Пт, 2024-03-29, 17:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 4 » Офшорний Кіпр створить для українських олігархів "податковий рай"
15:54
Офшорний Кіпр створить для українських олігархів "податковий рай"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряди України та Кіпру уклали низку угод. Церемонія підписання відбулась у присутності президентів обох країн Януковича та Димитріса Христофіаса, передає УНІАН.

Було підписано міжурядову Угоду про економічне, наукове, технічне та промислове співробітництво. Документ сприятиме розвиткові українсько-кіпрської економічної, наукової, технічної та промислової співпраці. Йдеться, зокрема, про створення промислових комплексів; модернізацію промислових підприємств; обмін науковою та технологічною інформацією, технічними спеціалістами та науково-дослідним устаткуванням; розвиток інфраструктурних проектів, туризму тощо.

Угодою передбачено створення Українсько-кіпрської міжурядової комісії з питань економічного, наукового, технічного та промислового співробітництва.

Також було підписано міжурядову Угоду про співпрацю у сфері оборони, якою зокрема, передбачено реалізацію щорічних планів співпраці, обміни делегаціями.

Крім того, представники урядів підписали Угоду про міжнародні автомобільні перевезення. Документ сприятиме покращенню перевезень пасажирів і вантажів автотранспортом між Україною та Кіпром, а також транзитом через їхні території. Угода також регламентує порядок перевезень та питання податків та зборів.

Було підписано міжурядову Угоду про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, а також Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами закордонних справ України та Кіпру про співробітництво з питань, пов'язаних з Європейським Союзом.

Янукович сподівається, що восени Україна та Кіпр підпишуть угоду про уникнення подвійного оподаткування

Янукович сподівається, що у вересні-жовтні між Україною та Республікою Кіпр буде підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування. Про це він сказав сьогодні у Києві на спільній прес-конференції з Президентом Республіки Кіпр Димитрісом Христофіасом.

Крім того, президенти обох країн повідомили, що найближчим часом має бути підписана угода про розвиток інвестиційних відносин.

Як наголосив Янукович, Кіпр є стратегічним партнером України із залучення інвестицій.

Він нагадав, що торік в Україну з Республіки Кіпр надійшло більш як 11 млрд доларів інвестицій, і завдяки цьому було створено понад 300 підприємств в Україні. У свою чергу, Україна інвестувала більш як 6 млрд доларів в економіку Кіпру. "Це майже наполовину менше", - констатував Янукович, наголосивши на важливості розвитку договірної бази у цій сфері.

Як відомо, в Україні досі діє угода про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром.

Номінально з 2004 року Кіпр не є офшором, але його законодавство дозволяє українським компаніям виводити туди гроші і платити там податки за значно нижчими ставками, ніж в Україні. Кіпр є головним інвестором в економіку України, хоча насправді це виведені українські гроші.

Верховна Рада більше трьох разів зривала голосування за розірвання цієї угоди. Стабільно не голосують фракції Партії регіонів та КПУ.

Українська влада заявляє, що це кіпріоти відмовляються розривати угоду. Водночас на Кіпрі стверджують, що справу затягує українська влада, щоб підкоригувати податковий кодекс.

Раніше повідомлялось, що нова угода між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування може бути підписана вже в цьому році. Про це у лютому заявив посол України на Кіпрі Олександр Дем'янюк.

Раніше Сергій Тігіпко готував документи для денонсації угоди. Крім того, він заявляв, що Україна піде на односторонні заходи у разі затягування Кіпром податкових переговорів. Також Тігіпко додав, що така можливість є, тому що "в цій угоді передбачається, що через п'ять років країни можуть, попередивши другу сторону, виходити з цієї угоди".

Також Тігіпко заявляв, що переговори про скасування цієї угоди або зміну її умов тривають вже багато років і затягуються кіпрською стороною.

"Кіпр давно перетворився на найбільшого інвестора української економіки: з цієї країни інвестовано понад 8,5 млрд дол. А з Україною в Кіпру, за даними офіційної статистики, лише прямих інвестицій - 6,3 млрд дол. Усім зрозуміло, що ці інвестиції - кошти українських підприємств, які уникають оподаткування. Саме тому ми маємо перекрити канали втрат бюджету через офшори", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що підприємці, які протестували в центрі Києва проти Податкового кодексу, висували однією з умов – скасування кіпрської угоди.

"Саме завдяки цій угоді, яку було укладено ще за часів УРСР, близько 20 мільярдів доларів щороку недоотримує державний бюджет України, а це майже 10% ВВП і майже половина всіх податкових надходжень за рік", - зазначали вони.

Наприкінці листопада 2010 року спікер ВР Володимир Литвин повідомив, що звернувся до уряду з проханням внести на розгляд парламенту "відповідний документ про Кіпр, тобто про ліквідацію угоди про співпрацю ще Радянського Союзу з Кіпром, куди найчастіше виводяться гроші з України".

"Якби це можна було ухвалити рішенням Верховної Ради, то я вас запевняю, що рішення було б давно прийнято, але це повинен бути документ з уряду", - зазначив Литвин.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 866 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ