Пт, 2024-04-19, 14:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Одеський "Сьомий кілометр" продали російському олігархові і "регіоналові"
14:16
Одеський "Сьомий кілометр" продали російському олігархові і "регіоналові"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Найбільший в Україні і Східній Європі промтоварний ринок "Сьомий кілометр" змінив власника. З джерел в адміністрації ринку стало відомо, що Віктор Добрянський та його донька Ірина Чернат продали свою частку (52%) у статутному капіталі ТОВ "Промтоварний ринок" російському бізнесмену Тельману Ісмайлову - керівнику групи "АСТ" і співвласнику ліквідованого у 2009-му в Москві Черкізівського ринку, пише "Сегодня". Щоправда, офіційно цю інформацію ніхто поки не підтверджує.

Призначена новим власником директор Валентина Баланіна (раніше вона керувала одеською телекомунікаційною компанією "ЦСС") не стала коментувати ситуацію. А заступник директора Анатолій Берладін (єдиний зі старої адміністрації, хто зберіг своє місце) заявив, що про угоду йому нічого не відомо.

Один із чиновників Одеської облдержадміністрації розповів газеті, що "інвестиція в "7-ку" - пакетна", і разом із Ісмайловим ринок купили якісь українські бізнесмени. За даними видання, йдеться про нардепа-"регіонала" і земляка президента Юрія Іванющенка, сфера інтересів якого досить велика - від виробництва коксу до торгівлі взуттям. "Київ дав добро на це з умовою, що "7-й кілометр" перестане бути "чорною дірою" у митному кордоні й почне нормально платити податки", - сказав представник ОДА.

Між тим, підприємці говорять, що оновлена дирекція вже пообіцяла почати з нового року комплексну реконструкцію ринку. За деякими чутками, реконструкцію будуть проводити за рахунок власників контейнерів. "Розмови ходять, що по 15-20 тисяч доларів будуть збирати, а то й по 25. Формене свавілля!", - обурився один із бізнесменів. Також ходять чутки, що підвищать орендну плату й заборонять суборенду.

Втім, Берладін заперечує: "Розвиток ринку здійснюється відповідно до генплану, затвердженого досить давно. Зокрема, побудувати 21 торговельний павільйон на харківському майданчику замість тимчасових торговельних місць планувалося з кінця 1990-х. Ніяких революційних змін не буде".

Нещодавно були затримані начальник міліцейського відділення "7-го кілометра", підполковник М. і два його підлеглі. Вони збирали побори з іноземних громадян-нелегалів, вимагали в торгуючих на ринку китайців, в'єтнамців і африканців по 3-5 тис доларів.

Працівники ринку схильні пов'язувати ці арешти зі зміною власника "Сьомого". Крім того, вони відзначають активізацію Податкової. "Постійні "маски-шоу" влаштовують, різко збільшилася кількість перевірок. Розповідають, що буде проведений аудит усіх власників торговельних точок, типу готуйтеся до конфіскації майна. Хоча не виключено, що це через податкову реформу", - говорить одна з робітниць ринку.

Між тим, мер Одеси Олексій Костусєв призначив в. о. директора КП "Ринок "Привоз" Сергія Коротича "на період відсутності" колишнього директора Бориса Монахова. До 2005 року Коротич очолював одеську філію "Укртелекому", ще раніше працював у податковій.

Ринок "Сьомий кілометр" – другий за величиною ринок України і один з найбільших у Східній Європі. Розташований в Овідіопольському районі Одеської області, неподалік від Одеси, на 7-му км Овідіопольської дороги, звідки і неофіційна назва.

Цікаво, як минулого року в Москві закрили ринок Ісмаїлова. Ходили чутки, що він потрапив в немилість до Володимира Путіна - тому не сподобалася поведінка олігарха, який чваниться своїм багатством.

Через декілька днів після відкриття Ісмаїловим готелю в Туреччині за 2 млрд доларів Путін відчитав чиновників за те, що після вилучення рекордної партії контрабанди на Черкізовському ринку, що належить одній з компаній Ісмаїлова, вони не змогли нікого заарештувати. Вилучення на суму в 1,2 млн фунтів відбулося у вересні минулого року, але мало висвітлювалося пресою аж до відкриття "Мардан-Паласа". Ринок тоді закрили буцімто через порушення санітарних норм.

Ісмаїлов, зі свого боку, відзначав, що не має стосунку до контрабанди, а сумнівні товари - власність орендарів. "Я не вірю, що прем'єр-міністр Путін наказав мене гнобити", - сказав олігарх.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1141 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ