Сб, 2024-04-20, 09:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 4 » Німецькі політики запропонували Греції продати Акрополь, щоб розрахуватися з боргами
22:31
Німецькі політики запропонували Греції продати Акрополь, щоб розрахуватися з боргами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Греція мусить вивчити можливість термінового продажу частини своєї території, історичних будівель і творів мистецтва для покриття державного боргу, наводить у четвер, 4 березня, британська газета Guardian думку ряду німецьких політиків правого спрямування, передає "Інтерфакс-Україна".
"Разом із заходами жорсткої фінансової політики, такими як скорочення зарплат в державному секторі і заморожування пенсій, чом би не продати кілька незаселених островів або античних артефактів, запитують високопоставлений представник християнських демократів Ангели Меркель Йозеф Шларманн та експерт з фінансової політики Вільної демократичної партії Німеччини Франк Шаффлер", - наголошується в повідомленні.

"Банкрути повинні продавати все, щоб заплатити своїм кредиторам. У Греції є будівлі, компанії і незаселені острови, які можна використовувати для виплати боргу", - вважає Шларманн.

Guardian пише, що, незважачи на катастрофічний стан грецької економіки, Німеччина не має наміру надавати їй допомогу. Дані соціологічних опитувань, проведених серед німецьких жителів, свідчать, що вони проти надання Берліном фінансової допомоги Греції.

На п'ятницю, 5 березня, в Берліні заплановано зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель і прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу.

У свою чергу, Шаффлер заявив, що "канцлер не може пообіцяти Греції будь-яку допомогу".

"Уряд Греції повинен зробити радикальні кроки з продажу своєї власності, наприклад, островів", - сказав він.

У самій Греції такі пропозиції сприймають невдоволено.

"Я також чув пропозиції, що ми повинні продати Акрополь. Такі пропозиції недоречні в даний час", - сказав заступник міністра закордонних справ Греції Дімітріс Друцас в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

За інформацією Guardian, Грецька асоціація споживачів вже закликала населення країни бойкотувати товари, вироблені в Німеччині.

Як повідомлялося, уряд Греції в середу, 3 березня, ухвалив заходи, які дозволять зменшити дефіцит бюджету країни ще на 4,8 млрд євро, крім оголошених раніше скорочень.

Уряд має намір урізати витратну частину бюджету на 2,4 млрд євро і збільшити прибуткову частину бюджету на таку ж суму, заявив заступник міністра Греції з соціальних питань Спірос Вугіас. Підвищити доходи бюджету передбачається за рахунок другого за цей рік підйому акцизів на тютюнові вироби й алкогольну продукцію, а також податку з продажів.

Раніше грецький уряд вже оголосив про зниження виплат працівникам бюджетної галузі в середньому на 10%, скасування низки податкових пільг, підвищення податку на паливо. Ці заходи повинні додати до бюджету 8-10 млрд євро і зменшити його дефіцит до менш ніж 9% ВВП, з торішніх майже 13%. Проте європейські чиновники наполягли, що оголошених кроків недостатньо для такого зниження дефіциту.

Як повідомлялося, раніше міністри фінансів країн єврозони попередили Грецію, що їй, можливо, доведеться піти на нові кроки задля зниження дефіциту бюджету, якщо вже оголошені заходи не дадуть результату. При цьому не уточнили, яку допомогу вони зможуть надати Афінам у разі потреби.

Дефіцит бюджету Греції становить 12,7%. Це більш ніж вчетверо перевищує ліміт, прийнятий для єврозони. Водночас державний борг країни сягнув 300 млрд євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1184 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ