Сб, 2024-04-27, 03:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 12 » Оподаткувати коров’ячу відрижку та сечу пропонує Нова Зеландія
08:39
Оподаткувати коров’ячу відрижку та сечу пропонує Нова Зеландія
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

корови нова зеландія Уряд Нової Зеландії у вівторок запропонував обкласти податком парникові гази, які утворюються сільськогосподарськими тваринами під час відрижки та сечі, як частину плану боротьби зі зміною клімату.

Уряд заявив, що сільськогосподарський збір стане першим у світі, і що фермери зможуть окупити витрати, стягуючи більшу плату за екологічно чисті продукти.

Але фермери швидко засудили план. Президент Федерації фермерів Ендрю Хоґгард сказав, що фермери більше двох років намагалися співпрацювати з урядом над планом скорочення викидів, який не призведе до зменшення виробництва продуктів харчування.

"Наш план полягав у тому, щоб фермери продовжували займатися землеробством", — сказав Хоґгард. Замість цього він сказав, що фермери продадуть свої ферми "так швидко, що ви навіть не почуєте, як собаки гавкають на задній частині пікапа, коли вони від’їжджають".

Опозиційні законодавці від консервативної партії ACT заявили, що план фактично збільшить викиди в усьому світі за рахунок перенесення сільського господарства в інші країни, які менш ефективні у виробництві їжі.

Сільське господарство Нової Зеландії є життєво важливим для її економіки. Молочні продукти, включно з тими, що використовуються для виробництва дитячих сумішей у Китаї, є найбільшим джерелом експорту країни.

У Новій Зеландії лише 5 мільйонів людей, але близько 10 мільйонів великої рогатої худоби та 26 мільйонів овець.

Негабаритна промисловість зробила Нову Зеландію незвичайною, оскільки близько половини викидів парникових газів припадає на ферми. Сільськогосподарські тварини виробляють гази, які нагрівають планету, зокрема метан від відрижки великої рогатої худоби та закис азоту з їх сечі.

Дебати в Новій Зеландії є частиною ширшого глобального розрахунку щодо впливу сільського господарства на навколишнє середовище та кроків, які, на думку деяких, необхідні для пом’якшення.

У Нідерландах фермери викидали тюки сіна на дороги та їздили тракторами по автомагістралях на знак протесту проти пропозицій уряду скоротити викиди шкідливих забруднюючих речовин.

У Новій Зеландії уряд пообіцяв скоротити викиди парникових газів і зробити країну вуглецево-нейтральною до 2050 року. Частина цього плану включає обіцянку скоротити викиди метану від сільськогосподарських тварин на 10% до 2030 року та до 47% до 2050 року.

Відповідно до запропонованого урядом плану, фермери почнуть платити за викиди в 2025 році, а ціноутворення ще не визначено.

Прем’єр-міністр Джасінда Ардерн заявила, що всі гроші, зібрані від запропонованого сільськогосподарського податку, будуть повернуті в галузь для фінансування нових технологій, досліджень і стимулюючих виплат для фермерів.

"Фермери Нової Зеландії збираються першими в світі скоротити викиди в сільському господарстві, позиціонуючи наш найбільший експортний ринок для отримання конкурентної переваги, яка приносить у світ дедалі більшу вибагливість щодо походження їхніх продуктів харчування", — сказав Ардерн.

Міністр сільського господарства Деміен О’Коннор сказав, що це чудова можливість для Нової Зеландії та її фермерів.

"Фермери вже відчувають на собі вплив зміни клімату з більш регулярними посухами та повенями", — сказав О’Коннор. "Взяти на себе лідируючі позиції щодо сільськогосподарських викидів корисно як для навколишнього середовища, так і для нашої економіки".

Пропозиція ліберального лейбористського уряду схожа до подібної, але невдалої пропозиції попереднього лейбористського уряду в 2003 році оподатковувати сільськогосподарських тварин за їхні викиди метану.

Тодішні фермери також категорично виступали проти цієї ідеї, а політичні опоненти висміювали її як «податок на пукання» — хоча технічно «податок на відрижку» був би більш точним , оскільки більшість викидів метану походить від відрижки. Згодом уряд відмовився від цього плану.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 339 | Додав: admin | Теги: сеча, Корова, оподаткування, Нова Зеландія, коров’яча, відрижка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ