Чт, 2024-03-28, 17:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 1 » Навесні подорожчає газ, струм і алкоголь
14:47
Навесні подорожчає газ, струм і алкоголь
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк прогнозує збільшення "соціального" тарифу на газ для населення на 53% (на 1900 грн) - до 5500 грн за 1 тис. куб. м з ПДВ - з 1 квітня 2016 року.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна (7188 грн за тис. куб. м - ред.) незначно впаде відсотків до 10, а нижня ( "соціальна") - виросте до 5500 грн (за 1 тис. куб м - ред.) (з ПДВ)", - сказав Вовк "Інтерфакс-Україна" у кулуарах Міжнародного форуму Адама Сміта, що проходить в Києві у вівторок.

Голова НКРЕКП додав, що відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення "соціальної" ціни газу для населення, а також ціни газу для теплокомуненерго (ТКЕ) має ухвалити Кабінет міністрів України.

При цьому, згідно з чинною процедурою, Кабмін вже спізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ для введення їх у дію з 1 квітня.

"Тому ми пропонуватимемо, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", - пояснив Вовк.

За оцінкою глави НКРЕКП, після підвищення вартості газу для ТКЕ, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Черговий етап підвищення тарифів: дорожчає електрика і алкоголь

З 1 березня 2016 року на українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію. Це буде вже третій етап зростання тарифів з п'яти, передбачених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Також подорожчання чекає й акцизний збір на алкоголь, повідомляє Укрінформ.

Новий березневий тариф буде вищим за попередній на 25%. Зокрема, 1 кВт/год. обійдеться у 57 копійок при загальному споживанні до 100 кВт/год. на місяць, а при споживанні понад 100 кВт/год. - у 99 копійок. А якщо ви споживаєте понад 600 кВт/год., то за 1 кВт/год. доведеться платити вже 1,56 грн. Такі тарифи будуть встановлені як для міського, так і для сільського населення, у тому числі у будинках з електроплитами.

Для населення, що користується електрообігрівними установками, тарифи зміняться наступним чином: при загальному обсязі споживання до 3600 кВт/год. на місяць 1 кВт/год. коштуватиме 57 копійок, а при споживанні понад 3600 кВт/год. – 1,56 грн.

На українців з 1 березня також очікує підняття цін на алкоголь – подорожчання було перенесено з 1 січня 2016 року. Українська влада запевняє, що завдяки такому підвищенню державна скарбниця зможе відчутно поповнитися. А експерти переконані, що стрімке подорожчання лише зажене алкоголь у тінь.

Отже, акцизний збір на пиво, кріплене та ігристе вино зросте удвічі - до 2,48 грн за літр, 7,16 грн за літр та 10,4 грн за літр відповідно. Також удвічі підвищиться акцизний збір на міцні спиртні напої – до 105,8 грн за літр 100% спирту.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в рамках виконання умов меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом підвищила з 1 квітня минулого року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза - до 3 600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 кубометрів газу.

У період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу становитиме 7 188 гривні за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання.

Як повідомлялося, розпочате урядом Яценюка різке підвищення тарифів на комунальні послуги (передусім на газ та опалення) є предметом постійної критики чинного Кабміну, а також непопулярності його керівника, про що свідчать дані соцдосліджень й відмова прем'єрської партії "Народний фронт" від самостійної участі у місцевих виборах-2015. Своєю чергою, прем'єр називає запроваджені тарифи "європейськими" й таким, які демонструють зменшення енергозалежності від РФ, а також наголошує, що для малозабезпечених прошарків населення розроблено програму житлових субсидій.

Яценюк порівнює свою соціальну політику з "шокотерапією" в посткомуністичних країнах Центральної Європи початку 90-х років, а свою команду називає "урядом камікадзе".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1983 | Додав: adminA | Теги: струм і алкоголь, газ, подорожчання, навесні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ