Чт, 2024-03-28, 20:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 2 » Опозиція вимагає повторних виборів на Київщині та Львівщині
14:37
Опозиція вимагає повторних виборів на Київщині та Львівщині
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Опозиція має намір через парламент домогтися проведення повторних виборів у Київській, Львівській областях та місті Тернополі. У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про визнання в деяких виборчих округах виборів депутатів місцевих рад і міського голови 31 жовтня 2010 р. такими, що не відбулися. Автор документа - член фракції БЮТ Ольга Боднар, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Проект постанови передано на розгляд керівництва Ради. Текст документа поки що не оприлюднено, проте, як повідомлялося раніше, перший заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем'якін в ході Погоджувальної ради в понеділок у Києві заявив, що фракція має намір в понеділок зареєструвати проект постанови про визнання недійсними виборів до місцевих органів влади в Київській, Львівській областях і місті Тернополі, а також про проведення повторних виборів.

Партія "Батьківщина" вже направила декілька тисяч позовів з оскарженням результатів виборів на окремих дільницях, повідомив перший заступник лідера партії Олександр Турчинов.

"Вже сьогодні мене інформують про те, що декілька тисяч позовів вже запущено стосовно неправомірності виборів на дільницях", - сказав Турчинов в ефірі "5 каналу" ввечері в понеділок. При цьому він відзначив, що "дуже складно оскаржити десятки тисяч порушень". "Але процес триває", - сказав заступник голови партії.

Турчинов відзначив, що чинний закон про місцеві вибори не дає змоги оскаржити результати виборів у цілому, а оскаржити можна тільки результати на окремих дільницях.

Нагадаємо, ще в день виборів "Батьківщина" повідомила, що кількість правопорушень на виборах в Україні така велика, що партія готується до оскарження результатів виборів у багатьох регіонах України, а також зажадала у ВР створити ТСК для розслідування махінацій під час виборчого процесу.

Кожем'якін вимагає розгляду постанови про перевибори

БЮТ вимагає включити до порядку денного парламенту на середу питання про оголошення перевиборів у низці округів по всій Україні. Про це заявив "бютівець" Андрій Кожем'якін з трибуни Верховної Ради, коментуючи результати місцевих виборів.

"У державі відпрацьована схема узурпації однією політичною силою влади в країні на всіх рівнях. Їхня мета встановити авторитарний режим і, як наслідок, позбавити український народ права самостійно обирати владу в країні", - зазначив він. "Те, що представники Партії регіонів називають вільними виборами, насправді було чітко спланованою і організованою акцією по захопленню влади на місцях", - вважає "бютівець".

За словами Кожем'якін, органи влади усіх рівнів робили все можливе, щоб заблокувати участь партії "Батьківщина" у виборах і "сфальсифікувати справжній вибір громадян України".

Він зазначив, що виборці були позбавлені права вибору у Львівську міськраду та облраду, Київську облраду, у низку міськрад і райрад Київської, Кіровоградської області, у міськраду Донецька, Луганська, Олександрії. За словами БЮТівця, на виборах у Тернопільську міськраду зареєстрували списки "нелегітимного клона" "Батьківщини".

Також, за його словами, 221 кандидат від "Батьківщини" по мажоритарних округах був знятий з виборчих перегонів. "Ми вважаємо результати виборів у цих округах сфальсифікованими і такими, що не відповідають волевиявленню виборців. Відтак будемо вимагати перевиборів на них. І постанова, до речі, вже зареєстрована", - заявив Кожем'якін. "Ми вимагаємо, щоб вона (постанова) завтра була внесена до порядку денного", - сказав він.

"Вибори пройшли в повному хаосі та плутанині. А зараз влада робить все, щоб затягнути час і на окремих виборчих округах сфальсифікувати результати виборів", - заявив "бютівець".

За словами Кожем'якіна, "Партія регіонів йде на безпрецедентні порушення, відверті кримінальні злочини заради того, щоб приховати своє фіаско у тих регіонах, де вони вважалися фаворитами".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ