Ср, 2024-04-24, 17:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 4 » Новим генпрокурором країни став Віктор Пшонка
16:05
Новим генпрокурором країни став Віктор Пшонка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Верховна Рада підтримала внесену президентом кандидатуру Віктора Пшонки на посаду генпрокурора. "За" проголосували 292 депутати з 412, які перебували в залі.

Президент України підписав указ про призначення Віктора Пшонки генеральним прокурором. Текст документа розміщенона офіційному сайті глави держави.

Янукович особисто прибув на засідання Верховної Ради в четвер і запропонував депутатам дати згоду на призначення генеральним прокурором Пшонки.

"Згідно із законом про прокуратуру, термін повноважень генерального прокурора Медведька Олександра Івановича закінчився. Тому я вношу пропозицію про призначення генеральним прокурором Пшонку Віктора Павловича", - сказав Янукович, виступаючи з парламентської трибуни.

"Будь ласка, прошу розглянути це питання і дати згоду", - сказав президент у парламенті з ложі президента, коментуючи внесення кандидатури Пшонки.

За затвердження Віктора Пшонки генпрокурором проголосували 8 депутатів БЮТ. "За" голосували Микола Баграєв, Таріел Васадзе, Олександр Буряк, Павло Костенко, Сергій Міщенко, Юрій Трегубов, Валерій Шаманов, Володимир Скубенко.

В НУ-НС проголосували 28 депутатів, зокрема депутати з ЄЦ, а також Юрій Кармазін і Геннадій Москаль.

Комуністи, "литвинівці" і "регіонали" голосували в повному складі, навіть постійно відсутній у парламенті Рінат Ахметов. Також голосували 30 позафракційних з 32.

У залі вранці зареєструвалися 412 депутатів. У ПР вважали, що кандидатуру нового генпрокурора підтримає конституційна більшість у Верховній Раді - не менш як 300 голосів.

Напередодні президент України своїм указом звільнив Олександра Медведька з посади генерального прокурора України.

Пшонка обіцяє подолати корупцію

Перед голосуванням кандидат на посаду генерального прокурора Віктор Пшонка пообіцяв у разі призначення його на цю посаду зробити все для забезпечення в державі законності і верховенства права.

"У разі ухвалення рішення про моє призначення на посаду генерального прокурора України обіцяю вжити всіх можливих заходів для забезпечення в державі законності, верховенства права і рівноправ'я всіх перед законом", - сказав Пшонка у Верховній Раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Бачу свою місію в забезпеченні спадкоємності діяльності прокуратури, посиленні роботи на пріоритетних напрямах, виконанні головного завдання, поставленого президентом, - щоб через п'ять років про Україну говорили як про сучасну європейську країну, в якій керує право, приборкано корупцію, захищаються права громадян, створено належні умови для розвитку економіки", - підкреслив кандидат на посаду генпрокурора.

Також Пшонка заявляє про необхідність ухвалення антикорупційної стратегії і нового кримінально-процесуального кодексу в Україні. "Важливим документом має стати національна стратегія про запобігання і протидію корупції у 2010-2014 рр", - сказав він, виступаючи на вранішньому засіданні Верховної Ради України.

Він зазначив, що цю стратегію буде розглянуто на Національному антикорупційному комітеті. Пшонка також зазначив, що частиною стратегії у боротьбі з корупцією є пакет нових антикорупційних законів. За його словами, прокуратура і правоохоронні органи чекають на запровадження цих законів на початку наступного року.

Пшонка також звернув увагу на необхідність ухвалення нового кримінально-процесуального кодексу, "який має забезпечити послідовність перетворень і відповідність національній правовій системі, а також фінансовим можливостям держави".

Віктор Пшонка також заявляє про необхідність ухвалення нового закону про прокуратуру. "Хотів би заявити про актуальність оновлення законодавчої бази діяльності органів прокуратури", - сказав Пшонка в ході свого виступу.

За його словами, нинішньому закону по прокуратуру майже 20 років і тому він в багатьох аспектах не відповідає сучасним викликам і потребує удосконалення. "Сподіваюся, що законодавчий орган за активної участі наших фахівців зробить все необхідне, щоб 20-річний ювілей ми разом відзначили з новим законом про прокуратуру", - підкреслив Пшонка.

Масових порушень на виборах не було, каже новий генпрокурор

Інформація, яку мають у своєму розпорядженні органи прокуратури, свідчить про відсутність масових порушень в ході виборів в місцеві органи влади України, заявив Віктор Пшонка.

"Інформація, яка є в розпорядженні органів прокуратури, свідчить про відсутність масових порушень конституційного права громадян обирати і бути обраними на місцевих виборах", - сказав Пшонка, виступаючи з парламентської трибуни в четвер. Він зазначив, що в день голосування в органи прокуратури надійшло тільки 125 скарг.

"За результатами перевірок у Закарпатській, Луганській, Львівській, Одеській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій областях порушено 9 кримінальних справ за фактами підкупу виборців і членів виборчих комісій, підроблення виборчих документів, перевищення службових повноважень, розкрадання виборчих бюлетенів. Одну кримінальну справу вже направлено на розгляд до суду - у Львівській області", - зазначив Пшонка.

Віктор Пшонка. Біографічна довідка

Віктор Пшонка народився 1954 року в селі Сергеєвка Слов'янського району Донецької області. Закінчив Харківський юридичний інститут, працював слідчим, помічником прокурора Краматорська. З 1983 по 1986 роки працював завідувачем відділу адміністративних органів міського комітету Краматорська Компартії України Донецької області. У 1986 році його було призначено прокурором Краматорська, а в 1997 році - першим заступником прокурора Донецької області.

З 1998 по 2003 рік працював прокурором Донецької області, також був членом колегії Генеральної прокуратури України.

У листопаді 2003 року Пшонку призначили заступником генерального прокурора. Він займався організацією прокурорського нагляду за дотриманням законодавства в органах МВС, СБУ, податкової, митниці і спецпідрозділів по боротьбі з організованою корупцією і злочинністю.

У грудні 2004 року Пшонка звільнився з Генпрокуратури за власним бажанням, але наприкінці 2006 року повернувся на роботу у відомство. З того часу і досьогодні працював першим заступником генпрокурора.

Віктор Пшонка - кандидат юридичних наук, державний радник юстиції 1-го класу. Є членом Вищої ради юстиції.

Пшонка - кум Януковича. Син Пшонки є депутатом Верховної Ради від ПР.

Податкова декларація нового генпрокурора: машин немає, зате є гараж

Новий генпрокурор Віктор Пшонка задекларував 692 тисяч гривень доходів у 2009 році. Про це сказано в його декларації, повідомляють "Українські новини".

Його доходи складають заробітна плата в розмірі 0,25 мільйона гривень, матеріальна допомога - 39,1 тисияч гривень, дивіденди, відсотки і роялті - 79,1 тисяч гривень.

При цьому дохід членів його сім'ї (дружини) склав 0,4 мільйона гривень. Цей дохід складає заробітна плата - 0,3 мільйона гривень, матеріальна допомога - 5,7 тисяч гривень, дохід від наукової, викладацької, творчої діяльності, авторська нагорода (гонорар) - 14,7 тисяч гривень.

У власності Пшонки знаходяться земельні ділянки площею 7,17 га і 2,85 га. Він є співвласником половини квартири площею 126,4 квадратних метрів.

Крім того, у декларації Пшонки йдеться, що він володіє гаражами (автостоянками) загальною площею 47,3 квадратних метрів і 16,9 квадратних метрів. При цьому у власності членів його родини перебуває земельна ділянка площею 0,4 га, гараж (автостоянка) - 32,2 квадратних метра, недобудований житловий будинок, земельну ділянку площею 0,48 га.

У власності Пшонки та членів його сім'ї немає транспортних засобів.

Сума грошових коштів на рахунках у банках та інших фінансово-кредитних установах Пшонки становить 0,8 мільйона гривень, членів його сім'ї - 0,1 мільйона гривень.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 999 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ