Пт, 2024-03-29, 00:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 29 » Окупанти переходять до нових форм гібридної війни. ВІДЕО
16:23
Окупанти переходять до нових форм гібридної війни. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Росія переходить до нових форм гібридної війни: ворог робить ставку на диверсійну підривну діяльність в середині України.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це заявив президент України Петро Порошенко сьогодні під час церемонії вручення державних нагород та ключів від квартир співробітникам СБУ - учасникам АТО.

За його словами, рішуча відсіч ворогу від Збройних Сил України та правоохоронних органів поруч із жорсткою реакцією міжнародної спільноти змусило агресора перейти до нових форм гібридної війни.

"Ворог робить ставку на диверсійну підривну діяльність", - наголосив президент.

За словами президента, Росія різко активізувала війну в інформаційному просторі з метою розколу і політичної дестабілізації України. "Вже скоро два роки, як розпочалась агресія з боку РФ", - сказав президент.

Україна довела, що здатна зупинити ворога, побудувати ефективну систему політичних, економічних, військових, зовнішньополітичних та інших безпекових заходів із протидії військовій стратегії агресора, вважає Порошенко.

"Безперечно, агресор зараз робить ставку на диверсійну і терористично-підривну діяльність, використання можливостей впливу, на різку активізацію війни в інформаційному просторі з метою розколоти Україну, дестабілізувати її політичне становище", - наголосив президент.

За словами Порошенка, Росія намагається розколоти Україну за ідеологічними, національними, релігійними, мовними та іншими ознаками.

"Але агресор прорахувався – ніколи Україна не була такою єдиною, як зараз", - сказав Порошенко.

"Я вимагаю в найкоротші терміни розробити концепцію впровадження контррозвідувального режиму в Україні", - заявив Порошенко.

Порошенко звернувся до СБУ із закликом продовжити реалізацію системних заходів із впровадження контррозвідувального режиму в державі.

За його словами, необхідно створити такий комплекс контрзаходів, щоб в умовах відкритого демократичного суспільства забезпечити ефективну протидію російській агресії та її маріонеткам - так званим "ДНР" та "ЛНР".

У зоні АТО – відносне затишшя. Розвідка повідомляє про загибель 6 і поранення 9 російських військових

За минулу добу в зоні проведення АТО один український військовослужбовець отримав поранення, підірвавшись на розтяжці, повідомив спікер адміністрації з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За добу один наш військовий отримав поранення. Це сталося в районі Широкино, військовослужбовець підірвався на розтяжці", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

Мотузяник також поінформував, що на луганському напрямку бойові дії не велися, проте біля Красноталовки був зафіксований проліт БПЛА противника і проліт російського літака уздовж кордону.

На донецькому напрямку велися бойові дії низької інтенсивності в районі Горлівки, Луганського, Авдіївки, Дослідного.

На маріупольському напрямку бойовики стріляли з гранатомета в районі Чермалик.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що встановлені чергові втрати особового складу супротивника: в результаті "дружнього вогню" загинули шість і поранено дев'ятьох військовослужбовців 9 окремого мотострілецького полку 1 АК.

Розвідка констатує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Триває вогневий вплив на сили АТО. 28 грудня ц.р. здійснено 33 обстрілу зі стрілецької зброї, гранатометів і 82-мм мінометів, з них: 16 - Луганське, Майорського, Новгородське, Шуми (Слов'янське напрямок), 15 - Авдіївка, Дослідне, Піски (Донецьке напрямок), два - Чермалик (Маріупольське напрямок) . У районі Зайцеве відбулося бойове зіткнення.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність в районах Первомайськ і Горлівка забороненого мінському домовленостями озброєння - мінометів і артилерійських систем.

Протягом доби зусилля супротивника були зосереджені на: постачання озброєння і військової техніки, нарощуванні логістичного забезпечення підрозділів 1 і 2 АК; інженерному устаткуванні місцевості на Донецькому напрямку; організації прихованого управління військами; веденні розвідки та підготовці диверсійних розвідувальних груп з метою активізації диверсійної діяльності в тилу сил АТО, а також на налагодженні виробництва озброєння.

Нагадаємо, 28 грудня у штабі розповіли, що бойовики не полишають спроб дискредитувати бійців сил АТО, перевдягаючись у подібну до бійців ЗСУ форму та обстрілюючи Зайцеве.

Як повідомлялося сьогодні раніше, у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не постраждав. Спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко зазначив, що ситуація в зоні проведення операції певною мірою стабілізується. Фактів використання важкого озброєння з боку бойовиків не зафіксовано.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що в Комінтерновому і в районі Заїченка та Нової Таврії перебувають роти мотострілкових полків противника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: окупанти, нові форми гібридної війни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ