Пт, 2024-03-29, 09:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 6 » Німецькі "зелені" вважають, Україні час дати сигнал від ЄС
14:05
Німецькі "зелені" вважають, Україні час дати сигнал від ЄС
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Фракція Союзу 90/Зелені в німецькому Бундестазі стає лобістом України. Саме тоді, коли українську владу все більше критикують за згортання демократичних стандартів, зелені закликають надати Києву європейську перспективу.

 

Запропонувати Україні перспективу вступу до Європейського Союзу – такий проект звернення до уряду, який 20 політиків пропонують ухвалити на партійному з'їзді "Союзу 90/Зелені". Проектом пропонується закликати керівництво ФРН відновити регулярні міжурядові консультації із Україною і на цих переговорах зачепити "негативні тенденції" в країні.

До негативних явищ в Україні представники партії зараховують, зокрема, втрату демократичних здобутків Помаранчевої революції (політичного плюралізму, вільних ЗМІ, свободи зібрань). Вони критикують цензуру й репресії щодо незалежних мас-медіа, застосування СБУ як політичного інструменту проти опозиції та суспільства.

"Коли президент Янукович говорить, що виступає за продовження співпраці із Євросоюзом, то, на мою думку, його слід ловити на слові",- пояснила в інтерв'ю Deutsche Welle депутат Бундестагу Віола фон Крамон. Авторка документу підкреслила: "Потрібно подивитися, чи виконує Україна критерії для того, щоб рухатись в напрямку Заходу. Але спочатку важливо дати сигнал українцям – ми хочемо вас бачити тут. Ми хочемо підтримати, посилити тих в Україні, хто залучений до процесу зближення із Євросоюзом."

"Союз 90/Зелені" є однією з чотирьох найпотужніших політичних партій Німеччини, нині перебуває в опозиції. Лідером "зелених" тривалий час був колишній міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер. Нині він є офіційним лобістом європейського проекту "Набукко", що розглядається Євросоюзом як засіб для зменшення залежності від російських енергоносіїв.

Потенційні союзники - Вестервелле і Меркель?

Партійний з'їзд "зелених" відбудеться 19-21 листопада у Фрайбурзі. На ньому має бути схвалено проект ініціативи, що стосується України. Далі, як розповіла Віола фон Крамон, мають бути проведені переговори із іншими зацікавленими партіями.

Вільна-демократична партія (ВДП) в своїй останній програмі на виборах до Європарламенту передбачала надання Україні членства в ЄС. Щоправда, за словами фон Крамон, вона не змогла отримати від лідера ВДП Ґідо Вестервелле, який є міністром закордонних справ Німеччини "чіткої відповіді" про ставлення до прийняття України до ЄС.

Віола фон Крамон, член Бундестагу (Союз 90/Зелені)Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Віола фон Крамон, член Бундестагу (Союз 90/Зелені)
Крім міжурядових консультацій, 20 політиків хочуть, аби Німеччина знайшла додаткові засоби підтримки громадських організацій, підтримала розвиток співпраці між українськими та європейськими університетами, дала поштовх кооперації між містами-побратимами, як-от Фрайбурґ і Львів, Нюрнберґ і Харків, розробила "дорожню карту" безвізового режиму для українських громадян.

Автор: Захар Бутирський
Редактор: Володимир Медяний

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 906 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ