Пт, 2024-04-19, 05:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 17 » "Нерегулярні" війська на Донбасі Путін визнав і торгується по затриманим ГРУшникам
13:23
"Нерегулярні" війська на Донбасі Путін визнав і торгується по затриманим ГРУшникам
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російський президент Володимир Путін визнає, що російські військові присутні на Донбасі, але заперечує наявність там регулярних військ. Про це він заявив сьогодні, 17 грудня, на щорічній підсумковій прес-конференції.

"Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються там вирішенням певних питань у військовій сфері, але це не означає, що там присутні регулярні російські війська, відчуйте різницю", - сказав він.

Зазначимо, участь російських військ у окупації Криму Путін визнав через рік після спецоперації по захопленню півострова. До цього війська РФ називалися "силами самооборони".

Президент РФ на прес-конференції також заявив, що можливий обмін затриманих у Луганській області кадрових російських військових на незаконно утримуваних у російських в`язницях громадян України має бути рівноцінним.

Про це Путін сказав на щорічній великій прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, чи збирається РФ обмінювати незаконно затриманих українських громадян Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Станіслава Клиха і багатьох інших на затриманих силами АТО в Луганській області російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

"Ви назвали там двох-трьох осіб... яких пропонуєте міняти... А потім почали довгий список, на кого ви їх хочете обміняти. Обмін має бути рівноцінним", - заявив Путін.

Він зазначив, що це питання необхідно спокійно обговорити з українською владою, і "продовжити те, на чому ми завжди наполягали, і те, що пропонує президент України, – потрібно звільняти людей, які утримуються як із одного боку, так і з іншого".

Путін заявив, що насамперед це стосується людей з Донбасу і військовослужбовців, затриманих на сході України.

"Обмін має бути рівноцінним", - заявив Путін.

Путін заявив, що "українська влада вважає тих, хто затриманий і знаходитися в Донбасі, людьми, які підлягають обміну, а тих, хто утримується у в'язницях в Україні, в Києві - вважають кримінальними злочинцями і виводять за рамки цього обміну".

Разом з тим він сказав, що потрібно "підходити по-чесному і сказати, що давайте міняти всіх на всіх, так як Петро Олексійович і пропонував - всіх на всіх, а не вибірково, цих будемо, а цих не будемо".

Путін сказав, що російська сторона підтримує цей підхід. За його словами, у РФ багато розбіжностей з Україною, а в обмін полонених повинна бути "спільна позиція".

Зазначимо, Росія використовує мантру про "бранців в Києві" для того, щоб затягувати процес обміну полоненими, зберігаючи при цьому важіль впливу для продовження військової агресії.

2014 року Росія окупувала й анексувала український Крим, порушивши дані України в 1994 році гарантії збереження суверенітету і територіальної цілісності, а також почала "гібридну війну" проти України на Донбасі, таємно, без оголошення війни ввівши туди війська і техніку і прикриваючи окупацію кількох районів двох східних областей маріонетковими сепаратистськими організаціями.

Військова політика Путіна призвела до загибелі понад 9 тис. чоловік. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: торг, донбас, ГРУшники, нерегулярні війська, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ