Пт, 2024-04-19, 11:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 30 » Окупанти нарощують сили. ВІДЕО
14:54
Окупанти нарощують сили. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не постраждав, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу у нас втрат немає", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко також зазначив, що на луганському напрямку і поблизу Горлівки бойові дії не велися. Однак ряд збройних провокацій з боку бойовиків було зафіксовано біля с. Новгородське, поблизу Мар'їнки позиції сил АТО були двічі обстріляні, на Світлодарській дузі працює ворожий снайпер.

Біля Костянтинівки було зафіксовано проліт БПЛА противника.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції, як і раніше, складна, противник здійснює доукомплектування підрозділів, але військова дисципліна є слабкою.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 29 грудня противник здійснив 22 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів, із них 11 - Луганське, Новгородське, Троїцьке, Новоселівка, Кам'янка (слов'янський напрямок); 11 - Опитне, Піски, Мар’їнка, Новотроїцьке (донецький напрямок)", - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони, розміщеному на його сайті в середу.

Протягом доби зусилля противника були зосереджені на перегрупуванні/ротації підрозділів на сєверодонецькому, донецькому, волноваському та маріупольському напрямках, зокрема, вони намагалися приховати підрозділи, озброєння та військову техніку в забороненій Мінськими домовленостями зоні. Цю інформацію доведено до відома представників СММ ОБСЄ.

Крім того, противник готує війська до негайного задіювання. "Особлива увага приділяється підготовці чергових сил артилерійських підрозділів до виконання бойових завдань", - йдеться у зведенні ГУР.

Противник доукомплектовував і здійснював логістичне забезпечення підрозділів 1 та 2 АК (армійських корпусів) за рахунок перекидання особового складу, боєприпасів і майна з території РФ.

Представникам СММ ОБСЄ надано інформацію про наявність у районах Веселогорівки і Новоамвросієвського забороненого Мінськими домовленостями озброєння - танків та 122-мм РСЗВ "Град".

У звіті ГУР Міноборони також зазначено, що стан військової дисципліни та рівень морально-психологічного стану особового складу 1 АК залишається на низькому рівні. Так, 29 грудня під час вивезення на полігон особового складу 9-го окремого мотострілкового полку водій вантажного автомобіля "Урал", перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, допустив, що транспортний засіб перекинувся. Внаслідок аварії шість військовослужбовців дістали травм, троє з них перебуває у важкому стані.

Накази про провокації бойовикам надходять з РФ

Накази про провокації, які відбуваються в зоні АТО, бойовики отримують безпосередньо від російських кураторів.

Про це спікер штабу АТО Антон Миронович сказав на брифінгу в Краматорську, передає Остров.

"Ми не даремно використовуємо термін гібридні російсько-терористичні бандформування. Навіть ті бандформування, які входять до "ДНР" і "ЛНР", вони складаються не тільки з так званого "ополчення" або "добровольців" з РФ, контроль і координацію цих підрозділів виробляють кадрові російські військові, які очолюють підрозділи, виконують ключові функції в цих підрозділах", - сказав він.

"І всі заяви ватажків бандформувань відбуваються під ретельним контролем, на замовлення їхніх кураторів з РФ", - сказав він.

При цьому Миронович не виключає, що на тимчасово окупованих територіях, "є окремі бандформування, ватажки яких досі не хочуть дослухатися до командирів в самопроголошених республіках".

"Ми цього не виключаємо, але в більшості випадків, все, що відбувається уздовж лінії розмежування з боку російсько-терористичних військ - це сплановані провокації, накази про які надходять безпосередньо з РФ", - зазначив він.

Раніше Лисенко зазначив, що обстановка в зоні проведення операції в деякому роді стабілізується. Фактів використання важкого озброєння з боку бойовиків не зафіксовано.

У свою чергу президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія переходить до нових форм гібридної війни. За його словами, ворог робить ставку на диверсійну підривну діяльність всередині України.

А в Головному розвідувальному управлінні очікують провокації з боку бойовиків на новорічні свята на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: окупанти нарощують сили
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ