ураженнями опорно-рухового апарату (стоячі); індивідуальна гонка на 5 км - у спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату (сидячі); індивідуальна гонка на 10 км - у сидячих спортсменів.

Відтак, національна паралімпійська збірна України просунулась знову уверх, ставши у загальнокомандному заліку другою (разом із командою з Німеччини) та третьою за кількістю золотих нагород.

Впевнено лідирує команда Росії (23 нагороди: 8 золотих, 10 срібних та 5 бронзових), далі Німеччина (12 нагород – 7 золотих, 3 срібні та 2 бронзові медалі) та Україна (12 нагород – 3 золотих, 4 срібних та 5 бронзових нагород).

За матеріалами: НКСІУ

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1005 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ